Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2014 09:17 - Русия обяви война на Украйна!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 9881 Коментари: 19 Гласове:
10

Последна промяна: 01.03.2014 09:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  2000 руски войници кацнали в Симферопол Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия
   
image Снимка: БТА

Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия. 2000 руски войници са били транспортирани по въздуха в Симферопол, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обвини Русия в открита агресия срещу Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В телевизионно интервю той призова руският президент Владимир Путин да прекрати незабавно тази агресия и да изтегли руските войски от Крим.


Турчинов обвини Москва, че действа по грузински сценарий. "Провокират конфликт и анексират територия", заяви той в намек за действията на Русия по време на войната с Грузия през 2008 г. за грузинските сепаратистки области Южна Осетия и Абхазия.

Летището на столицата на украинската Автономна република Крим Симферопол е затворено до 21 ч. московско време (19 ч. българско време) утре, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на служители на аерогарата.

"Летището е затворено. Всички полети са отменени", заяви дежурният по сигурността. Той отказа да посочи конкретни причини.

Друг служител на летището уточни, че въздушното пространство на Крим е затворено ориентировъчно до 21 ч. московско време в събота. На електронното табло на летището в Симферопол се съобщава за анулиране на съвместен полет на турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс" и "Международните авиолинии на Украйна" до Истанбул, насрочен за 21.35 ч. (и българско време).

http://www.dnes.bg/world/2014/02/28/2000-ruski-voinici-kacnali-v-simferopol.217524



Въздушното пространство над Крим е затворено, на обкръжените от въоръжени руснаци летища кацат големи руски транспортни самолети, прекъсната е телекомуникационната връзка между Украйна и автономната територия.

Тези новини от последния час се допълват със съобщенията за колони от руски бронирани машини, предвижващи се из населения предимно с етнически руснаци полуостров и че местната държавна радио-телевизионна компания е превзета от въоръжени мъже.

Най-голямата авиокомпания в страната Ukrainian International (UIA) обяви в петък, че въздушното пространство над Крим е затворено. Според руската агенция "Интерфакс" твърди, че вътрешни полети от Киев към кримската столица Симферопол не се допускат.

От управата на международното летище първо отричаха това и казваха, че имат само един забавен полет и всички останали излитат и кацат нормално. Но два часа по-късно говорителка на летището заяви, че то ще остане затворено до 18:30 в събота, като забраната за полети може да бъде удължена. Тя не обясни причините за това решение.

Това твърдение изглежда се потвърждава от шведския интернет сайт
Flightradar24.com, който следи в реално време движението на самолети по цял свят. В съобщение в "Туитър" собствениците му показват как самолетите вече заобикалят небето над Крим.



Журналистката от популярния "5 канал" Ирина Неродик съобщава, че колона БТР-и се движи покрай Симферопол към Феодосия, предвождана от джипове с руски регистрационни номера. "Когато започнем да снимаме, викат "Сваляй камерата" и пращат някой да я конфискува", написа тя в "Туитър".
 



Директорът по комуникациите на компанията СКМ, притежаваща "Укртелеком", съобщи, че "възлите за свръзка с Крим са блокирани от неизвестни и технически изгубихме възможност да осигурим връзка на полуострова с останалата част от Украйна". Анастасия Емченко призовава във връзка с това всички, които имат алтернативна телефонна връзка или комуникации да помагат в случаи, когато може да са застрашени хора като медицински инциденти или пожари. "Не унищожавайте връзките", добави Емченко.

image

Петро Порошенко, един от най-богатите хора на страната и един от лидерите на опозицията срещу Янукович, пристигна в Симферопол в опит да разбере какво с еслучва през последните часове.

image



Очевидци са снимали как днес следобед поне 5 руски транспортни самолета Ил-76 са се приземили на военното летище в Гвардейское край Симферопол.

Сергей Куницин, постоянен представител на украинския президент в Крим, твърди пред местния тв канал АТР, че транспортните самолетите са 13 и във всеки от тях има по 10 души, което прави около 2000 военни. Малко след това неизвестни въоръжени лица опитали да завземат редакцията на АТР.

Агенция УНИАН разпространи видео запис на 7 руски военни хеликоптера, пресекли украинската граница при разрешение за само 3 машини, както и за опит да бъде блокиран от военни отряд за морска охрана в района.

Пътят към севастополското летище "Белбек" е препречен с камиони и заграждения, а униформени без опознавателни знаци казват "Не приближавайте, ще стреляме".

УНИАН твърди още, че въоръжени мъже са блокирали работата на контрола на въздушното движение.

Радио "Свобода" цитира военни източници, според които това не са части от Черноморския флот на Русия, а бойци от специалните поделения на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на руската армия, пристигнали в Крим от Русия.

Председателят на Съвета за национална сигурност на Украйна Андрей Парубий заяви на пресконференция, че армията и гранични войски ще предприемат "адекватни действия", ако руски войски извършат директна агресия". Той увери, че нито един украински обект в Крим засега не е превзет.

Руските медии поддържат версията, че въоръжените са самоорганизирали се отряди за самозащита на местното етническо руско население.



Външното министерство в Киев е връчило протестна нота на руското посолство във връзка с нарушаване въздушното пространство на Украйна и неспазване на Споразумението за статута и условията за пребиваване на руски Черноморски флот в Украйна от 1997г.

В текста се казва, че никой не е искал изкарване на части от поделенията им с цел осигуряване на обществения ред, антитерористични или други мерки и се настоява незабавно униформените, военната и бойната им техника да се прибере.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/02/28/2252435_nebeto_nad_krim_e_zatvoreno_na_letishtata_kacat_ruski/














Гласувай:
12



1. olivie - Кои ли?
01.03.2014 11:07
Ами например БНА - част от 3-и украински фронт. Оставете басните за НАТО за заспиване. Притответе се да посрещнем бегълци татари, по- българи от българите с цел да се кротнем и да се узурпира ДПС. А на бас!
цитирай
2. batogo - !!!:)))
01.03.2014 11:37
Типичната руско-съветска наглост...
цитирай
3. bojil - Това е временна интервенция срещу ...
01.03.2014 17:06
Това е временна интервенция срещу независима Украйна,целяща да я дестабилизира и отслаби. Но вие братя украини се не бойте,а дръжте фронта в Киев и околните големи градове! Интервентите рано или късно ще си отидат- те не могат да останат завинаги в страната ви!
цитирай
4. fascindoo - Путин е новият проект на Синедриона за новото хилядолетие
01.03.2014 18:37
Каяфа разпна Христос, та Путин ще стои назад...

(от http://bg.wikipedia.org/wiki/Йосиф_Кайафа)
------------------
Йосиф Каяфа (среща се още и като Йосиф Кайяфа и Йосиф Кайафа) (Kaiphas, Kajafas, в същност: Josef Qajjafa) е първосвещеник във Втория храм в годините от 18 до 36. Слоред Евангелията той играе важна роля за осъждането на Исус Христос.
Назначен е от прокуратора на Юдея Валерий Грат, предшественикът на Пилат Понтийски, а е отстранен от длъжност от бащата на бъдещия император Вителий - Луций Вителий (прокуратор на Сирия и син на квестора Публий Вителий). Упоменат от Йосиф Флавий в "Юдейски древности" като садукей и зет на стария първосвещеник Анна. Според равинската традиция минава за "прочут лакей на римляните",[1] което не е учудващо, понеже след разрушаването на Втория храм Талмудическата традиция е изцяло под натиска на фарисеите (на практика останалите юдейски секти са унищожени в хода на Първата юдейско-римска война).
)
цитирай
5. meto76 - Единственото хубаво за нас е факта, ...
01.03.2014 18:40
Единственото хубаво за нас е факта, че България е член на НАТО и на наша територия има американски бази, срещу които руските подлоги в България доста крякаха, но сега тези бази гарантират, че украинския сценарий в България не е възможен и България ще продължи пътя си като част от Западната цивилизация далеч от източния деспотизъм.
цитирай
6. анонимен - Ето
01.03.2014 18:55
последния постинг, който прочетох. Писан е от руснак:

http://www.snob.ru/profile/25718/blog/72802

Чест прави на една част от тях, които, въпреки това, на което са подложени опонентите на Путин, назовават нещата с истинските им имена.
цитирай
7. ok3223 - Хубавото е, че
01.03.2014 19:08
нямаме нужда от твойта информация ...
Не сме в Инт., татакива непочтени като теб да ни осведомяват.
Това можем и го правим сами.
Та спести си натягането ...
цитирай
8. ok3223 - Ааа, како
01.03.2014 19:25
angpiskova написа:
последния постинг, който прочетох. Писан е от руснак:

http://www.snob.ru/profile/25718/blog/72802

Чест прави на една част от тях, които, въпреки това, на което са подложени опонентите на Путин, назовават нещата с истинските им имена.


Какво како? Ти чакаш, някои да ти назове и имена.
Имаш мозъче. Използвай го ма ...
Започва 2-то действие на драмата, заплатена и режисирана от баба Меркел, от дойчетата и САЩ ...
Нещата стават и ще станат тъй, както и на сън не им се е привиждало.
След 3 месеци, с 3-то действие, ла финита, мачът с 3:0 ... е решен в полза на Русия.
ТРЪГНАХА ЗА ВЪЛНА, А СЕ ВЪРНАХА ОСТРИГАНИ.
Нека да им е за наука и поука.
цитирай
9. анонимен - нямаме нужда от твойта информация. ...
01.03.2014 19:31
ok3223 написа:
нямаме нужда от твойта информация ...
Не сме в Инт., татакива непочтени като теб да ни осведомяват.
Това можем и го правим сами.
Та спести си натягането ...

Абе ти няма ли най-сетне да изчезнеш, че срамиш и червените с акъла си?
цитирай
10. kostadin - Уважаеми и многознаещи евромай...
01.03.2014 20:06
Уважаеми и многознаещи евромайданци.
Всъшност има подписано споразумение между президента на Украйна и опозициони ръководители от майдана .Сектор десно е виновен ,че не е спазил подписаните условия и с действията си поставя в опасност населението на Украйна .
Руснаците ,както и американците с войни не се занимават Те се се борят с тероризма и изпълняват миротворчески операции.
Действията на Путин са законни ,той е получил удобрение за навлизането на руски войски в Украйна .Там живеят 25 000 000 руснаци.
Няколко дни преди тях САЩ са изпратили свой войски да пазят американското посолство Колко ли американци защитават те в сравнение с задачата на Русия да опази живота и имуществото на милионите руснаци живеещи в Украйна
цитирай
11. pesho - Значи Босна и Косово може, а Украйна ...
01.03.2014 20:29
Значи Босна и Косово може,а Украйна не може.Западния свят е лицемерен,а нашите медии изкривяват нещата
цитирай
12. freeoldmen - На всички ви се изплъзва най- важното изречение
01.03.2014 20:53
от съобщението на руснаците:
" В защита на руските граждани в Украйна".
Такъв претекст беше използван от САЩ за десетки кървави войни в цял свят.
Сега им се връща.
Жалко за украинците.
Жалко и за нас.
цитирай
13. анонимен - Мето,
01.03.2014 20:59
ела при мен и виж последния ми постигнг.
цитирай
14. pesho - Правилното е Шепа украински ...
01.03.2014 21:00
Правилното е

Шепа украински фашисти обявиха война на руснаците в Украйна.Сега просто ще пожънат това кото са посели.
цитирай
15. dolce - еййййййййййййййй
01.03.2014 21:04
Глупави сте соросоиди!
Тъпи сте!
Русия няма да позволи на некви дойчета да се доближат до нейните граници. За хамериканците да не говоря.
Па си имате отгледана армия дет за хуй не става и при това член на некво НАТО.
Аз с 300 запасняци на моя възраст ще ви разкажа играта бе глупаци. Ама още не му е дошло времето.
Плащат ви плещете си ама и внимавайте че после ще оите на каторна у аризона там щи ви ареса ОБЕЩАМ ВИ!
цитирай
16. анонимен - Глупави сте соросоиди! Тъпи с...
01.03.2014 21:21
dolce написа:
Глупави сте соросоиди!
Тъпи сте!
Русия няма да позволи на некви дойчета да се доближат до нейните граници. За хамериканците да не говоря.
Па си имате отгледана армия дет за хуй не става и при това член на некво НАТО.
Аз с 300 запасняци на моя възраст ще ви разкажа играта бе глупаци. Ама още не му е дошло времето.
Плащат ви плещете си ама и внимавайте че после ще оите на каторна у аризона там щи ви ареса ОБЕЩАМ ВИ!

Още един фатмак - то си му личи по правописа:)
Де да беше така могъщ и в писането, ама за това се иска нещо повече от мускули:)
цитирай
17. perrorabiosotannen - 09 / 09
01.03.2014 21:31
angpiskova написа:
ok3223 написа:
нямаме нужда от твойта информация ...
Не сме в Инт., татакива непочтени като теб да ни осведомяват.
Това можем и го правим сами.
Та спести си натягането ...

Абе ти няма ли най-сетне да изчезнеш, че срамиш и червените с акъла си?

С други думи, господин ок34829346 е срам и позор за червената агитка.
цитирай
18. анонимен - ела при мен и виж последния ми пос...
01.03.2014 21:44
анонимен написа:
angpiskova написа:
ела при мен и виж последния ми постигнг.

Тренирай да отразяваш съвещанието на председателите на Омска, Томска и Вашингтонска области, пишкова
Ако не те изселят в Сибир преди това

Цъ,цъ, цъ, брилянтно чувство за хумор! Като портрета на аватара ти, който от скромност си скрил:)
цитирай
19. boil456 - Силно заглавие, до колко обаче о...
02.03.2014 07:59
Силно заглавие, до колко обаче отговаря на действителните събития .....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583206
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031