Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 11:42 - "Амнести интърнешънъл" се обяви за декриминализация на проституцията
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2760 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 12.08.2015 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Амнести интърнешънъл" се обяви за декриминализация на проституцията От Дневник       image

Правозащитната организация "Амнести интърнешънъл" взе решение да застане зад каузата за декриминализация на проституцията и пренебрегна опозицията, оказана от някои групи за защита на правата на жените,, според които действията на "Амнести" са равносилни на защита на сутеньорството и поддръжката на публични домове, съобщава "Ройтерс". Агенцията коментира, че ходът на правозащитниците ще окаже натиск върху много правителства да пристъпят към декриминализация.
"Проституиращите са сред най-маргинализираните групи в света, които в повечето случаи са в постоянен риск от дискриминация, насилие и изнасилване", обяви генералният секретар на организацията Салил Шети. "Нашето глобално движение проправи пътя за приемането на политика в защита на човешките права на тази група, която ще формира работата на "Амнести интърнешънъл" по въпроса в бъдеще", добави той.

Организацията обяви, че решението се взема след две години на проучване и консултации, основани на данни на агенциите на ООН и факти, установени от мисиите в Аржентина, Хонг Конг, Норвегия и Папуа Нова Гвинея.

Групи за защита на правата на жените и холивудски звезди, в това число Мерил Стрийп, Кейт Уинслет и Ема Томпсън атакува решението на "Амнести". Организацията от своя страна се защити с аргумента, че това е най-добрият начин за защита на правата на проституиращите и намаляване на риска от побои, сексуално насилие, арести, изнудвания, тормоз и трафик на хора.

Правозащитниците добавят, че новата политика е била формирана в рамките на диалог с групи за защита на правата на сексуалните работници, активисти в областта на ХИВ/СПИН, групи, които представляват бивши проститутки и агенции, които се борят с трафика на хора.

"Амнести" определи трафика на хора като "отвратителен във всичките му форми, в това число сексуалната експлоатация, и трябва да бъде криминализиран на ниво международно право".

"Амнести" току-що загуби душата си и правото си да се нарича организация за защита на правата на човека", обяви говорителят на "Коалиция против трафика на жени". "Те застанаха на страната на секс-индустрията".

Закони, които декриминализират или легализират предоставянето на сексуални услуги бяха въведени в Холандия, Германия и Нова Зеландия. Други страни, например Швеция, Норвегия, Исландия, Канада и Северна Ирландия наказват само клиентите, които ползват такива услуги.

"Не сме съгласни с декриминализацията на сутеньорите, купувачите и собствениците на бордеи... те са тези, които създават търсенето", коментира представител на "Равенство сега".

Катрин Мърфи от "Амнести" заяви, че "трябва да се внимава с думи като "сутеньор", понеже хората често ги интерпретират като експлоатиращо трето лица, а ние не призоваваме към декриминализацията на такива действия".

"Новата ни политика иска декриминализацията на предоставянето на сексуални услуги по взаимно съгласие", каза тя пред "Ройтерс". "Законите, свързани с експлоатацията и трафика трябва да продължат да бъдат престъпления", добави Мърфи.


http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/12/2589336_amnesti_inturneshunul_se_obiavi_za_dekriminalizaciia/



Гласувай:
4



1. appen13 - Остава и някой да е изненадан ?
12.08.2015 11:54
Каква "изненада" !!!
Едно от НАЙ-ПРОДАЖНИТЕ колониални НЕО-ЛИБЕРАЛИСТИЧНИ НПО-та, обслужващо Вашингтон, Берлин и Брюксел и банкстерско-корпоративния ГЕНОЦИД над милиарди жители на планетата, защитава сексуалната експлоатация, сутеньорството и търговията с жива плът !!!
Нали същите вече обявиха, педерастията, зоофилията и педофилията за най-висшите достижения на западната демокрация и на западната цивилизация ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580725
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031