Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2013 11:13 - Писмо-отговор на Найджъл Фарадж до Ралица Бехар - пълен текст!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4679 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Найджъл Фарадж отговори на Ралица 07 февруари 2013, 09:03 | Varnautre image image    
  • image Снимка:
    wikipedia.org

    Найджъл Фарадж



  Евродепутатът, който се обяви против българските и румънските имигранти във Великобритания, отговори на откритото писмо на българската студентка Ралица Бехар

След масовата контраатака от българска страна евродепутатът Найджъл Фарадж изпрати отговор на писмото на Ралица, копие от което получи и Varnautre.bg.


Вижте пълния превод на писмото, озаглавено: 
"Искам да видя България просперираща и свободна"

Уважаема  Ралица,

Благодаря Ви за дълбокомисленото писмо и за поканата да посетя вашата страна. Бях планирал да дойда тази седмица, но тъй като трябва да бъда в Брюксел за важна среща на Европейския съвет, за съжаление, няма да мога да пътувам. Затова помолих моя колега евродепутат Пол Нътъл, заместник-председател на Партията на независимостта на Обединеното кралство, да ви посети вместо мен. Той ще бъде в България на мисия за установяване на фактите от сряда до петък тази седмица.

Аз съм доволен, че моите коментари са помогнали за дебат в България, горда страна с много добре образовани хора и много други достойнства.

Вие сте права да обичате родината си - България, аз обичам моята, Обединеното кралство.

Обичам страната си, но това не означава, че мразя Вашата. Познавам мнозина изключителни българи и аз нямам никакво желание да не харесвам или омаловажавам прекрасния народ на България.

Всъщност, аз съм доволен да приветствам българския евродепутат Слави Бинев в нашата политическа група в Европейския парламент, на който съм член.

Чудесно е, че сте имали възможност да дойдете във Великобритания и да се възползвате от безплатно висше образование и безплатно здравеопазване, финансирано от британските данъкоплатци. Прав ли съм да предположа, че семейството Ви е богато за българските стандарти, така че родителите Ви могат да си позволят да плащат разходите за живот в чужбина за дълъг период от време?

Сигурен съм, че ще се съгласите, че много българи са избрали или са били принудени от тежки условия да напуснат страната, която обичат и никога да не се върнат да живеят там, така че вие сте изключение с това, че можете да изберете да се върнете в родината си и да бъдете отново с вашето семейство и приятели.

След влизането на редица европейски страни към ЕС през 2004 г., над един милион души са дошли да живеят (и много да работят) във Великобритания. Както можете да си представите, и без съмнение сте станала свидетел на това как големият приток на хора за кратък период от време е причинило сериозен натиск върху нашата данъчно-финансирана система на здравеопазване, върху социалната ни система и на това, че предизвика огромно търсене на жилища.

Много британци са справедливо притеснени, че характерът и културата на техните големи и малки градове и села ще бъдат радикално променени, без някой да ги е питал и без те да са давали съгласието си за това.

Уверявам Ви, че Партията на Независимостта в Обединеното кралство е категорично против всички форми на расизъм и сектантство. Но въпросът за масовата имиграция няма нищо общо с раса или религия, а с чистата икономика. Обединеното кралство не може да си позволи да настани всеки човек, който желае да дойде. Полският сега е вторият най-често говорим език във Великобритания.

Сигурен съм, че българите обичат страната си. Как биха се чувствали вашите хора, ако в присъединяването, да речем, на Турция към ЕС в близко бъдеще, един милион турски имигранти дойдат да живеят в България? Хората в България ще бъдат ли наистина щастливи от това? Бихте ли се радвали наистина, че без вашето съгласие, един милион имигранти се възползват от вашето състояние и системата на здравеопазването за сметка на българския данъкоплатец? Не мисля така.

Ако опростявам нещата и погрешно казвам, че месечната пенсия в България е 100 евро или 138 евро, това е много малко важно в голямата схема на нещата. В сравнение с много западни части на Европа България е много по-бедна страна. Това не е обида, както Вие предполагате, а факт. (Ние ще разгледаме причините, поради които България е бедна по-късно.)

Когато има отворени граници и големи различия в богатството и възможностите между две страни, обикновено има мащабна емиграция. Това е прост факт, а със сигурност това е британският опит след 2004 г. Наивни или подвеждащи политици, които преди 2004-а казваха, че това няма да се случи, бяха доказано опровергани.

Във Вашето писмо преминавате много бързо през много важни въпроси. Вие пишете: "Аз разбирам проблемите ни с нашето правителство, нашата правна система, образователната и системата на здравеопазване."

Поздравявам българския народ, че отхвърли оковите на репресивната комунистическа система и прие нова конституция през 1991 г. Казвам това като добър приятел на българския народ, който желае страната ви да бъде просперираща и свободна.

Бях информиран от г-н Бинев, че много "бивши комунисти" все още заемат челните позиции в политическата ви система.

Не аз, а Европейската комисия често критикува българските политици заради тяхната корумпираност.

Франц-Херман Брюнер, генерален директор на агенцията на ЕС за борба с измамите - ОЛАФ, предупреди в доклад, че "влиятелни сили в българското правителство и, или, в държавните агенции нямат интерес да видят наказан, когото и да било от престъпните банди." (Ню Йорк Таймс 15/10/2008)

Доклад на Европейската комисия за напредъка на България (18/7/2012) подчерта липсата на убедителни резултати в усилията на София да спре корупцията на високо равнище и организираната престъпност.

Европейската комисия заяви, че България и Румъния не са представили убедителни резултати в областта на съдебната реформа, борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Той подчерта, че поръчковите убийства все още са основен проблем във вашата страна.

Полицейската агенция на ЕС Европол оценява годишния оборот на дванадесетте от най-големите дейности на организирана престъпност в България на 1,8 млрд. евро.

Друг доклад на Европейската комисия за напредъка през юли 2010 г., заяви, че обществените поръчки в България и Румъния са доминирани от "политическото фаворизиране", непрекъснато променящите се правила дават възможност за корупция и конфликти на интереси, които рядко са последвани от правоприлагащите органи, докато полицията и самите съдии често са склонни към подкупи.

Именно защото искам България да бъде просперираща и свободна, искам да говоря с теб директно, като добър приятел.

Причината, че много българи са бедни е, защото една корумпирана политическа класа, която печели за сметка на хората, е направила така.

Евродепутатът Слави Бинев ми каза, че това, от което България се нуждае, за да просперира, е свобода на словото, свобода на печата, свободата да се създава и прави бизнес без манипулация, независима съдебна власт и политиците да спрат да купуват гласове с фалшиви обещания. Съгласен съм с него напълно.

Това, което масовата емиграция ще означава за България, е огромно изтичане на мозъци, когато вашите най-способни и образовани млади хора заминат за Западна Европа и вашата страна обеднее още повече.

Виж какво се е случило в други държави като Латвия, където много градове бяха пресушени откъм живи и талантливи младежи.

Масовата емиграция е лошо нещо за вас, както е лошо нещо и за нас в Обединеното кралство.

Съвсем нормално и рационално е, че много българи искат по-добър живот, но масовата емиграция от България към Великобритания не е отговорът. Да се сложи край на политическата корупция в любимата ви страна - това е отговорът.

Ваш в знак на солидарност и свобода,
Найджъл Фарадж, евродепутат,
Лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство,
Съпредседател на групата "Европа за свобода и демокрация" в Европейския парламент.

Брюксел.
Сряда, 6 февруари 2013

 



Гласувай:
8



1. meto76 - от Владимир Дойчинов Както вече ...
07.02.2013 11:20
от Владимир Дойчинов
Както вече казаха из мрежата, Българите не се дразнят от това, че са бедни и живеят в мафиотска държава - българите се дразнят, когато някой им казва, че са бедни и живеят в мафиотска държава...
цитирай
2. kapito - tuk pyk edin otgowor na nego
07.02.2013 20:12
http://karolev.com/bac/karolev.nsf/pages/bg/NT00001ADE?OpenDocument
цитирай
3. osi4kata - здравей,
08.02.2013 03:18
прочетох отговора на писмото ето тук:
http://www.varnautre.bg/2013/02/07/154074-naydzhul_faradzh_otgovori_na_ralitsa

и се разписах "в книгата за похвали и оплакваниия".

Отговорът е фалшив, откъдето и да го погледнеш. Дори и да е изпратен наистина от Нейджъл Фарадж. Що се отнася до коментарите под публикацията, те варират от възторжено-одобрителни(премереното лицемерие е изкуство и си има последователи) до пресилено патриотични. Намират се и нормални коментари,обаче.. Все още има надежда за нас. Господ да ни е на помощ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582691
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031