Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2012 17:46 - Комунистическа пропаганда и антиционизъм
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4039 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Комунистическа пропаганда и антиционизъм 27.04.2012 / 10:56 от: Огнян Дъскарев   image
На събранието на международния ПЕН клуб в 1986 г. американският писател Сол Белоу говори за демократичните ценности на САЩ. Внезапно негов колега от Западна Германия става и злобно напада Америка, изцяло в подражание на комунистическата пропаганда, като дава за пример престъпността в Бронкс. Двама други писатели, полякът Адам Загайевски и Василий Аксьонов остро възразяват на немския автор. През същата 1986-а немският писател отива в Никарагуа, тогава под властта на просъветския сандинистки режим. Писателят, придружен от министъра на вътрешните работи Борхес, посещава затвора Titipapa, зловещо място за убийства и изтезания на противници на сандинистите. Затворът обаче е специално подготвен за чужди посетители и немецът изпада във възторг от „хуманното” отношение към затворниците, както и от липсата на „отмъщение” от правителството.

В същото време /1986/ сандинистите вече са избили най-малко 10 000 от противниците си, 20 000 /вкл. много евреи/ са в затворите, подложени на тежки изтезания, 200 000 никарагуанци са принудително изселени в 145 „специални населени места”, т.е. концлагери. /Сандинистите, както другите комунисти, се увличаха от социално инженерство./ В концлагерите армията има право да разстрелва всеки за най-малкото неподчинение.

Писателят се връща във ФРГ и започва да пее хвалебствени песни за сандинистите. Той отдавна се е превърнал в герой и любимец на комунистическите режими в съветския блок, защото често критикува НАТО и външната политика на САЩ и ФРГ.

Същият автор веднага след обединението на Германия жали за ГДР и нарича обединението „аншлус” и „анексиране”. Той се обявява против обединението, защото според него, Западна Германия е агресор и ще стане прекалено силна. В интервю от ноември 1989, след падането на Стената, омаловажава и се гаври с антикомунистическото въстание в Източен Берлин от 16 юни 1953: „По улиците тогава излязоха само 350 хил. души”.

Пак той, през май 2005, във връзка с 60-годишнината от края на ВСВ, постави знак за морално равенство между САЩ и СССР в интервю за „Ню Йорк Таймс”. Писателят десетки години поучаваше и укоряваше немците, заради нацисткото им минало, но в 2006 в изблик на космическо лицемерие, изведнъж призна, че е бил нацист!

Да, имам предвид Гюнтер Грас.

От горните факти е видно, че той е полезен идиот според определението на Ленин за западните социалдемократи, които сляпо подкрепят болшевиките.

Но Грас е и ислямо-левичар. Преди дни публикува поема във връзка с ядрената програма на Иран.

В поемата се твърди, че Израел, а не Иран е заплаха за мира.Това е толкова нелепо, че заслужава само няколко кратки възражения. Вярно е, че Израел мълчи от години за атомните си бомби - не отрича и не потвърждава, което е действително дразнещо.

Еврейската държава не е подписала международния Договор за неразпространение на ядрените оръжия. Но еврейската държава е заобиколена от смъртни врагове, т.е. атомните оръжия са възпиращи и предотвратяващи за арабите.

През студената война това беше известно като nuclear deterrence, или мир, чрез сила /peace through strength/ по легендарния израз на Роналд Рейгън.

Израел сега възпира враговете си именно с мир, но чрез ядрена сила.

Безумно е да се твърди, че Израел е заплаха за мира – еврейските атомни бомби никога досега не са били използвани, въпреки войните с арабите.

И преди всичко Израел е модерна, високоразвита, демократична, ЗАПАДНА страна, близък съюзник най-голямата крепост на световната демокрация – САЩ.

А Иран? Тази страна от десетки години се управлява от ислямски фанатици, които именно поради това са непредсказуеми и ако действително се сдобият с атомни бомби /засега най-вероятно нямат такива, но имат програма за производството им/, това би било смъртна заплаха за еврейската държава. Президентът на Иран заплаши Израел с унищожение, а терористичната група „Хизбула”, т.е. Техеран, уби най-много американци преди 11 септември 2001. Хомейни, чийто правоприемник е сегашното правителство на моллите, след като свали шаха в 1979, само за две седмици уби 20 000 души! По-късно, по призив на Хомейни, стотици хиляди иранци радостно се хвърлиха в ужасяващи „човешки вълни” във войната против Ирак на Садам Хюсеин.

Ето какво пише американският автор Пол Бърман в „Терор и либерализъм”: „Навсякъде из Иран млади мъже, насърчавани от майките и семействата си, закопняха да участват в атаките на човешките вълни, закопняха за мъченичество. Това беше масово желание за самоубийство”.

Желанието, жаждата за смърт са издигнати в култ в днешния Иран. Амир Тахери, американски журналист от ирански произход пише: „ Поклонниците започват... обиколката си в гробището Behest Zahra на юг от Техеран... поклонниците застават пред Фонтана на кръвта, висок 4.5 метра, от който шурти червена течност”.

Ето защо, съвсем естествено, Тел Авив счита иранската ядрена програма за смъртна заплаха, а немския обожател на режима на моллите - за persona non grata.

Поемата на Грас предизвика яростни спорове в Мрежата, както и в българската й част. Без особено учудване видях, че хора, които познавам защитават моллите, "Хизбула "и Грас.

Ето още от защитниците на Грас: режимът в Техеран, „Ал Джазира”, известните сталинисти/ислямо-левичари/не-евреи Ноам Чомски, Тария Али, Норман Финкещайн /отрицател на Холокоста/, Александър Кокбърн /издател на марсисткия сайт Counterpunch/, Гилад Азмон, World Socialist Web, крайно леви и десни групи, които заедно /!/ подкрепиха Грас по немските улици. Азмон, британски джазмен, е фанатичен антисемит, отрицател на Холокоста и автор на антисемитската книга The Wondering Who? /2011/. В сайта svobodata.com на 25 април т.г. гордо е отпечатан превод на статия от Джон Миърсхаймър и Стивън Холт за зависимостта на външната политика на САЩ от Израел. И двамата са леви анализатори и поради това противници на Израел, а размислите им могат лесно да бъдат оборени. Но любопитното е, че именно те разхвалиха щедро книгата на Азмон.

Гюнтер Грас, някогашният комунистически пропагандист и антиамериканист, бързо и гладко се превърна в ислямо-левичар/антиционист – обичайно и законно явление в днешната световна левица.

Но днешната световна левица отказва да разбере и осъзнае, че след 11 септември 2001, именно Израел е предният пост на юдео-християнската, т.е. западната цивилизация срещу съвременните варвари.


http://www.glasove.com/komunisticheska-propaganda-i-antitsionizum-20538




Гласувай:
4



1. samvoin - Типично в стила на хомосексуалиста ...
28.04.2012 13:35
Типично в стила на хомосексуалиста - Явор Дачков, който довчера правеше "фелацио" на Иван Костов, а днес прави на "Трактора"...
хахахахахахаха...
Смешници!
Като че ли тоя, не е имал никога нищо общо с комунизма, не е бил доносник...
Май си мислите, че не помним, че Израел беше създаден от Сталин, а по времето на тоталитарния комунистически режим също се използваше клишето "антисемитизъм" и всеки говорещ срещу евреите, беше обявяван за "фашист"?
Да изреждаме ли евреите в БКП и тези от тях, които си признаха, че са били шпиони на МОСАД, по - късно - те или потомството им, взело израелско гражданство и днес минало от комунизъм - към отявлен ционизъм и оплюване на България?
цитирай
2. анонимен - :)
28.04.2012 19:28
Все бях чел глупости, но чак такива - рядко. Толкова много са насъбрани на едно място, че даже нямам желание да ги описвам една по една. Горкият човек написал това. Живее в духовна слепота и вярва на това което му диктува пропагандата и доктрината. Очакваме сега следващата статия - Бойко Борисов - бащицата на българската нация, спасителят на народа :)
цитирай
3. анонимен - За левичарите
28.04.2012 23:28
Левичарите са по принцип против западните общества.Ето защо те намират за съюзници всички антизападни режими и идеологии, каквито са комунизма и ислямизма.По време на студената война левичарите подкрепяха комунистическите държави и активно работиха против западните демократични общества.След срутването на комунизма, което те изживяха много тежко, се съюзиха с ислямските фундаменталисти.Поведението на Гюнтер Грас е олицетворение на това поведение на световното левичарство.От комунисти се превърнаха на ислямисти.
цитирай
4. анонимен - абе...
28.09.2012 00:32
как нищо не се каза за книгите които е написал Грас, за скулпторите и графиките му...неграмотни хора-неграмотни писания:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14578955
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031