Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 20:22 - Хайде по-спокойно за PIPA, SOPA, ACTA!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 9901 Коментари: 30 Гласове:
5

Последна промяна: 01.02.2012 20:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Хайде по-спокойно February 1st, 2012

Голям шум, голямо пенявене покрай PIPA, SOPA, ACTA. Напомня ми за дърлянето около бездомните кучета. Левски и ЦСКА. Роми и цигани. Гейове и педерасти.

Понеже не ми останаха нерви да горя с проблемите на обществото, стремя се да седя отстрани и да гледам сеир.

Като опитен сеирджия ви казвам – както в изброените по-горе противоречия, и в обществения дебат за PIPA, SOPA, ACTA & Co и едните, и другите са педерасти, да ме прощават скъпите на сърцето ми мои приятели гейове.

При всяка обществена шумотевица основният въпрос е “Кому е изгодно?”

Факт е, че големите корпорации прибират основната част от печалбите от интелектуалните продукти, но е вярно и че без тях на днешно време не можеш да пласираш добре продукта си. Това е лошо, това унищожава класическия капитализъм, в който се кълнем, това трябва да се промени – но това е друг проблем, друга борба, сега говорим за интелектуалното пиратство.

Факт е, че сайтовете, от които сваляме пиратски печелят от реклами, да не говорим, че някои от тях искат малка сума за абонамент, тъй че да не леем едри сълзи за затварянето им.

Не зная за другите страни, но факт е, че българската държава и съответните парламент, правителство, съдебна система, полиция и т.н. са дълбоко прогнили, тъй че да не ми говорят като благородни девици.

Факт е, че българската държава и съответните й институции са такива, защото ние, българите, сме такива, тъй че да не се правим на благородни девици.

Не мога да се сетя за свинщина в човешката история, която да не е била облечена в красиви, благородни, чисти, вдъхновяващи думи. Съчини си благородна кауза, облечи я в думи, пък след това нападай Полша, гори евреите, строй военен комунизъм и разстрелвай богатите, тяхната мамица изедническа!

Едните ридаят за интелектуалната си собственост, но не казват защо доста от интелектуалните продукти са свински скъпи.

Другите ридаят за свободата на информацията, но не казват защо не плащат дори и когато интелекуалният продукт струва евтино.

“Шамар да е, аванта да е” – българска поговорка.

Друг цитат, който лично мен ме просълзи “Навремето хората се освободили и прогресът победил, защото книгите станали достъпни за всички.” Тук е изпуснато нещо много важно – достъпни, но не безплатни, та заради тази липса се просълзих.

Логично стигаме до следващия цитат – “всички са маскари”.

Аз не се чувствам достатъчно компетентен да решавам сложни обществени проблеми, но знам някои истини, ето три от тях:

1. Всяка собственост е неприкосновена, всеки труд се заплаща.
2. Пиратското сваляне и ползване на песни, филми, книги, програми, за които авторът е решил, че не са безплатни, е кражба.
3. Свинщината човешка предел няма, затова добре е да се държим един друг под око.

Вярвам само на хора, които споделят тези истини или поне първите две. А на другите много им здраве.

P.S.
Като автор и като носител на авторски права, който продава силите и таланта си както посредством монополисти, така и самостоятелно, и понеже доста съм бил краден интелектуално, аз съм много чувствителен на тема защита на авторските права. Старая се обаче да запазвам спокойствие, защото знам – силните ще са си все така силни, слабите ще са си все така слаби, където е текло, пак ще тече, където се е крало, пак ще се краде, а хартията, съответно мониторът, никога няма да се изчерви от срам. Накратко казано – справедливост в този живот няма. Което обаче не е причина да не я търсим.


http://vesel.info/?p=5938

http://svejo.net/1404640-globalization-hayde-po-spokoyno-za-pipa-sopa-acta
 




Гласувай:
11



1. анонимен - Знаеш ли какво...
01.02.2012 20:46
Духай ми
цитирай
2. анонимен - Здравейте.
01.02.2012 20:59
Не можах да прочета всичко, което сте писали.... Мога да кажа едно нещо... Аз също съм автор... да.. също ценя авторските права, толкова много... но какво да правя, като обществото е една сган, която не може да им се вмъкне в тъпата глава, че това е кражба и то лична... те засягат нас авторите... Но пък се радвам и на това... много мои приятели са и читатели, които са купували мои книги.. и как са разбирали за тях, чрез точно така лицемерно, публикувана моя творба в интернет, без мое позволение... Но това разпространение на нещо, което съм писал.... ме убеждава, че хората, ЩОМ Са решили да го направят, значи са го харесвали и са споделили информацията със света... Тъй като не съм известен... като автор и се крия под инициали... реших да намеря човека, който е публикувал открито в интернет писаното от мен, в разни блогове и сайтове... И човека, се оказа доста съвестен. Купил си, не една, но повече мои творби... И го питах, защо след като е купувал, си позволява правото да качва това! Отговори ми съвсем спокойно... "във свят като този, тази информация е трудно намирана, кой в днешно време си мръдва от задните части и се хваща да търси дадена информация, почти никой..." е аз пак останах без отговор, както и обяснение, за постъпката... но получих следния изказ от негова страна "интернет е свободно място, в него се публикуват над милиарди неща в всяка тази секунда, кои ще спре това, някакви си организации, доста мои приятели са купували ваши творби, само защото съм показал, тук там, два изказа от вашите книги" Човека цитирал спокойно мои неща от творбите си, и това е позволено все пак! В този свят кой не цитира другия... И се доизказа казвай, че едно копие на дадена информация е вид цитат от някоя книга, филм, песен.... и каза... мисля аз да го цитирам... "Цитирам от света, нека той да ме цитира!"
цитирай
3. oranjevia - Въпросът не е в твоите 2 лева/или ...
01.02.2012 21:01
Въпросът не е в твоите 2 лева/или колкото са там / за авторски права за дадено произведение,а за това че някой в съвременния дигитален свят ще прави в повечето случаи copy &paste или ще пече диск след това на твоите 2 лева взема поне още 6 .Обществата не са толкова глупави и не желаят да плащат в подобна схема.А и затова че пазенето на твоите авторски права могат да се превърнат в повод за репресия ,ограничаване на основни човешки права и тотално следене.Както стана и с 11 септември например.Но не се учудвам-капитализма беше красив и сладък като мушмула с човешки права и т.н. докато имаше комунизъм с който да се бори.Но сега идат други времена.Явно господството на големите корпорации и едър бизнес в свят без алтернатива, неизбежно води до диктатура или фашизъм под някаква форма.
цитирай
4. анонимен - верно си тъп
01.02.2012 22:22
поредния български комплексар... арее пътувай роб до гроб
цитирай
5. анонимен - за статията
01.02.2012 22:22
Съгласен съм до известна степен,но никой няма право да ме арестува когато съм намерил тези твои творби в нета,изтеглил съм си ги и съм ги прочел,има и друго ако твоите творби в нета ми харесат,мога и да си ги купя,но ако няма интернет човек като мене откъде ще знае че си побликувал тези творби,на никой обаче не му се хвърлят излишни пари на вятъра,и няма да го купя естествено,като не съм сигурен че не е поредния некадърник опитал да се прави на поет.Само искам да кажа че за истинските ценители няма нищо по хубаво от оригиналното произведение и биха дали парите,дори и да са го прочели в интернет,но без тази свобода в интернета,няма как да ги намерите тези ценители.Замислете се и за тази страна на монетата.
цитирай
6. анонимен - ?
02.02.2012 02:09
Говорите ли български?
цитирай
7. анонимен - Достъпни до всички (за книгите) ...
02.02.2012 03:19
Достъпни до всички (за книгите) значи безплатни или почти безплатни......... в днешно време информацията трябва да е свободно достъпна до всички и да е ограничена до толкова от авторски права, до колкото това да не вреди за свободното и споделяне. Има много лесни методи проблемите да бъдат разрешени.......... но притежателите на копирайт, не искат и да чуят за тях...... защото те не са автори, те са просто едни боклуци. Те са взели кравички за доене, от една страна авторите, от друга страна потребителите......... и доят ли доят. Те искат всичко да е в техни ръце. Сега налагат средновековни методи, срещу потребителите, но утре ще са наред и авторите. Как ще стане това ли........ много лесно, всеки автор който не е към тях и не твори за тях, ще го обвиняват, че е прекопирал от творби които са тяхна собственост. Няма значение дали това е вярно или не, те просто ще го твърдят, ще правят фалшификации, ще наемат адвокати........ докато не унищожат независимите автори. Така всеки който иска да твори или ще трябва да твори за тях или да не твори изобщо. Повечето хора днес не виждат тази стъпка, но това е следващата логична стъпка на държателите на копирайт...... на тези огромни корпорации, които са загубили всякаква мярка и морал.

Аз самият съм писал малки фантастични разкази. До сега нищо не съм публикувал, защото ми е по скоро хоби. Парите според мен са на втори план, за истинските творци.
Всъщност разбирам авторите на книги, едва ли на някой му харесва да го крадат........ само че погледнете от друга гледна точка........ книгите са за да се четат и колкото повече хора прочетат книгата ви, толкова повече творбата ви ще има смисъл. Трябва ли да храните корпорациите, които като се справят с обикновените хора, ще се обърнат за да се справят и с авторите......... това ли наистина искате ?!? Да ви контролират и да започнат да ви казват какво да пишете..... защото и за това ще дойде ред, ако нещата вървят в тази посока ???
цитирай
8. анонимен - В позицията ти има доста слаби мо...
02.02.2012 08:22
В позицията ти има доста слаби моменти.

1.Ти не си собственик на информацията която се сваля от интернет - собственик е човека качил нулите и единиците и предоставил ги за обществено ползване. С това може да те е окрал? Ок. Но това е проблем между теб и него - ако ти свия портфейла и разхвърлям парите по улицата хората които ги намерят (и вземат) НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ.
2.Дори и сега полицията откровено обслужва корпоративни интереси - не ми се мисли какво ще настане при наличието на подобен закон.
3.В България разбира се подобно споразумение директно ще стане параван за репресия на всеки инакомислещ - справка случаят в Мировяне. Момичето е със заведено дело за 5 кутии цигари без бандерол (това е майтап и параван - момичето е със заведено дело за притежанието на ФБ група "Аз няма да гласувам за БББ и това е ясно дори и за малките деца).
4.Това авторите сте много странно племе - колко от Вас са върнали пари на някой който не е харесал стоката която продавате? Нещо не те чувам? Николко...
Значи, ако в ресторанта не ми хареса храната мога да откажа да я платя, но ако изгледам/изслушам/прочета някаква боза за която съм си платил "Битият бит, ебания ебан" (виждаш ли и аз знам някои български поговорки).
5.От БГ "творците", само и единствено чалгарите могат да претендират за някакви реални загуби от интернет пиратство, за всички останали това е чисто имагинерно понятие. Нали не си въобразяваш, че 1 на 100 четящи от 10 000 НЕЧЕТЯЩИ, четящ поезия, а нямащ пари ще си купи нещо твое? Хайде изглеждаш интелигентен човек - ще си взема нещо от проверен автор така, че да не се нервирам че съм си дал парите (прегледай пак т.4), а да се наслаждавам на нещо приятно докато се излежавам след работа.
6.За софтуера НЯМАТ ПРАВО на никави оплаквания - винаги има начин да си защитят продукта (но не и се дават пари - не е мой проблем). Ако си си оставил парите на улицата резонно някой ще ги вземе и това няма да е кражба.
7.Достъпност? Соц, книга 1-2 лв при 300 лв средна запалата. А сега?
цитирай
9. анонимен - ACTA
02.02.2012 09:45
Хайде наистина по-спокойно! И сега никой в Интернет не е анонимен. Показаха ни в новините как за всеки, с името и другите му лични данни, има точна информация за абсолютно всичките му действия в мрежата. Различното ще е, че ще има санкции. Ако се въведе минимално заплащане за определени услуги, ако е подадена информация кое е позволено от авторите и кое - не, не виждам особени проблеми. А че големите корпорации, а не авторите ще печелят лъвския пай, е ясно. А в коя област вече не е така? Че отделните правителства, подписали споразумението, няма да имат решаващата дума, също е ясно. Но нали искахме глобализация?, Е, това е резултатът. И ще става все по- интересно.
цитирай
10. анонимен - ББб
02.02.2012 09:55
До всички автори,аз лично си купувам книги поради простата причина,че интернета,и електронния вариант не са надеждни,днес ги има,утре ги няма.Харесвам всичко да е на хартия,идва време когато информацията ще е много ценна.А и все пак искам и някои ден децата ми да прочетът вашите книги.Ако една книга ми хареса си я купувам.А за филмите,и музиката няма какво да кажа за Българското кино си плащам,с мисълта че стимулирам мотивацията на хората които правят филми ,музиката не,за чалга пари не ми се дават достатъчно са им по 2000 на ден от участия,а от концертите няма да говорим какво искат повече трябва да се приеме факта музиката да е безплатна концерите и участия да се плащат.Иначе вкарат ли ACTA спирам нета.А иначе автори интернета не е ли като библиотеката?
цитирай
11. анонимен - полицай: ай сиктир........
02.02.2012 10:58
Всеки който е краден интелектуално е болезнено чувствителен на тази тема. А как да се чувстват тези, които всеки ден ги крадат неинтелектуално? Става човека сутрин. Отива на работа. Работи смазваща физически неинтелектуална работа- например строи пътища в студа и жегата. Пътища по които се движат неинтелектуалци и интелектуалци. Вечерта се прибира скапан. Трудът му е обществено значим, заплатата 700-800 лв. Пуска си телевизията. Оттам интелектуалци му обясняват, че живее лошо щот е прос неинтелектуалец и така му се пада. Нарисувани батковци и каки с гладки ръце, говорещи хубави приказки. Как техния труд бил номер едно щот са умни. И как на тях им се полагат милиони, щот без тоя филм или тая музика слънцето нема да огрее. И как те трябва да имат право да го спрат, да му преровят дома, лаптопа, телефона и пощата, да му бръкнат в гъзъ, та да види той простия как така ползва чужд труд безплатно.... Съгласен съм, че всеки труд трябва да бъде платен. Но съм на мнение, че заплащането не е според обществената значимост на труда. Факт е, че всеки ден ползвам пътища, ток, вода, дрехи, храна и разни блага, без които не може да се живее, и че създателите на тези блага често са в мизерия. Никой не защитава техните доходи, техните неинтелектуални права. Никой не забелязва че са живи. И на фона на това се понесъл некъв рев за правата на някакви си интелектуалци. И забележете, не на научни работници и създатели, а на филмовата и музикална индустрия основно. Защото кой краде в интернет труда на физици, химици и лекари? От кога кинаджиите са интелектуалци? Или мадона и лейди гарга са интелектуалци? Силата на парите разми тези понятия. Впрочем докато пиша тези си интелектуални излияния, някой е отлял кубик бетон, друг е монтирал няколко бордюра в студа, трети е изкопал 2 тона въглища за централата, за да бъде произведено електричество. А аз, като прост неинтелектуалец, не желая да подкрепям уродливите правила на една индустрия. Бих подкрепил закон, който цени общочовешки права.
цитирай
12. pitashtia - И вълкът сит и агнето цяло е единственото решение
02.02.2012 11:00
Философията на авторското право е интересна материя. Не съм много на ти изобщо с правото,нито с философията, но забелязвам, че поради икономия на мислене и икономически интереси авторът и общественият интерес са на заден план за сметка на бизнеса, на хората с пари ,които могат да си купят нужният им интелектуален продукт или да си поръчат разработката. В крайна сметка те пишат правилата, силните на деня, печелившите от играта. Защитени са материалните инвестиции,което е естествено за едно грубо материалистично общество,в което единствено икономическата власт се предава по наследство, но не и труда и интелектуалните инвестиции. Да речем , че завърша Марсианските си истории (http://didslpole.blogspot.com/2010/07/blog-post_9082.html) или открия студеният ядрен синтез:)) не очаквайте тук линк. Ако успея да си защитя авторските права, следващата стъпка е да ги реализирам, да ги предложа на пазара и да бъда възнаграден за усилията си. Някой ще ми издаде книгата или ще почне да произвежда съответните устройства и също ще препечели. На пръв поглед всичко е точно, но всъщност не е. Общественият интерес е, естествено, да бъда възнаграден за да има и други като мен, но не само. В интерес на обществото е драгоценното ми произведение да стигне до повече читатели на по-ниска цена, а изобретението да е достъпно за всеки, който има възможности да го произвежда. Частният интерес на издателя, или съответната корпорация, е да има монопола върху правото да задоволява гладният пазар. Всъщност е нарушен принципа на конкуренцията. Независимо, че тя е постоянно в устата на пазарните фундаменталисти,реално стремежът е да се елиминира и състезанието да не е честно. И как законодателят е решил проблема? ОГРАНИЧИЛ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЕМЕТО. След определен срок всеки ще може да издава моята книга и да ползва моят труд безвъзмездно за вечни времена. Собственик на какво съм тогава?!!! Защо "интелектуалният" напън на един крадец, обрал някаква банка, изпрал парите и предвидливо закупил земя, ще се предава по наследство до безкрайност, а моят честен труд-НЕ. Има нещо гнило в Дания. То започва с възникването на авторското право. Първоначалната му цел е да защити издателите и бизнеса, да им осигури монополно положение на пазара и възвращаемост на инвестициите притежавайки права върху определен интелектуален продукт. Този начин на мислене е вече анахронизъм във векът на информационните технологии.
цитирай
13. анонимен - В много голяма грешка си за цитата, който те е просълзил.
02.02.2012 11:05
"Друг цитат, който лично мен ме просълзи “Навремето хората се освободили и прогресът победил, защото книгите станали достъпни за всички.” Тук е изпуснато нещо много важно – достъпни, но не безплатни, та заради тази липса се просълзих."

Точно безплатни са се разпространявали! "Пиратски"! Дядо ми, комунист беше човека, но и потомствен учител, е основал първата библиотека в неговия град. Давал е от личните си книги безплатно (ау, пират!) на хората, които са искали да четат, помещавала се е първоначално в мазето на неговата къща и там са правили сбирки, за да четат заедно и да обсъждат идеи и мисли. Просвещавал ги е. За съжаление в идеите на комунизЪма, но той си беше идеалист.
Сигурно тук е мястото да въздъхна "Ех, ако имаше тогава една АСТА нямаше да ни сполети комунизъма, защото тия всичките хорица сигурно и една книга нямаше да са прочели, а някои дори и нямаше да се научат да четат, и нямаше да им влязат в главите идеи, които не могат да изпълнят...". Но станалото - станало.
Мисълта ми беше колко си заблуден. И как изграждаш теза върху неточни и мъгляви представи.
цитирай
14. анонимен - aithdres Concord
02.02.2012 11:21
Тук не става дума за авторски права, а за това, че корпорации свободно ще могат да се ровят в компютърът ти и да следят интернет трафика.
Колкото до авторските права, всички сме на мнение, че те трябва да се спазват! Но ще ти дам един прост пример - ако книгата ти е интересна ще продадеш доста от нея, и то дори на пиратството.
Пауло Куелю е живият пример за това. А може да ползваш и алтернатива - Kindle Direct publishing. И без това няма много съдържание на Български и лесно ще пробиеш:)
цитирай
15. анонимен - тук не става въпрос само за пиратски филми бе хора, говорим за налагането на нов световен ред
02.02.2012 11:26
Това засяга всеки, не само интернет потребителите и пиратите
цитирай
16. анонимен - Ако ти си автор, аз съм батман
02.02.2012 11:50
Ако ти си автор, аз съм батман
цитирай
17. анонимен - да бе, да
02.02.2012 11:56
като си автор, зашити си нещата по подходящ начин. не мога аз, дето не съм те и чувал да не мога да чета книги онлайн.
цитирай
18. анонимен - важна е идеята
02.02.2012 12:02
ок. апочнахме да търсим приини да не бъдем на протеста правейки се на умни и знаещи а сигурно и можещи.стига хленчене излезте и заявете по най нормален и цивилизован начин желанията си.покажете че ви има.и не си мислете че увеличавайки диоптрите си стоейки пред монитора сте научили повече за света от тези които са на улицата
цитирай
19. dorichela - Мето,
02.02.2012 12:48
пипа, сопа и акта ще ни върнат с век назад от към информация! А такъв контрол е ненормален... Представи си да влезеш в затвора, заради песен, филм или книга??
цитирай
20. apostapostoloff - И кой се пеняви?
02.02.2012 15:33
Нима истинските творци, хората на изкуството, които се ограбват безогледно от години ще възразят срещу тези мерки?...

Протестират само тарикати и муфтаджии, които така и не искат да проумеят, че на този свят безплатни закуски няма! Ама се правят на умрели лисисци и ни баламосват с празни приказки за свободата на словото...
цитирай
21. анонимен - Опа
02.02.2012 16:58
Ти по спокоен ли ще си ако знаеш, че някаква никому неизвестна асоциация подписва вместо теб, че ще приемем АКТА?? Защото точно това се случва днес!
http://www.investor.bg/novini/261/a/bylgariia-shte-ratificira-asta-s-rezervi-v-chastta-za-internet-dostavkite-,129694/
цитирай
22. анонимен - Спрете АКТА!
02.02.2012 17:01
apostapostoloff написа:
Нима истинските творци, хората на изкуството, които се ограбват безогледно от години ще възразят срещу тези мерки?...

Протестират само тарикати и муфтаджии, които така и не искат да проумеят, че на този свят безплатни закуски няма! Ама се правят на умрели лисисци и ни баламосват с празни приказки за свободата на словото...


Апостолов! Платил съм за всяко парче софтуер на компютъра с който работя! Ти колко платен софтуер имаш?

цитирай
23. анонимен - Понеже написа някои истини, рекох и ...
02.02.2012 17:38
Понеже написа някои истини,рекох и аз да напиша една-две, които ти може и да не си си представял.
Пиратското сваляне не е кражба (GASP!! знам знам) Кражба по дефиниция е когато вземеш нещо без да си го платиш (Например диск с музика) и производителя вече не може да го продаде. При пиратското сваляне ти сваляш КОПИЕ от продукта и той си остава да бъде продаван колкото пъти иска производителя. В интернет продажбите това означава безкрайно защото и те продават копия без да плащат нищо за носители. С две думи производителите спокойно могат да заобикалят правилата на търсене и наличност вдигайки цените естествено. Но това е друга тема.
Пиратското разпространяване на информация наистина е престъпление и това престъпление се нарича НАРУШАВАНЕ НА АВТОРСКО ПРАВО. Не знам дали си чувал авторе, но това не е същото като кражба.
Останалото е излишно раздухване на проблема от една група която наистина е сган.
Относно АСТА, мога да кажа, че само хора които не са чели документа могат да подкрепят такова безпрецедентно навлизане в личното пространство.
Иначе за 3 си прав и мисля да държа теб и някои други от тази дискусия под око.
цитирай
24. ykpaina - "Пирати по света, обединете се и откраднете всичко, което някога съм писал" - Паулу Куелю
02.02.2012 20:35
"Пирати по света, обединете се и откраднете всичко, което някога съм писал" - призова Паулу Куелю, обръщайки се към интернет пиратите във връзка със спорния закон срещу онлайн пиратството в САЩ (Stop online piracy act – SOPA).

В блога си писателят предупреждава, че SOPA заплашва да блокира интернет. "Това е истинска заплаха не само за американците, но и за всички нас, тъй като проектозаконът, ако бъде одобрен, ще засегне цялата планета".

Той признава, че като автор би трябвало да защитава "интелектуалната собственост", но не го прави, защото добрите стари времена, когато всяка идея си имаше собственик, са си отишли завинаги.

"...Колкото повече хората "пиратстват" една книга, толкова по-добре. Ако харесат началото, ще си купят цялата книга на следващия ден, защото няма нищо по-изморително от четене на книга от монитора", твърди Куелю.

Според него издателите биха отхвърлили неговите твърдения с аргумента, че за да оцелеят, на авторите трябва да се плаща. В отговор на това Куельо разказва как през 1999 г., когато за пръв път негова книга е била издадена в Русия с тираж 3000 броя заради недостиг на хартия, той случайно открива пиратско копие на "Алхимикът" и го публикува на уебсайта си. Година по-късно, след като кризата отминала, Куелю продава 10 000 броя от оригиналното издание. До 2002 г. той продава милиони копия в Русия.

"Когато пътувах през Русия, се срещнах с няколко души, които ми казаха, че са открили моите книги благодарение на пиратското издание, което съм публикувал на сайта си. Днес на своята уебстраница давам линкове към мои книги, достъпни на peer-to-peer сайтове, а продажбите ми продължават да растат"...

"Актът на пиратство може да служи като представяне на работата на един артист. Ако харесаш неговата или нейната идея, то тогава ще искаш да я имаш в дома си. Добрата идея няма нужда от защита. Останалото е или алчност, или невежество", пише Куелю.

http://cheti.me/novina/paulu-koelyu-kolkoto-poveche-horata-piratstvat-edna-kniga-tolkova-po-dobre
цитирай
25. анонимен - Нещо и от мен
03.02.2012 01:19
Против АСТА - http://svery.blog.bg/politika/2012/02/02/asta.894138
цитирай
26. анонимен - evistermepe
25.10.2012 02:55
<a href=http://apakabar.stiki.ac.id/index.php?p=blogs/viewstory/122758>wholesale nfl jerseys</a>
<a href=http://pohlad.mamam.sk/content/cheap-nfl-jerseys-wholesalewwwjerseysbestwebsitecom>nfl jerseys china</a>
<a href=http://fjen.org/content/home#comment-231>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://leofile.com/read_blog/16019/cheap-nfl-jerseyswww.wholesalejerseysinchina.com>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://onaizahtube.com/read_blog/184536/nike-nfl-t-shirtswww.jerseysbestwebsite.com>cheap nfl jerseys china</a>

http://k3tube.katigaonline.com/read_blog/21950/cheap-nfl-jerseys-wholesalewww.jerseysbestwebsite. cheap nfl nike jerseys
http://tringflyfishers.co.uk/websites/123reg/LinuxPackage24/tr/in/gf/tringflyfishers.co.uk/public_html/?q=node/4632 nfl jerseys wholesale
http://hemptube.es/members/knefahem wholesale nfl jerseys
http://www.colliii.com/en/forum/cheap-nfl-jerseyswwwwholesalejerseysinchinacom wholesale nfl jerseys
http://www.crookstube.com/read_blog/5004/nfl-jerseys-wholesalewww.jerseysbestwebsite.com cheap nfl jerseys wholesale

<a href=http://ramsesco.be/node/15783>wholesale nfl jerseys</a>
<a href=http://smtp.lexlawless.com/node/38505>cheap nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://idroidian.net/members/diqih933>cheap nfl nike jerseys</a>
<a href=http://www.hititthefilm.com/content/cheap-nfl-jerseys-chinawwwjerseysbestwebsitecom>cheap nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://demo.updatewall.com/read_blog/83871/nfl-jerseys-chinawww.wholesalejerseysinchina.com>cheap nfl jerseys china</a>
цитирай
27. анонимен - Cheap Uggs
25.10.2012 03:45
tydvgbmns
http://www.buybootugg.com/ Uggs Sale
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Ugg
http://www.cheapbootugg.com/ uggs for sale
http://www.uggboots-winter.com/ Uggs Sale
http://www.winter-uggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs
http://www.backuggboots.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsaledollar.com/ uggs outlet
http://www.discountbootsale.com/ Ugg Boots Sale
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Uggs
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Sale
wammodybw
<a href=http://www.buybootugg.com/#uoyvgvygg>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#jccmovlhi>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#bblxfbelc>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#ufjcddvxw>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#mofnyeuyf>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#kqorqfhmm>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#pmpmvfqkk>Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#fzmiclfmn>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#zlcouoqpj>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#rzcgsqndk>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#caxyrdsxn>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#kvbrrmtlk>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#nlgeummjf>uggs for sale</a>
heezmyjsb
<a href=http://www.buybootugg.com/#yezamgbdn>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#jroxyfrsx>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#bfrbnjkfb>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#xnlhjgqvc>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#jctqpqfxc>Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#fgukvknlo>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#kxpxjvqbb>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#xlashitwx>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#cxxqjcwur>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#dhkoslnjy>Uggs</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#dgewcpzhs>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#wxgbgniea>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#ajafsjiss>Uggs Sale</a>
цитирай
28. анонимен - Ugg Boots Sale
25.10.2012 13:05
qbmjojmxu
http://www.buybootugg.com/ Uggs Sale
http://www.uggboots-discout.com/ Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/ Uggs Sale
http://www.uggboots-winter.com/ Cheap Uggs
http://www.winter-uggboots.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Boots Sale
http://www.backuggboots.com/ Ugg Sale
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Uggs Outlet
http://www.discountbootsale.com/ Uggs Sale
http://www.shoesforwinter.com/ uggs outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Ugg Outlet
http://www.bootoutletssale.com/ uggs for sale
nslaoniyg
http://www.buybootugg.com/#ujbrqngyb - Ugg Outlet
http://www.uggboots-discout.com/#kblmrhgef - Cheap Uggs
http://www.cheapbootugg.com/#ntoilpkyy - Uggs
http://www.uggboots-winter.com/#aicutrveb - uggs outlet
http://www.winter-uggboots.com/#xuxytvcqc - Ugg Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/#rkqpgjjja - Cheap Uggs
http://www.backuggboots.com/#brbpeyotf - Ugg Boots Sale
http://www.uggbootstoback.com/#ukattlsgg - Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsaledollar.com/#ssmriylmv - Cheap Uggs
http://www.discountbootsale.com/#gqycfadby - Cheap Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/#qicmackpp - Cheap Ugg
http://www.bootsonline-ugg.com/#hmgyxehdn - Cheap Uggs
http://www.bootoutletssale.com/#jrakpqzws - Uggs
mffdmgtst
<a href=http://www.buybootugg.com/#yobozlmeb>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ooepovtyo>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#sebpjmffv>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#ggqsmqvth>Uggs</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#nvomngroj>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#pqnpjweib>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#ciyxjbclh>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#ojxthyjgl>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#moyvnoove>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#elxnxdmjz>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#coqwprahr>uggs outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#yjybefgjv>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#aqzhuavau>Ugg Boots</a>
цитирай
29. анонимен - Winter time is the very season for Ugg boots
25.10.2012 16:13

&#38772;&#12364;&#36939;&#12403;&#12414;&#12377;&#12364;&#12289;&#12381;&#12428;&#12395;&#12388;&#12356;&#12390;&#38761;&#12505;&#12540;&#12473;&#12459;&#12454;&#12531;&#12488;&#12399;&#12488;&#12524;&#12531;&#12487;&#12451;&#34987;&#28797;&#22825;&#28982;&#30382;&#38761;&#20596;&#38754;&#12398;&#31684;&#22258;&#20869;&#12391;&#12354;&#12427;&#12290;&#12371;&#12428;&#12425;&#12398;&#38772;&#12399;&#12289;&#24444;&#12425;&#12364;&#28641;&#12428;&#12390;&#12356;&#12383;&#12426;&#12289;&#12362;&#12381;&#12425;&#12367;&#24178;&#19978;&#12364;&#12387;&#12395;&#12394;&#12427;&#12363;&#12393;&#12358;&#12363;&#24863;&#26579;&#12395;&#20276;&#12358;&#12496;&#12463;&#12486;&#12522;&#12450;&#12395;&#21521;&#12363;&#12387;&#12390;&#20572;&#27490;&#12377;&#12427;&#12424;&#12358;&#12395;&#38450;&#38899;&#35373;&#20633;&#12373;&#12428;&#12427;&#20670;&#21521;&#12395;&#12354;&#12427;&#12290;&#12371;&#12428;&#12425;&#12398;UGG&#12471;&#12540;&#12503;&#12473;&#12461;&#12531;&#12502;&#12540;&#12484;&#12532;&#12451;&#12531;&#12486;&#12540;&#12472;&#12463;&#12452;&#12483;&#12463;&#12399;&#12289;&#24444;&#12425;&#12364;&#30528;&#29992;&#12375;&#12390;&#12356;&#12427;&#12371;&#12392;&#12434;&#12501;&#12523;&#12479;&#12452;&#12512;&#12391;&#12398;&#20094;&#29157;&#12392;&#19968;&#32210;&#12395;&#12354;&#12394;&#12383;&#12398;&#12388;&#12414;&#20808;&#12364;&#29245;&#12420;&#12363;&#12395;&#20445;&#12388;&#12383;&#12417;&#12395;&#35373;&#35336;&#12373;&#12428;&#12390;&#12356;&#12414;&#12377;&#12290;&#24444;&#12425;&#12398;&#12371;&#12392;&#12364;&#12391;&#12365;&#12427;&#12424;&#12358;&#12395;&#12377;&#12427;&#12371;&#12392;&#12364;&#31034;&#12373;&#12428;&#12390;&#12356;&#12427;&#12501;&#12451;&#12540;&#12488;&#12434;croping&#12392;&#12473;&#12465;&#12472;&#12517;&#12540;&#12523;&#21155;&#21270;&#12434;&#32232;&#38598;&#12392;&#19968;&#32210;&#12395;&#25387;&#25240;&#12434;&#21344;&#12417;&#12427;&#12383;&#12417;&#12395;&#33707;&#22823;&#12384;&#12290;

<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#20154;&#27671;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484; &#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464; &#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464;&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;&#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#26032;&#20316;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#12524;&#12487;&#12451;&#12540;&#12473;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>UGG&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488; &#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464; &#12502;&#12540;&#12484;</a>
цитирай
30. анонимен - Uggs Outlet
25.10.2012 18:59
<a href=http://www.salesboot.com/#cnlfjeflw>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.canadiangoosecoats.com/#ltzwsahoq>Canada Goose Jackets</a>
<a href=http://www.bootsknit.com/#wvrnibfkk>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootsforfashion.com/#pfapmtaky>Uggs</a>
<a href=http://www.north-facewholesale.com/#ssrnmyaik>North Face Jackets</a>

http://www.canadagoosedoudoune.com/ Canada Goose France
http://www.salesboot.com/ Ugg Boots Outlet
http://www.bootscurrent.com/ Uggs Kopen Online
http://www.bootslammy.com/ Uggs Outlet
http://www.bootsyeti.com/ Cheap Ugg Boots

http://www.north-facewholesale.com/#tgfoxrqvt - North Face Denali
http://www.bootsyeti.com/#iblndmztj - Ugg Boots Outlet
http://www.canadagoosel.com/#ikbjltrsu - Canada Goose France
http://www.north-faceshell.com/#prasuufif - North Face Outlet Store
http://www.bootskid.com/#hpuaahnzp - UGG Bailey Button Boots
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579029
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031