Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 12:28 - Цветан Василев със списък ”паразити” в КТБ - политици получавали подкупи
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2982 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.05.2015 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Василев със списък ”паразити” в КТБ - политици и бизнесмени
Цветан Василев излезе с ново писмо до медиите, в което публикува списък с "паразити" - политици и бизнесмени, които са го посещавали преди затварянето на КТБ. Банкерът уточнява, че този път не използва своя личен сайт, тъй като той постоянно бил хакван и се заканва, че "шоуто тепърва предстои".

Василев публикува сканирани копия от тетрадки (
вижте в галерията), в които са записвани стотици посетители на сградата, в която се намираше офисът му, през 2013 и 2014 г. Сред хората в списъка са още представители на държавни институции, журналисти и други известни личности.

Виждат се имената на Йордан Цонев от ДПС, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ, Любен Дилов от БДЦ, бившият лидер на ДСБ Иван Костов, председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев, настоящият министър на икономиката Божидар Лукарски, бившите министри Милен Велчев и Бойко Ноев, рекламният бос Красимир Гергов, собственикът на верига аптеки Веселин Марешки, журналистът и издател Петьо Блъсков, покойният вече ген. Атанас Семерджиев.

Един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов, потвърди пред "Дневник" достоверността на списъка, като обясни, че във вчерашното си интервю Йордан Цонев е "лъгал безочливо и нагло". Затова трябвало да се покаже как той е "висял пред сградата на КТБ".

В интервюто депутатът многократно отрече да е знаел какво се случва с КТБ, като подчерта, че това
нямало нищо общо с ДПС и Делян Пеевски. Той дори заяви, че от партията му искат разкривате на банковата тайна за политици.

"За паразитите - истинското шоу скоро предстои"

В писмото си Василев отново заявява, че срещу банката му е било извършено "вероломно покушение от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции".

"Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката", заявава още Василев.

Той изрежда, без да споменава имена "политици (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти.

По думите на банкера тези другари много бързо забравили времето, когато се редяли на опашки и чакали със седмици пред кабинета му, за да го видят.

"Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо, срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря нали?", пише още Василев.

Той допълва, че с видеото на "добре пеещия гуверньор" (
с Иван Искров пеят "Назад, назад, моме Калино) е показал достоверността на твърденията си, че целият този "елит" е паразитирал върху него и КТБ. Сега давал и ново доказателство – факсимилета от пропусквателните тетрадки за последните около две години, "за да се убедят хората, че всички тези хубавци от "елита", казващи им кое е вярно и кое не, висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща".

"Изпращам това писмо и на недоброжелателни медии с единствената цел истината за тези, които облъчват обществото с тезата: "Цветан Василев окраде банката и избяга" да стигне до възможно по-голяма част от него. А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!".


http://dnes.dir.bg/news/spisak-polititzi-tzvetan-vasilev-podkrepa-bankite-19059477?nt=4




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579945
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031