Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 11:34 - За чистите ръце и белите гащи на милионера Бареков
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03.2014 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За чистите ръце и белите гащи на Бареков Журналисти коментираха въпросите около имуществото на бившия си колега и настоящ политик, инициатор на акция "Чисти ръце"
image Николай Бареков и Красимир Каракачанов на протест пред Министерски съвет   Източник: БГНЕС (архив)

Когато един човек се е запътил да става министър-председател и е дал заявка да прочисти българската политика, той дължи отговори на подобни въпроси около имуществото и произхода на парите му.  Около това се обединиха журналистите Полина Паунова, Сашо Диков и Александър Симов в студиото на "Здравей, България" по Нова ТВ.

Поводът за техния разговор е журналистическо разследване, което разкри, че Бареков живее под наем в луксозна къща в Драгалевци, купена от фирма на негови служителки за близо 1 млн. лв. Фирмата е създадена в края на миналата година, малко преди сделката, с неясен произход на капитала.

Бареков първоначално отказа да говори за къщата с мотив, че живее на "10-15 адреса" от съображения за сигурност, след което потвърди. Вместо да отговори на журналистическите въпроси обаче, той подхвърли информацията, че Бойко Борисов обитава къща в Бояна, за която плаща не от джоба си, а от партийната субсидия на ГЕРБ.

На поканата да гостува в предаването по тази тема, бившият журналист и настоящ политик отказа публично чрез съобщение в интернет страницата си. Водещите съобщиха, че са поканили и много други журналисти от уважавани медии, но те също са отказали.

Добре се знае, че опълчиш ли се на Бареков и на цялата тази империя, ще те разкъсат. Поемат те всякакви вестници, сайтове, разбира се че ще ви откажат, коментира Сашо Диков. Той обърна внимание, че днес по вестниците навсякъде пише за къщата, наета от ГЕРБ в Бояна, но не и за тази на Бареков в Драгалевци.

"Бареков очевидно е хванат по бели гащи, защото наемът е най-малкото нещо. Далеч по-съмнителна е тази фирма с тези негови сътруднички", подчерта Диков.

Полина Паунова, журналист от "Медиапул", припомни твърденията на Бареков, че финансира партията си със собствени средства, спестени от заплатата му от 6000 лв., докато е работел в телевизия. Със същата заплата той твърди, че си плаща и наема на къщите. Междувременно Делян Пеевски казва, че Цветан Цветанов го е натискал в полунощ в кабинета му да разпъва медиен чадър. Логичен е въпросът дали е бил компенсиран по някакъв начин за този чадър, дали и Бареков е разпъвал чадър и е получавал пари срещу това, отбеляза Паунова.

Според нея колкото и да е агресивен срещу Борисов, Бареков всъщност върви много успешно по неговите стъпки. Трябват ясни доказателства – както за къщата на Бареков, така и за къщата на ГЕРБ в Бояна. Това, че някой е хванат в прегрешение, не оневинява всички останали, посочи Паунова.

Фактът, че Бареков отказва да говори за своя имот, но е толкова многословен за всичко останало, говори за очевиден проблем, каза Александър Симов, журналист от в. "Дума". Той също подчерта, че и Борисов, и Бареков дължат отговори и че според него и в двата казуса има нещо неморално. Той припомни случая с шестте апартамента на Цветан Цветанов и къщата на Христо Бисеров, като посочи, че българските политици оставят усещането, че влизат във властта, за да се облагодетелстват и това скъсва връзката между тях и народа. 

Не е проблемът, че някой е богат, но когато е политик, произходът на богатството му трябва да е публично ясен, подчертаха отново журналистите.

През януари в интервю по Нова ТВ пред водещата Люба Кулезич Бареков демонстративно каза цената на часовника си (7000-8000 лв.). Това негово поведение даде повод на сайта Бивол да публикува снимки и цитат от началото на неговата кариера (ТВ7, 27.01.2004 г.).  

"Вчера Кулезич се заяде за един часовник, но в страната има наистина богати хора. Купуват си яхти, имения, пътуват. Ние няма да репресираме богатите хора, както беше досега. Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа и – ние плачем, когато виждаме бедните".


http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/za-chistite-ryce-i-belite-gashti-na-barekov-6006840

image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14625973
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930