Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 16:24 - Нют Гингрич спечели Южна Каролина
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1215 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.01.2012 16:29


image  

Резултатът сериозно подкопа убеждението, че Мит Ромни безпроблемно ще вземе републиканската номинация.

 

Нют Гингрич сензационно спечели предварителните избори на Републиканската партия в щата Южна Каролина и разклати сериозно всеобщата увереност, че Мит Ромни ще е кандидатът на десницата за президентските избори в САЩ наесен.

Гингрич, който само допреди седмица изоставаше много от Ромни в социологическите анкети, взе 40% от вота на републиканците в Южна Каролина, срещу едва 28% за основния му съперник. Рик Санторъм получи 17%, а Рон Пол - 13%.

Според анализаторите Гингрич, бивш говорител на Конгреса, е спечелил благодарение на убедителното си представяне в телевизионните дебати. Този ефект не пострада дори от разкритията на втората му жена, че той искал "отворен брак" и открито й изневерявал с бъдещата си трета съпруга Калиста.

"С вашата помощ мисля, че ще стана вашият кандидат", обърна се Гингрич към привържениците си след оповестяването на резултатите. Той продължи методичните си критики срещу медиите в САЩ, които според него подкрепяли безкритично яловата политика на Обама, и упрекна американския елит в "нарастващ антирелигиозен фанатизъм" - доходоносна реплика в един подчертано религиозен щат като Южна Каролина. Гингрич добави, че може и да няма парите на Мит Ромни, но има идеи, които струват повече от парите.

Самият Ромни упрекна конкурента си, че се подкопавал основните свободи на Америка, като се опитвал "да демонизира едрия бизнес" (Ромни е бивш изпълнителен директор на финансовия гигант Bain Capital). "Не можем да победим сегашния президент с кандидат, който се е присъединил към неговия поход срещу свободната инициатива", подчерта Мит Ромни.

В последните трийсет години победителят в Южна Каролина неизменно е печелел и окончателната републиканска номинация. Но сега за пръв път в този период стартовите три тура от предварителните избори са спечелени от трима различни кандидати. Ромни взе вота в Ню Хемпшър. По първоначални преброявания той бе победител и в Айова, но късно снощи местната организация на Републиканската партия обяви, че победител всъщност е сенаторът от Пенсилвания Рик Санторъм. Следващият етап е във Флорида. Досега Ромни се радваше на двуцифрена преднина там, но вотът в Каролина показа, че настроенията се менят по-бързо, отколкото могат да отчетат социолозите.



http://www.bgonair.bg/bg/news/world/read/gingrich_senzacionno_specheli_juzhna_karolina/

http://svejo.net/1391941-globalization-nyut-gingrich-specheli-yuzhna-karolina
 

Newt Gingrich wins South Carolina Primary by uniting Reagan Republicans
Read more:
http://www.foxnews.com/opinion/2012/01/21/newt-gingrich-wins-south-carolina-primary-by-uniting-reagan-republicans/#ixzz1kCI1I8dk


South Carolina is more representative of the GOP than Iowa and New Hampshire. It is comprised of economic, social and national security conservatives. All three came together to elect Ronald Reagan in 1980. Once again, all three need to be motivated and come together for the GOP to defeat President Obama.








Гласувай:
1



1. meto76 - http://www. focus-news. net/?...
22.01.2012 19:26
http://www.focus-news.net/?id=n1612693

“Торонто сън”: В победната си реч Гингрич спомена и Канада
22 януари 2012 | 19:07 | Агенция "Фокус"
Начало / Северна Америка
Колумбия. Южна Каролина и надпреварата за номинацията на републиканците може да са доста далеч от Канада, но това не попречи на победителя от първичните избори Нют Гингрич да се изкаже за канадския премиер Стивън Харпър в победната си реч, пише вестник “Торонто сън”. Докато нападаше президента Барак Обама за отказа му за тръбопровода „Кейстоун ХЛ” и хилядите работни места, които би създал, Гингрич предупреди, че Канада ще изпрати своя петрол към Китай.
А също и похвали Харпър.
„Казаното от премиер Стивън Харпът, който между другото е консервативен и проамерикански настроен, е че ще прокара сделка с китайците и те ще изградят тръбопровод направо през Скалистите планини до Ванкувър”, каза Гингрич. „Ние няма да получим никое от работните места, нито енергията, нито възможността”, допълни той.
„Сега, американски президент, който може да създаде китайско-канадско партньорство, е истинска опасност за тази страна”, заключава той.

САЩ отхвърлиха проекта за петролопровода Keystone XL от Канада до Тексас

http://www.dnevnik.bg/zelen/2012/01/19/1748205_sasht_othvurliha_proekta_za_petroloprovoda_keystone_xl/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615882
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930