Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2013 10:00 - С протести коренна промяна към по-добро няма да се случи
Автор: sturmmann Категория: Политика   
Прочетен: 2276 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Протестите могат само козметично да подобрят живота на българина, но не могат да доведат до желаното управление в полза на народа. (Лошото е, че много хора смятат, че нещата ще се променят ако се отиде към митичната дясна политика, но всъщност това е нищо повече, от сегашната провеждана политика, но в още по-суров вариант.)

Ако трябва да сравнявам политическото протестиране на гражданското общество с нещо, то ще е с марксическата идея за класовата борба, където работниците стачкуват против работодателя за да не ги експлоатира чак толкова много, а по-малко. Не е решението в противопоставянето и непрекъснатата борба вътре в народа. Решението е в създаването на движение, партия, идеология, система. Днешната капиталистическа система и демократическа идеология са абсолютно убийствени за етническия българин, а и за останалите европейски народи. Това е една система, която бълва корупция, унищожава националните държави, унищожава европейската раса, заробва хората чрез лихварството, краде ги чрез цикличните кризи, предизвикани нарочно от световния спекулативен капитал. Системата в никоя държава не може да предостави достойно съществуване на своите хора, посредством работа, а навсякъде има безработица. Навсякъде има и социални паразити, които са набарали мекото на хляба, не работят, не допринасят с нищо за обществото, а само консумират социални помощи. На Запад има такива случай, където работещ, изряден и плащащ данъци човек живее по-зле от някой на социални помощи. Системата не възпроизвежда най-кадърните и можещите, а тези които са най-безогледни, най-безскрупулни, най-алчни, тези които могат да купят нещо евтино и да го продадат скъпо. Това е система, която промотира кариерата пред създаването на семейство, затова и почти никоя европейска държава няма раждаемост над 2.1 деца. Системата слага на първо място индивидуализма, човек за човека става вълк, обществените интереси, интересите на народа са по-долу от личния интерес, особено интереса на милионера.


Системата и хората, които ще управляват. Това са двете най-важни компоненти за това как ще живее един народ. Не мога да кажа какво точно е процентното съотношение между двете, но всички сме били свидетели на кадърни управленци и лоша система. Тогава положението е било що годе добро. Представете си ако имаме комбинация от двете. Всъщност сега имаме комбинация от двете - и системата лоша и политиците лоши, НЕ НЕКАДЪРНИ. Кадърни са си, поне в сервирането на сребърен поднос народните богатства на интернационалния капитализъм и припечелването на някое и друго милионче от комисионни. А съм сигурен, че е имало и такива политици, които дори не са взели и една стотинка за отдаването на някоя концесия или приватизирането на някое предварително фалирано предприятие за жълти стотинки. Те са го направили от силна вяра в капитализма, свободния пазар, демократичните ценности и подобни. А ония с кривите носове мазно се подхилкват и търкат потни ръчички в екстаз от глупостта на гоите...



Гласувай:
2



1. frujin - Прав си
13.09.2013 10:58
Точно така е Щурмане. Протестите се водят от хора с възможности, за които думи като "социална справедливост" са обидни. Те не искат бедните да получават достойно заплащане, а кой колкото му стигат силите. Тоест, както каза експлоатация до дупка, нулева справедливост, мизерни заплати.
Фружин
Апропо, дай да се спишем, обади се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmmann
Категория: Политика
Прочетен: 128072
Постинги: 37
Коментари: 32
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол