Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2015 14:07 - Парите, които стоят зад движението против ваксините
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3036 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2015 14:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Дебатът ЗА и ПРОТИВ ваксините се води с пълна сила у нас. И докато и двете страни привеждат аргументи, в Wall St. Cheat Sheet излезе метериал по темата на Самюел Бекър, който обръща внимание върху един от основните и неопровержими фактори около дебата - парите.   "В Щатите сме свидетели на абсолютно невежото от научна гледна точка, а понякога и смъртоносно влияние на движението срещу ваксините", пише д-р Робърт Пърл, сътрудник на "Форбс". "Разни хора, които подкрепят движението, продължават да поставят под въпрос ваксините, въпреки обширната медицинска литература, сочеща обратното", допълва той.

И така се стига до новата тенденция - подведени родители да отказват да ваксинират децата си. И въпреки че ваксинирането е стандартна процедура от десетилетия, отказът от него вече води до много реални последици като например епидемията от морбили в Дисниленд. Останалите деца също са в риск, а някои родители дори поискаха от училищата на неваксинираните ученици да бъде забранено да влизат в час.

Въпросът е защо. И въпреки множеството обяснения и мотивации, вероятно в крайна сметка отново става въпрос за пари.

Да се открие дали и кой има интерес от анти-вакс тренда обаче е сложно. Позицията срещу ваксините сочи, че лекари и фармацефтични компании печелят и това е техният мотив. И въпреки, че това е вярно, то не може да омаловажи факта, че благодарение на ваксините човечеството е преборило или успешно се справя с редица заболявания.

Коренът на проблема може да се проследи до Андрю Уейкфийлд - докторът, който стана световно известен, свързвайки ваксинациите с повишения риск от аутизъм. Това паникьоса родителите, въпреки че работата на Уейкфийлд беше призната за "сложно замислена измама". Той беше дискредитиран, медицинският му лиценз - отнет, а експерти по целия свят предупредиха, че думите му не трябва да се приемат на сериозно. Това обаче не спря много родители, чието недоверие в правителството и фармацевтичната индустрия, комбинирано с интерес към тезите на Уейкфийлд, постави основите на "дебат" дали ваксините са безопасни или не.

При положение, че Уейкфийлд е дискредитиран, а трудовете му са доказана лъжа, изниква логичният въпрос каква е била мотивацията му. Отговорът, че зад действията му прозира финансова изгода, обяснява ситуацията.

Според доклад на Дискавъри нюз, разследващият журналист Брайън Диър е открил, че Уейкфийлд е сключил няколко бизнес сделки с Royal Free Medical School в Лондон, включващи дебата, който той предизвика, а от университета разработили различни продукти, продавани в последствие на хората, повярвали в думите на Уейкфийлд. Такива продукти са например "по-безопасните ваксини", както и комплекти за диагностични тестове. Диър посочва, че Уейкфийлд е очаквал да изкарва от сделките по 40 млн. долара годишно.

Създавайки противоречие там, където иначе то не съществува, той удобно можел да продава "решение" на уплашените маси.

Освен Уейкфийлд е ясно, че има и други експерти, които печелят от несигурността в обществото. Когато Уейкфийлд изпадна от картинката, но тезите му бяха възприети от милиони родители по света, се създаде вакуум на знание, който беше запълнен от всякакви доктори, "медицински специалисти", хомеопати, опитващи се да продадат решение на движението срещу ваксините.

Появиха се книги, статии, лекции и нови герои на анти-вакс движението. Като резултат, огромен брой хора, които смятаха, че подбиват корпоративните печалби, отказвайки се от ваксините, всъщност наливаха вода в мелницата на една друга, също толкова алчна паразитна промишленост.

В допълнение на медицинските светила, редица знаменитости от шоубизнеса също се включиха в дебата. Така, докато от едната страна са хората, които действително са загрижени каква е истината, от другата се появяват личности, търсещи единствено бърза слава или още известност.

И ако някой още се съмнява, че зад анти-вакс тезите стоят финансови интереси, е достатъчно да се спомене, че вече и политици поощряват движението. А където има политици, има и интереси за пари.

Следвайки парите, става все по-ясно, че движението срещу ваксините е просто бизнес.

Read more
: http://america.actualno.com/Parite-koito-stojat-zad-dvijenieto-protiv-vaksinite-news_457833.html#ixzz3SHoThljM



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojinkata - Пълни глупости! Това го обяснете на ...
20.02.2015 15:01
Пълни глупости! Това го обяснете на родителите, чийто деца са пострадали от тези ваксини!!!!
цитирай
2. nikikm - не очаквах
21.02.2015 20:07
тук да срещна пасквил от подобен род! Пари!Майките с деца и родителите им са платени,а децата им изкуствено осакатени!Ония печелели пари!Не пари,А ОГРОМНИ ПАРИ! И ПРАВИТЕЛСТВАТА ПРИЕМАТ ЗАКОНИ ЗА НАСИЛСТВЕНО ВАКСИНИРАНЕ! С КАКВИ ЛИ ПАРИ СА КУПЕНИ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614483
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930