Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2014 22:18 - 20 причини да обичаш Америка
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 6236 Коментари: 13 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20 причини да обичаш Америка   image
1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура. Вие сте в заблуда. Американската литература е с няколко класи над българската. Те са родили автори като Джек Лондон, Стайнбек, Драйзър, Мелвил, Вонегът, Стивън Кинг, Пол Остър, Чък Паланюк, Джек Керуак, Буковски, Мейлър...
5. Усещането за успех. Това усещане може и да е измамно. Важното е, че държавата САЩ дава на всеки свой гражданин усещането, че ако бачка и е късметлия няма начин да не успее. Аз по-добро средство за сплотяване на нация не познавам.
6. Радикализмът. Тук ще ви цитирам мисъл на един френски философ Режис Дебре. Той казва: "Америка е единственото място, където можеш да говориш срещу имперската политика на САЩ, без да те вземат за изкукал комунист". Нима не е прав?
7. Небостъргачите. Култура, която е родила феноменът небостъргачи е култура загледана в небето. Култура, която не признава граници, защото разбира колко дребно понятие са те в небесния смисъл на търсенето. Небостъргачите са символ на необуздан стремеж да задминеш себе си, а това е прекрасно.
8. Свободата на религиите. Ако искаш си атеист, ако искаш са в църквата на джедаите, ако искаш вярваш във Вишну и никой не те закача. Още една степен на велика свобода.
9. Американската журналистика. Тя е велика.
10. Просто това, че САЩ са САЩ и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.
12. Американската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика- тя е основана на борбата на икономически идеи. Всеки проклет процент в програмата на кандидат-президент на САЩ се изразява в някаква полза за определени групи от населението. Това е една утопична политика в която гласоподаветелите гласуват за себе си, за собствения си просперитет и наказват жестоко всеки, който не изпълни техните желания. Ох , защо нямаме щастието и в България да е така...
13. Американските библиотеки - магични места, които работят нон-стоп. Ако видите такава библиотека ще се убедите, че американците четат много. те се вълнуват за своя свят. Може за не са информирани за външните политики и държави перфектно, но познават своята държава. А това е най-важното. И са уверени в държавата си, а това е още по-важно, защото тази държава никога не ги предава. Вместо да плюем по това, нека да си пожелаем и един ден България да е същата.
14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
15. Отново и отново - СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата - тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода - всиччки техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност. Тук ние си говорим за институции, държавност, българщина, а никой не мисли за обикновените хора - те изчезват зад подобни бетонни клишета.
16. Блясъка и лукса. САЩ били консуматорска нация. Че какво лошо има? Защо да не живеят добре. Техният живот кара мнозина други по света да се надяват, че и те ще живеят така. Това е надежда. Можем да им завиждаме, че живеят добре, но това не е причина да злобеем срещу тях. Най-малко американците са виновни за това, че ние живеем зле.
17. Американската култура! И до днес щом чуя, че видите ли проклетите янки нямали никаква култура ми идва да се смея дълго на глас. Всъщност американската култура е мощна и интересна. Вероятно не допада на всеки, но говорим за нещо субективно. Аз не виждам нищо лошо в техните филми, ако не са те светът щеше да е ебати скучното място. Не върви да гледаме само Бергман, нали? А и те си имат силно кино, такова каквото ние отдавна вече не правим. А нима е само киното - от САЩ тръгнаха блуса и рока, джаза и техното...
18. Вежливостта. Представяните ни за тъпанари американци всъщност са едни от най-вежливите хора на света. Цитирам думи на обикновен българин срещнати във форум за чужду страни - "Така и не видях случай някой от тях да се блъсне в друг човек и гороломно да изреве "Абе, кретен, що са буташ бе!". О, не, точно обратното - тези тъпи янки всъщност постоянно се извиняват един на друг, не си позволяват грубости и всички са усмихнати. Когато се запознаваш с някой той проявава толкова искрен интерес към житието ти, че веднага ти става симпатичен" Очевидно сред американците има добри хора.
19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна - всеки щат е своеобразен по своему - от белият пясък на Флорида през слънцето на Калифорния до снежните простори на Аляска.


http://alexsimov.blogspot.com/2006/04/20.html



Гласувай:
13



1. pando - Забравихте
03.06.2014 22:27
За атомните бомби,химическата война във Виетнам,геноцида над индианците,робският труд на африканците и ....списъкът е дълъг.
цитирай
2. pesho - American Journal of Public Health ...
03.06.2014 22:53
American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес



Докладът обхваща и разглежда периода 1945-2001г. American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.

„Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт“, заяви пред изданието „Салон” бившият президент на Съединените щати.


цитирай
3. pesho - В тази външно “процъфтяваща” ст...
03.06.2014 23:01
В тази външно “процъфтяваща” страна се ширят стряскащи лишения, насилия, страдания, болести, унижения и патология. Цифрите, цитирани в списъка по-долу, разкриват потресаващата картина на истинското положение в Съединените щати.
Консерваторите обичат да говорят за Съединените щати като за прекрасна, щастлива, процъфтяваща страна. Съответстващо на “любовта им към страната” е забележителното безразличие, което демонстрират спрямо хората, живеещи в нея. За тях отчаяните, изпълнени с болка писъци на прогонените от домовете им, звучат в ушите им като дребнави хленчения на вечно недоволните.

Но мръсната истина е, че в тази външно “процъфтяваща” страна се ширят стряскащи лишения, насилия, страдания, болести, унижения и патология.



САМО за една година:

- 27,000 граждани на САЩ се самоубиват.
- 26,000 умират от домашни злополуки.
- 23,000 стават жертви на убийци.
- 85,000 се осакатяват и раняват от огнестрелни оръжия.
- 38,000 от тях умират.
- 13,000,000 стават жертви на престъпления, включително нападения, изнасилвания, въоръжен грабеж, кражби с взлом и др.
- 135,000 деца ходят на училище с пистолети.
- 5,500,000 хора са арестуваните за година (без да се броят предизвикалите пътни катастрофи).
- 125,000 умират преждевременно от алкохолизъм.
- 473,000 умират преждевременно от болести, свързани с тютюнопушенето;
53,000 от тях не са пушачи.
- 6,500,000 ползват редовно хероин, кокаин, крек, спийд, РСР или някакъв друг наркотик.
- 5,000 + умират от неоторизирано ползване на лекарства – тоест, в резултат на самолечение. Хиляди страдат от сериозни заболявания.
- 1,000 + умират от вдишване на химикали, ползвани в домакинствата и съхранявани под кухненските умивалници. Около 20 % от децата в училищна възраст са вдишвали токсични вещества. Хиляди страдат от необратими неврологични увреждания.
- 31,450,000 ползват марихуана; 3,000,000 от тях са пристрастени.
цитирай
4. tomcat2 - И 22222222222222222222222222...
04.06.2014 00:18
И 222222222222222222222222222222222222222222222222222 причини да я мразиш и да искаш да и се изпикаеш на гроба с усмивка на уста:)
цитирай
5. dekost - Америка е страната на свободните ...
04.06.2014 07:57
Америка е страната на свободните хора и хилядите възможности. Там всеки може да бъде какъвто пожелае. Дадена му е възможност и от него зависи. Повече не може да се иска. Навсякъде другаде си лишен от тези условия в някаква степен.
цитирай
6. natali60 - силно преувеличени
04.06.2014 08:07
са посочените причини за любов към Щатите
цитирай
7. 1997 - Двадесет причини да обичаш Франция ;)
04.06.2014 10:11
1. Това е страната дала на света гражданското общество. ще разберете, че статуя на свободата трябва да е подарена на света точно от Франция!
2. Париж. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Нека да се наслаждаваме!
3. Бриджит Бардо. Коментар е излишен. Тук ценността се усеща на пръв поглед.
4. Великата френска литература. Те са родили автори като Балзак, Мопасан, Рабле, Юго, Дюма...
5. Усещането за успех. Може да е субективно, но вижте колко не- французи има там. Нещо ги привлича
6. Радикализмът. Тук се правят революциите
7. Мансардите. Култура, която е родила феноменът мансарда е култура загледана в небето.
8. Свободата на религиите.
9. Френската журналистика. Тя е велика.
10. Просто това, че Франция са Франция и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят.
12. Френската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика
13. Френските библиотеки.
14. Светът има щастието Франция да е от най-силните държава в Европа. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Сомалия, не ми се мисли направо.
15. Отново и отново - СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим Франция винаги ще са символ на свободата.
16. Блясъка и лукса. Франция били консуматорска нация. Че какво лошо има? Защо да не живеят добре?
17. Френската култура!... няма да я защитавам защото това я унижава
18. Вежливостта.
19. Пак Бриджит Бардо.
20. И сега да подходя чисто географски. Франция са невероятно красива страна - от ледниците на Алпите до сините води на Ривиерата и лозята на Шампан.
цитирай
8. meto76 - До Пешо
04.06.2014 14:28
Русия заема пъпрво място в света по брой на годишни убийства

http://frognews.bg/news_69498/Ubiitsi_s_aspirin_ne_se_lekuvat_ili_zashto_v_Rusiia_ubiistvata_sa_ejednevie/
цитирай
9. meto76 - Топ 10 на най-опасните държави за ...
04.06.2014 14:30
Топ 10 на най-опасните държави за туристите.Русия е в десетката.

https://www.instrade.bg/news/top-10-na-nai-opasnite-strani
цитирай
10. meto76 - Най-неприятните държави. Русия ...
04.06.2014 14:32
Най-неприятните държави.Русия пак в челото.

http://m.profit.bg/news/Naj-nepriyatnite%20durzhavi/nid-37998.html
цитирай
11. rozasaronova888 - ха ха ха
04.06.2014 16:05
Ако Холивуд и Памела Андерсън са критерии да обичаш тази страна ... мнооооогооооо си зле! Холивуд бълва най-голямата мръсотия на света. Уж американците се борят против дрогата, а да си забелязал, че няма почти нито един филм, в който да не се употребяват наркотици? Всички се напушват - като започнеш от пъпчиви тийнейджърчета, та до застаряващи красавици и нереализирани личности и уж успешни персони. И после САщ бил срещу дрогата ... ха ха ха ... една от лъжите. Браво на Пешо за мнението и статистиката! Наистина е "външно “процъфтяваща” страна ". налага се този имидж чрез фалшивата пропаганда на холивуд!
цитирай
12. a440 - Доста наивно и плоско. За сведение ...
05.06.2014 05:06
Доста наивно и плоско. За сведение на автора- Пам Андерсън е КАНАДКА. Явно автора е с образование на средно статистически американец. ТЕ НАИСТИНА СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛЕЩЯТ БЕЗМИСЛИЦИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧАСОВЕ И ДА ТЕ ГЛЕДАТ УМНО В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ. А 'възхитените' блогъри от тази бълвоч, натискат върху плюса.
цитирай
13. анонимен - Алооооу!
05.06.2014 22:36
Възмутените - едва този не го пратихте в европарламента от квотата на БСП:)))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14581171
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031