Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 14:16 - Творение на Москва ли е национализмът в България?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1427 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 26.03.2014 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

,,Атака”, НФСБ, Бареков и компания заеха страната на Русия, след като бе заплашена с изолация от целия свят 19.03.2014 г. image Валери Симеонов, лидер на НФСБ

Кой и как създава националистическите партии в България? Откъде те имат пари да съществуват охолно в тази бедна държава и на чии интереси всъщност служат? Тези въпроси изникват винаги когато организациите от националистическия лагер в страната заемат странни позиции по една или друга тема, които нямат логично обяснение в рамките на българския политически контекст. Последният повод да се зададе това питане е ситуацията около Крим. Най-вече горещата подкрепа, която Русия получи за анексията му от партиите ,,Атака", Националния фронт за спасение на България, ,,България без цензура" и дори от все още нерегистрираната Националистическа партия на България (НПБ). Тези организации, които иначе са уж в люта вражда, застанаха в странно единодушие, обяснявайки, че на Русия не трябва да се налагат санкции, а България е редно да влезе в руския имперски отбор. Чак да не повярва човек, че лицата Волен Сидеров, Валери Симеонов, Николай Бареков и Павел Чернев (който го играе представител на НПБ), вечно дърлящи се по български теми, са толкова единни в подкрепата си за Путин.

,,Резултатът от референдума в Украйна е ясен. Основната част от населението ще поиска да се присъедини към Руската федерация. Българската общност в Украйна също подкрепя присъединяването към Русия. Трябва да бъдем против санкции срещу Русия, независимо че сме в ЕС. Какво от това? Не може ли да имаме различна позиция от Барозу? Мисля, че трябва да заявим позиция, да се опънем на Брюксел, да кажем, че санкции са нежелателни", изрече лидерът на ,,Атака" Волен Сидеров.

,,България не трябва да подкрепя икономически санкции срещу Русия и руския народ. Украйна е част от Европа, но и Русия също е част от Европа. Волен Сидеров има своето място, запазено в българската политика. Аз мисля, че силно подценяват неговите качествата и неговия резултат. Волен е умен политик. Той играе на много успешна струна. Волен е български политик, който има своя ясна позиция по референдума в Крим", додаде единогласно Николай Бареков, който само преди две седмици изсипа огън и жупел срещу същия този Волен. Но щом Путин е заплашен, враждата е забравена.

Валери Симеонов лично не се е появил пред публика да дава рамо на новия руски имперски вожд, защото това от две седмици насам денонощно върши неговата телевизия СКАТ. Владимир Путин по СКАТ е богът, който ще спаси света, а Русия - майчицата, в чийто обятия България трябва да се пренесе час по-скоро.

И приключваме с тази почти гей история на мъжка лидерска и националистическа любов към руския президент с представителя на Националистическата партия на България Павел Чернев: ,,Референдумът на една автономна област е висша форма на демокрация. Не проумявам изявленията на разни западни лидери, че няма да признаят това допитване до народа или твърдят, че сега не е моментът за него. Моето отношение към него е добро, защото допитването е най-добрият изход от политическата и от задаващата се военна криза. Какъв злодей е Путин? Спря украинците да не отидат и да не безчинстват в руските региони, да не тормозят руското население. Това ли е злодеянието на Путин?" Като добавка може да се вметне, че г-н Чернев и лидерът на НПБ Симеон Костадинов бяха единствените българи, официално поканени от хората на Путин за наблюдатели на референдума. След като отиде в Крим, Чернев доложи пред българските медии, че допитването е минало мирно, тихо, законно и без никакъв натиск над населението. По неговата логика, и населението в Родопите, во главе с Кърджалийска област, също биха могли да организират една ,,висша форма на демокрация" и да го поканят за наблюдател.

Какви са изводите дотук? Че Русия има своята пета колона в България, на която може да разчита, и това са националистите. Че националистите, чиято повеля е уж да бранят България от всякакви чужди попълзновения, нямат нищо против руското такова. Че ако Путин пожелае България да влезе в новата империя, наречена Евразийски съюз, а той неминуемо ще го пожелае, ако преди това Западът не го спре, има няколко политически партии, които ще агитират с фурор за закриването на държавата и превръщането й в руска провинция.

Как стана така, че тези уж различни политически лидери блеснаха изведнъж в толкова единна светлина при сложна за Русия ситуация? Дали всички те не са били предварително закодиран продукт, който е активиран в удобния момент от неговия създател, за да му служи по предназначение? Откъде всъщност са хилядарките, с които Сидеров си позволява луксозните пътувания до екзотични места, Бареков си купува скъпите часовници от по 6 хиляди лева и финансира партията си с ,,едни 480 хиляди лева джобни", Валери Симеонов поддържа висок стандарт на работещите си в телевизия, в която няма нито една реклама, а Чернев и Костадинов правят партия, която се радва на добър прием в най-скъпото телевизионно време за частните телевизии?

За да се отговори на този въпрос, е хубаво човек да има памет. Ако се обърне назад и разгледа по-обстойно някои събития, всичко ще се изясни лесно. Волен Сидеров не за първи път го играе руска матрьошка. През 2012 година той и цялата му парламентарна група ходиха на посещение в Москва по повод 60-годишнината на Владимир Путин. В руската столица Сидеров се оплака на шефа на Думата Сергей Наришкин, че в България има неуважително отношение към Путин, защото от Народното събрание му отказали да финансират начинанието и от това било видно, че не уважават вожда, от какъвто Русия има нужда и най-после е получила. Още по-назад във времето, през 2010 година, бившият шеф на разузнаването ген. Атанас Атанасов хвърли бомба, на която малко хора обърнаха внимание, защото вероятно я приеха за част от всекидневното говорене. Г-н Атанасов заяви, че ,,Атака" е създадена с финансиране от Русия. По думите му партията е продукт на руските тайни служби и е получавала пари от руското посолство в София. Атанасов поясни, че няма писмени доказателства за твърденията си, защото през 2005 г. не е бил в управлението. В същото време посочи, че ,,Атака" е щяло да бъде създадена още през 2000 г., но изгонването на група руски граждани от България е осуетило това. Със заповед на Атанасов през август 2000 г. на петимата чужди граждани беше отнето правото да пребивават в България за срок от 10 години, а мотивът беше, че с действията си заплашват националната сигурност на страната. Това бяха Майкъл Чорни, Владимир Горшенин, Равил Хайрулин, Дмитрий Ширков и Денис Ершов. През 2004 г. обаче Ершов обжалва и заповедта беше отменена. Странна случайност е, че точно тогава се появи и ,,Атака".

Без да навлиза в повече подробности, генерал Атанасов, който определено има достатъчно информация, след като е боравил с данните на разузнаването, де факто разкри как се заражда национализмът в България. Ако ,,Атака" е руски проект, това се отнася автоматично и за лидера на новата партия НФСБ Валери Симеонов. Именно в телевизията на г-н Симеонов Волен Сидеров намери най-радушен пример, сътвори едноименното си предаване и така прави прощъпалника на партия ,,Атака", за чийто съавтор винаги е пледирал и собственикът на СКАТ. В ,,Атака" дълго време бе и Павел Чернев. Той я напусна след някакъв измислен скандал, който така и не стана докрай ясен. За сметка на това пък г-н Чернев имаше възможност нагледно и в почти домашна атмосфера да признае пред всички колко процента е национализмът в кръвта му. Като участник в ,,,Биг брадър", където понякога действащите лица забравят за камерите наоколо и започват да си говорят това, което мислят, г-н Чернев се изказа твърде неласкаво за държавата, чийто национални приоритети уж брани. Той бе уловен от камерите да разговаря с Джеред - американец, който бе друг от участниците в ,,Брадър"-а. Чернев го попита какво търси в България, американецът му отговори, че е пристигнал, за да се опита да поживее в тази страна, от която е съпругата му, да поработи и дори да запише няколко музикални проекта. Като чу това, Чернев направи толкова кисела физиономия, от която трябваше да се разбира: Ти си луд! Странно поведение за един националист, затова пък непринудено.

Единствената фигура, която бе извън схемата ,,Атака" досега, е Николай Бареков. За него е ясно, че е проект на ДПС, доколкото партията на Ахмед Доган и Корпоративна търговска банка на Цветан Василев са като преплетени свински черва. Но ако човек проследи поведението на Ахмед Доган през годините, ще забележи една странна колаборация от негова страна с руските интереси в България. ДПС винаги е подкрепяла проектите на Русия и е била готова да гласува за тях. Това стана особено видно, след като властта в Турция бе поета от ислямиста Реджеп Ердоган, който даде да се разбере, че не ДПС, а по-религиозни политици ще са вече хората, на които страната му ще разчита в София.

Руската пета колона в България отдавна се пъчи с раболепието си пред интересите на Путин, макар и понякога да предпочита мимикрията. В случая с Крим обаче явно поръчката на създателя й е била толкова спешна и неудържима, че националистите просто нямаха време да измислят сценарии за прикритие и се наведоха на Изток по най-безсрамен начин.

 


Автор: Теодора Пенева e-mail: peneva@bg-voice.com
http://bg-voice.com/articles/view/tvorenie_na_moskva_li_e_nacionalizmut_v_bulgariya/3465/




Гласувай:
3



1. ssvetozar - Такъв е електоратът
26.03.2014 16:07
Затова са такива позициите на лидерите.
цитирай
2. demograph - Разголването продължава
26.03.2014 18:31
Ако обстановката се изостри, все нови и нови руски агенти ще бъдат активирани. И така докато Зевс бъде свален от Олимп. Като дойде студената война ще започне обратното броене на зайците. До една - две години всички задници ще бъдат без гащи и тогава ще падне голямото уважаване. Какъв секс ще падне...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14570513
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031