Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2012 22:51 - Русия и Китай губят арабския и цивилизования свят с подкрепа за сирийския режим!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2216 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2012 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ислямисти призоваха за бойкот върху стоки от Русия и Китай 05 февруари 2012 | 13:43 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток
Аман. Йорданските ислямисти призоваха днес мюсюлманите и арабите да бойкотират руски и китайски стоки, след като двете страни наложиха вето върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която осъжда кръвопролитията в Сирия, предава АФП.
„С ветото си, Русия и Китай показаха, че взимат участие в избиването на сирийския народ”, заявява Хамам Саид, водач на „Мюсюлмански братя”.


http://www.focus-news.net/?id=n1617487



Сирийски демонстранти атакуваха посолството на Русия в либийската столица 05 февруари 2012 | 16:11 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток
Триполи. Сирийски демонстранти, протестиращи срещу позицията на Русия относно разрешаването на конфликта в Сирия, нападнаха руското посолство в столицата на Либия Триполи, съобщи очевидец на събитията, цитиран от РИА Новости.
По неговите думи няколко десетки души са провеждали протестна акция пред сградата на посолството ден след като Русия и Китай блокираха резолюцията за Сирия в Съвета за сигурност на ООН.
„Това далеч не бе първата акция пред посолството, но всички предишни протести бяха мирни. Хората просто се събираха, скандираха лозунги и пееха песни”, посочи източникът. В същото време той отбеляза, че този път демонстрантите са се държали по-агресивно. „Протестиращите разкъсаха руския флаг”, посочи той. Пристигналата полиция „успокои” нападателите и в момента обстановката пред руското дипломатическо ведомство е спокойна. В резултат на инцидента никой не е пострадал.

http://www.focus-news.net/?id=n1617528


Франция: Русия не може безкрайно да блокира действията на ООН за Сирия 05 февруари 2012 | 14:42 | Агенция "Фокус" Начало / Европейски съюз
Париж. Френският министър на отбраната Жерар Лонге разкритикува остро Русия днес за блокирането на резолюцията за Сирия на Съвета за сигурност на ООН и заяви, че Москва няма да може да удържи „безкрайно” дълго пред всеобщото становище, предава АФП.
„Русия, по причини, които са позорни, блокира всичко”, коментира Лонге.

http://www.focus-news.net/?id=n1617504


Интерфакс: Държавният секретар на САЩ разкритикува Русия и Китай 05 февруари 2012 | 17:10 | Агенция "Фокус" Начало / Северна Америка
София. Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън днес заяви, че ветото на Русия и Китай върху проекторезолюцията на Съвета за сигурност на ООН относно Сирия, с която президентът Башар Асад се призовава да подаде оставка, е несериозно, предаде Интерфакс.
Пред журналисти в София, където тя е на посещение, Хилари Клинтън заяви: „Това, което се случи вчера в ООН, бе карикатура”. „Ние ще продължим да работим с приятелите на демократична Сирия по цял свят, за да подкрепим мирните планове на опозицията за провеждане на политически промени в страната”, отбеляза тя.


http://www.focus-news.net/?id=n1617541


Турция осъди Иран заради мълчанието спрямо Сирия 05 февруари 2012 | 21:52 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток
Анкара. Турският вицепремиер отправи критика към Иран заради мълчанието на страната спрямо репресиите на сирийския режим срещу протестиращите.
"Обръщам се към ислямска република Иран: Не знам дали сте достойни да бъдете наречени ислямска", заяви Бюлент Арънч, цитиран от Анадолската агенция.
"Казахте ли едно единствено нещо за това, което се случва в Сирия", зададе реторичен въпрос той.
Арънч направи изказването си на среща на управляващата Партия на правосъдието и развитието в град Бурса.
Иран, основният съюзник на Сирия в региона, е обвиняван от някои опозиционни сили, че помага за репресиите на сириийския президент Башар Асад срещу протестиращите.
Арънч осъди и като "клане" убийствата в петък в град Хомс, център на антиправителствените протести, където над 200 души бяха убити при операция на режима. Арънч призова и други арабски страни да проговорят във връзка с убийствата.
"Предложи ли Ливан дума на състрадание за убитите ни мюсюлмански братя?", запита Арънч.
"Не. Само Турция надигна глас", добави той.


http://www.focus-news.net/?id=n1617595



ЕС съжалява за отказа на Русия и Китай да подкрепят резолюцията за Сирия 05 февруари 2012 | 02:21 | Агенция "Фокус" Начало / Европейски съюз
Брюксел. Върховният представител на Европейския съюз (ЕС) по външната политика и сигурността Катрин Аштън изрази съжаление, за позицията на Русия и Китай, които наложиха вето на проекторезолюцията за Сирия в Съвета за сигурност, съобщава Интерфакс.
„Ние дълбоко съжаляваме, че заради повторното вето на Руската федерация и Китай Съветът за сигурност не може да подкрепи призива на Арабската лига към инклузивен политически процес, осъществен в обстановка, свободна от насилия”, се съобщава в изявлението на Аштън, разпространено след гласуването в Съвета за сигурност.
ЕС ще продължи да подкрепя усилията на Арабската Лига и за пореден път призовава всички членове на Съвета за сигурност да изпълнят задълженията си, подчерта ръководителят на европейската дипломация.
Тя осъди действията на сирийските власти и изрази подкрепата на сирийския народ в бунта му срещу режима на президента Башар Асад.


http://www.focus-news.net/?id=n1617369





Сирийската опозиция заяви, че ветото на Русия и Китай на проекторезолюцията в ООН за Сирия е разочароващо 05 февруари 2012 | 01:07 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток
Дамаск. Сирийската опозиция заяви, че ветото на Русия и Китай на проекторезолюцията в Съвета за сигурност на ООН за Сирия е разочароващо. „Това вето е за сметка на сирийския народ и тяхната кръв”, заяви Наджи Тайяра, отговарящ за външните работи в опозиционния Сирийски национален съвет, цитиран от АПА.
„Смятам, че сирийският режим е знаел предварително, че Русия ще наложи вето на резолюцията и затова режимът е извършил масовите убийства в Хомс”, добави Тайяра.


http://www.focus-news.net/?id=n1617362


Посланикът на САЩ в ООН: Вашингтон е възмутен от днешното гласуване на резолюцията за Сирия 05 февруари 2012 | 01:53 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток
Ню Йорк. Вашингтон в възмутен от днешното гласуване в Съвета за сигурност. Това заяви постоянният посланик на САЩ в ООН Сюзън Райс след гласуването на резолюцията на ООН за Сирия. „САЩ са дълбоко възмутени от факта, че две страни в Съвета за сигурност на ООН възпрепятстват изпълнението на нашата единствена задача – решението на тежката криза в Сирия и отстраняването на заплахата за безопасността в региона”, заяви Райс. По нейните думи, вече няколко месеца Съветът за сигурност се намира в зависимост от решението на двамата участници, които прикривайки с абсурдни аргументи и празни думи своите користни интереси, отлагат приемането на документа, който би заставил Башар Асад да промени своята политика. Тя обясни, че поне едната от отказалите да подпишат резолюцията страни продължава да продава оръжия на режима на Асад, цитира РБК.

http://www.focus-news.net/?id=n1617367



Франция и партньорите й планират кризисна група за Сирия 05 февруари 2012 | 01:13 | Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток
Париж. Президентът Никола Саркози заяви, че Франция се консултира с арабските и европейски страни да създаде контактна група за Сирия, която да намери решение на кризата в страната, след като Русия и Китай блокираха проекторезолюцията в Съвета за сигурност на ООН, заклеймяваща насилието на сирийския режим, предава Ройтерс.
Франция и Великобритания са разработили съвместно резолюция, осъждаща кървавата репресия на сирийското правителство и подкрепя мирния план на Арабската Лига, според който президентът Башар Асад трябва да отстъпи от властта.
Саркози заяви, че двойното вето е парализирало международната общност и обвини Москва и Пекин в „насърчаване на режима да продължи жестоката си политика.”
„Франция не се отказва,” заяви Саркози. Франция е в контакт с арабските и европейски партньори за създаването на „Групата на приятели на сирийския народ”, която ще заяви международната подкрепа за изпълнението на плана на Арабската Лига.


http://www.focus-news.net/?id=n1617363

http://www.facebook.com/Syrian.Revolution

http://www.facebook.com/NoVetoRussiaChina


http://svejo.net/1408990-globalization-rusiya-i-kitay-gubyat-arabskiya-i-tsivilizovaniya-svyat-s-podkrepa-za-siriyskiya-rezhim



Гласувай:
1



1. анонимен - :-)
05.02.2012 23:22
http://www.youtube.com/watch?v=h4F52p5fWa8

In 1988, Bashar Assad graduated from medical school and began working as an army doctor in the biggest military hospital, "Tishrin", on the outskirts of Damascus. Four years later, he went to the United Kingdom to begin postgraduate training in ophthalmology at the Western Eye Hospital, part of the St Mary's group of teaching hospitals in London.
цитирай
2. meto76 - Явно престоят му на Запад не е успял ...
06.02.2012 00:21
Явно престоят му на Запад не е успял да го цивилизова!
цитирай
3. meto76 - http://www. capital. bg/polit...
06.02.2012 00:25
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/02/03/1758988_5000_jertvi_po-kusno/?sp=1#storystart
цитирай
4. анонимен - :-)
06.02.2012 03:54
Нищо не сте разбрали драги ;-).

Явно спецслужбите не са го вербовали за тяхната кауза, независимо, че както самия Уесли Кларк казва плановете за сваляне на Асад от власт са още от 1991-ва година. Просто слушайте внимателно какво казва ген. Кларк ;-))). А им е бил на крака в Лондон ;-).

Двойните и тройни стандарти в политиката са нещо нормално, присъщо не само на Москва и Пекин а и на Лондон и Вашингтон ;-).

А иначе добре, че брат му катастрофира през 94 и умира иначе днес дори нямаше и да чуете за проблеми на Сирия :-))). Башар при всичките си недостатуци е далеч по-малко зло за сирийците. Това съм го чувал от сирийци там още когато баща му бе жив.

В политиката е валидно правилото на по-малкото зло. Добро в политиката няма и никога не е имало. Има само интереси :-).

Просто Америка иска да изтика руснаците от Средиземно море и да има тотален контрол там, нищо ново под слънцето всяка империя го иска , дори и демократичната ;-))).

http://www.youtube.com/watch?v=sQi4-97GXrI

Капитал на Иво Прокопиев е по-пристрастен дори и от ВВС :-).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584117
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031