Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 21:09 - Четвърти здравен министър и неук човек за икономиката - това вече е комедия
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: Коментари: Гласове:
1



Четвърти здравен министър и неук човек за икономиката - това вече е комедия    

18 Март 2012

e-vestnik  

Назначаването на четвърти здравен министър за три години е абсурд в управлението и политическата практика.

Най-новата политическа история на България познава твърдоглави премиери като Виденов, които не искаха да сменят министри, дори когато в собствената им партия се молеха за това.

Сега друг премиер, не по-малко твърдоглав, сменя министрите като носни кърпи, но безрезултатно.

Четвърти министър на здравеопазването, откъдето и да го погледнеш, е по-скоро комедия. Къде ги намира, какво иска от тях, в какво не се разбират, не е ясно. Но резултат няма - реформи в здравеопазването няма.

Първият изхвърча, защото доставил някакви ваксини за грип, пък грипната епидемия беше мижава, и поради това после се оказва, че можел да ги намери по-евтино от другаде.

Втората министърка изхвърча, защото тръгна да прави реформи, които премиерът не харесва.

Третият изхвърча, щото не знаеше, че имало договорени скъпи лекарства.

Сега идва четвърта министърка, която сама се определи като тежка артилерия на ГЕРБ. Само тази забележка е достатъчна да се разбере, че пак става дума за пореден бутафорен кадър на ГЕРБ. 33-годишната Десислава Атанасова е дребна чиновничка от провинцията - юрисконсулт на болница.

Въпросът не е, че е родена в Дулово и е работила в Русе. Провинциализмът не е място на раждане, а начин на мислене. И той прозира в политиката на ГЕРБ.

Навремето изборът на Трайчо Трайков за министър на икономиката и енергетиката предизвика известно учудване, поради сравнително скромния му опит. Но той се държа адекватно и независимо като министър и не играеше по схемите на големите мафии в енергетиката и на руските интереси и монополистите.

Дали точно това му изяде главата? Или премиерът спонтанно го уволни, защото се ядоса от несполуката на инфантилната си идея за българо-катарска дружба, от която ще потекат реки от пари?

Както и да е, но на мястото на Трайков Борисов слага неук човек. Възрастта му, пак на 33 години, не е проблем. На тази възраст хората са постигали забележителни успехи.

Но Делян Добрев е младеж от провинцията, завършил университет в САЩ, след което работил като държавен чиновник в областната управа и общината на Хасково, и като консултант по европейски проекти, докато ГЕРБ го вкара в парламента и го направи зам.-министър.

За съжаление човек с такъв опит няма как да постигне нещо забележително в управлението на това мегаминистерство. За тази работа се изисква и опит в бизнеса, какъвто Трайков малко или повече имаше. Но за полуобразован премиер като Борисов атестацията, че някой е учил в Америка и знае английски, е голяма работа.

Всичките размествания в правителството показват не сила и големи кадрови резерви на управляващите, а пълна безпомощност на властта.


http://e-vestnik.bg/14216/chetvarti-zdraven-ministar-i-neuk-chovek-za-ikonomikata-tova-veche-e-komediya/




Гласувай:



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14611041
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930