Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2012 11:45 - Обама: Най-доброто за САЩ тепърва предстои - видео
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1888 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 07.11.2012 11:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Народът ни избра друг лидер, искрено ще се молим както за него, така и за нашия велик народ, заяви кандидатът на републиканците Мит Ромни



 

Преизбраният американски президент Барак Обама заяви пред привържениците си в Чикаго, че най-доброто тепърва предстои и поздрави конкурента си от Републиканската партия Мит Ромни за "пламенната му предизборна кампания". В победната си реч Обама, който беше придружен от семейството си на сцената, заяви, че иска да работи с Ромни за постигането на напредък в страната. Американският президент увери, че се връща в Белия дом по-решен и по-вдъхновен от всякога. Въпреки всички различия повечето от нас споделят надежди за бъдещето на Америка, заяви Обама пред хиляди ликуващи свои привърженици, които викаха и го аплодираха бурно, скандирайки "Още четири години!".

"Именно натам трябва да вървим. Напред!", каза Обама, повтаряйки един от известните лозунги на предизборната си кампания.

Той благодари на всички, които гласуваха на изборите, заявявайки, че техният глас е бил чут.

Благодаря на вицепрезидента Джо Байдън, той е най-добрият вицепрезидент, за когото някога съм можел да мечтая, каза още Обама.

Той не пропусна да засвидетелства своята любов към съпругата си Мишел. В дните на предизборната кампания цяла Америка се влюби в теб, каза развълнувано президентът и добави, че се гордее с дъщерите си.

В идните месеци ще работя с лидерите на всички партии,

за да отговорим заедно на предизвикателствата, пред които сме изправени, каза още Обама и допълни, че е необходимо да се постигне компромис за разрешаването на големите проблеми пред страната.

Сега е време за действия, а не за политика, посочи той.

"Това, което прави Америка велика, е разбирането, че имаме обща съдба, че всички имат задължения един към друг.

Днес, въпреки трудностите, които изживяваме, никога не съм бил изпълнен с по-голям оптимизъм за бъдещето на Америка и ви моля да запазите този оптимизъм.

Вярвам, че всеки един, независимо кой е, откъде идва, какъв е цветът на кожата му, дали е азиатец или испаноговорящ, независимо от сексуалната си ориенатция, може да успее в тази страна. Живеем в най-великата страна на Земята", завърши обръщението си Обама.

Претендентът на Републиканската партия за президентския пост

Мит Ромни призна, че е изгубил изборите

и увери привържениците си, че ще се моли за успеха на Обама през втория му президентски мандат, предаде ДПА.

"Аз вярвам в Америка. Вярвам в хората на Америка. Аз се кандидатирах, защото съм загрижен за Америка. Изборите приключиха, но принципите ни остават", подчерта Ромни в реч пред привърженици в Бостън.

"Народът ни избра друг лидер. Затова и аз, и съпругата ми ще се присъединим към вас и искрено ще се молим както за него, така и за нашия велик народ.

Живеем във времена на огромни предизвикателства пред Америка и се надявам, че президентът ще успее като водач на нацията", продължи Ромни.

Според него сега е моментът да се сложи край на партийните дрязги и да се работи за бъдещето на страната.

Кандидатът на републиканците се обадил на Барак Обама по телефона, за да му честити победата, съобщават информационните агенции.

По последни данни Обама е спечелил най-малко 303 от общо 539 гласа в Избирателната колегия на САЩ, която формално ще обяви името на новоизбрания президент през декември.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5268651

Републиканският претендент за Белия дом Мит Ромни произнесе реч, в която призна победата на конкурента си Барак Обама. Ромни съобщи, че е телефонирал на президента Барак Обама, за да му честити победата. „Взех участие в изборите, защото съм загрижен за Америка”, каза бившият губернатор на Масачузетс. Ромни

Той изрази надежда, че представителите на бизнеса ще инвестират в страната и ще създадат нови работни места.

„Вярвам в народа на Америка. Нацията избра друг лидер и аз, и съпругата ми Ан се молим за него и за тази велика нация. Бог да благослови Америка!”, добави републиканецът.

От своя страна преизбраният президент заяви, че най-доброто за Америка предстои.

„Ние сме американско семейство, което се издига или пада като една нация”, заяви държавният глава и благодари на всички, които са се включили в кампаниите и са гласували.

http://www.ekipnews.com/news/world/izbori_za_prezident_na_sa_sht/mit_romni_prizna_pobedata_obama_v_prezidentskite_izbori_v_sa_sht/142203/








Гласувай:
2



1. gosho568 - Дано най-доброто да предстои от тук нататък...
07.11.2012 11:49
Поздрави!
цитирай
2. meto76 - Има още доста хляб да изядем ние б...
07.11.2012 11:55
Има още доста хляб да изядем ние българите, докато се научим как се води цивилизована предизборна кампания, как се губи с достойнство и как се обединява една нация, а не се разделя на лагери!
цитирай
3. meto76 - http://dnes. dir. bg/news/bar...
07.11.2012 12:05
http://dnes.dir.bg/news/barak-obama-usa-izbori-12360749?nt=4
цитирай
4. meto76 - Пуерто Рико гласува да стане 51-ят ...
07.11.2012 13:23
Пуерто Рико гласува да стане 51-ят щат на Америка!

http://news.nationalpost.com/2012/11/07/puerto-rico-vote-first-step-in-making-island-51st-u-s-state/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582605
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031