Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 22:13 - DW: Какво знае ЦРУ за Борисов?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4462 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 31.05.2012 22:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Какво знае ЦРУ за Борисов?

В депешите от американското посолство, уличаващи Борисов като участник в престъпни схеми, се появява източник с псевдонима СИМО. Журналистическо разследване в Германия сега разкрива, че зад този псевдоним се крие ЦРУ.

Щеше ли Борисов още да е премиер, ако се знаеше, че зад обвиненията срещу него стои не друг, а американското ЦРУ, пита в тази връзка германският "Тагесцайтунг". Журналисти от вестника са провели собствено разследване, което е показало, че зад източника с псевдоним СИМО, появил се в депешите от американското посолство в София, стои американското ЦРУ. Много други депеши, изтекли в сайта Уикилийкс, съдържат закодирани информации от същия източник - СИМО. Бивш шеф на отдел в ЦРУ е потвърдил пред германското издание, че СИМО е псевдонимът на ЦРУ за вътрешна употреба.

Борисов: "Това са слухове"

От публикуваните от Уикилийкс в края на 2010 г. тайни депеши светът научи, че американски дипломати в чужбина редовно са изпращали поверителна информация до Вашингтон. В много случаи тя е касаела местни политици. Такъв е и случаят с депешата на американския посланик в София Джон Байърли, в която той съобщава на Вашингтон, че тогавашният кмет на София Бойко Борисов е участник в "тежки криминални дейности". Каква тежка присъда за България - при положение, че междувременно Борисов е вече министър-председател на страната, пише "Тагесцайтунг".

Когато през 2010 г. Уикилийкс направи поверителната информация публично достояние, обществеността научи каква е оценката на Вашингтон за българския премиер. Тогава Борисов показа пълно пренебрежение към случая и обвини Уикилийкс, че публикувал слухове. Американското посолство взе отношение в спора и обяви, че депешите наистина често били просто "непълни анализи".

 

image

СИМО и ЦРУ са едно и също нещо, твърдят от "Тагесцайтунг"

 

Щяха ли обаче нещата да се развият по друг начин, ако тогава бе станало известно, че в оценката си посланик Байърли всъщност се позовава на данни от ЦРУ, закодирани като "информации от СИМО", пита по-нататък германското издание.

Какво е казал СИМО?

През май 2006 г. Джон Байърли пише до Вашингтон, като се позовава на вътрешна информация от ЦРУ, че бившият вътрешен министър на България (бел.ред.: очевидно "Тагесцайтунг" има предвид тогавашния гл. секретар на МВР) е замесен в търговия с амфетамини, че участва в незаконни сделки с "Лукойл" и че като главен секретар се е погрижил за това съпругата му (бел.ред.: вероятно става въпрос за приятелката на Борисов) да може необезпокоявано да пере пари. Освен това Борисов поддържал и връзки с мафията.

Разкритието, че СИМО и ЦРУ са едно и също нещо, качват много стойността на съдържанието на въпросната американска депеша, а обвиненията срещу българския премиер добиват нова острота, пише в заключение "Тагесцайтунг".

Междувременно стана известно, че основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж ще бъде екстрадиран от Великобритания в Швеция, където ще бъде съден по обвинения в сексуален тормоз и изнасилване.

АГ, ТАЦ, ЙШ, Е. Лилов; Редактор: Д. Попова-Витцел

http://www.dw.de/dw/article/0,,15988054,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-10257-xml


http://svejo.net/1535851-globalization-dw-kakvo-znae-tsru-za-borisov




Гласувай:
5



1. meto76 - Дойче веле олицетворява герман...
31.05.2012 22:16
Дойче веле олицетворява германската позиция, а грамите в Уикилийкс - американската позиция по отношение на Бойко Борисов. Мнението и на двете най-важни държави за България не е никак положително за този пич.
цитирай
2. анонимен - А как мислите, като в ЦРУ са знаели за тези уличаващи факти
31.05.2012 22:31
допуснаха Борисов да стане премиер и да го подкрепят безрезервно
в работата му!? Някой сега има интерес да се упражнява на чужд гръб.
И каква е истинността на този сайт Уикилийкс, след като основателят му
ще бъде съден за сексуален торммоз и изнасилвания!?
Що за чудо е това!
цитирай
3. анонимен - Как се казваха онези кукли, на които си завираш ръка в г...?
31.05.2012 22:33
Защото марионетки бяха онези, дето са на конци. Това зависимо правителство бая чужди интереси ще удовлетвори. България явно е в ръцете на употребявана, употребявана кукла, задвижвана от мръсни, мръсни лапи.

Горко на победена България. Наглостта, извъртливостта, двуличието, самохвалството смятаме за мъжественост, а родолюбието, учеността, трудолюбието за дивотии
цитирай
4. kostadin - допуснаха Борисов да стане премиер ...
31.05.2012 22:38
анонимен написа:
допуснаха Борисов да стане премиер и да го подкрепят безрезервно
в работата му!? Някой сега има интерес да се упражнява на чужд гръб.
И каква е истинността на този сайт Уикилийкс, след като основателят му
ще бъде съден за сексуален торммоз и изнасилвания!?
Що за чудо е това!

Боко е голема работа Ама ще трябе да се свиваМного успехи никак не са на хубаво
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582744
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031