Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2016 21:04 - Защо никой не емигрира в Русия
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2073 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо никой не емигрира в Русия От блогa на image Bulgariautre.bg Всичко от автора  Николай Флоров  
  • image Защо българите не емигрират в Русия? Въпросът по-скоро трябва да бъде: защо никой не емигрира в Русия?

Ако използваме метода на социалистическия реализъм, за българите Русия е бедна, чужда и негостоприемна страна и само лицемерието предпазва българския десарски комунизъм от признание на тази истина.

За повече яснота обаче, климатът на Русия изобщо не пасва със средиземноморската природа на българите – зимите там са жестоки и дълги.

Животът в Русия е мъчителен и труден във всяко отношение. Да повторим – във всяко отношение. Икономически тя никога не е била развита страна и досега няма развита инфраструктура. Пътищата са лоши, жилищата са примитивни, а система за поддръжка на живота не съществува. Става дума за граждански обединения, хуманитарни организации, гилдии, клубове, издателства, преса и свобода за асоцииране. Термина "държава на социалното благоденствие" там никога не е съществувал.

Надеждата в такава страна за просперитет са равни на нула.

Животът на българите в България е оформен в живописна природа с планински характер и култ към слънцето от древни времена, с богати традиции и оригинална история, докато Русия представлява една скучна, убийствено равна и гола, брулена от ветровете земя с тежък печат вързу мисленето на населението й.

Въпреки турското владичество, нито българите, нито който и да е друг балкански народ не са загубили своето чувство за индивидуалност и личностна стойност. Руснаците, от друга страна, са изградени като нация върху стадност и подчинение. 

Интегрирането на Русия в европейските ценности и стандарт на живот, както и целия й морален образ, преминават под тежкото влияние на средновековна царщина и комунистическа диктатура. Страданието като психически модел преминава като непрекъсната нишка през цялата история на руската националност.

В Русия емигрират (по-точно мигрират, и то временно) само хора от предишните ислямски съветски републики поради своите традиционно развити търговски умения, чувство за свободна инициатива и много по-голяма работливосмт от руснаците.

Провалът на Съветския съюз да създаде жизнена обществено-икономическа система извади на преден план у днешните руснаци традиционния комплекс за малоценност, а от тук и – като за компенсация – гнусни прояви на расизъм и най-примитивен национализъм.

Човешките права, както и свободната търговска инициатива, в Русия винаги са били опасни концепции и са държани под ботуша на централизирана администрация и диктаторски контрол, включително и днес. Страхът от свободно икономическо развитие и днес е главен фактор в живота на тази страна.

Традиционната мания за величие прави Русия  особено склонна към агресивност в световната политика, а самите руснаци в арогантни неграмотници.

Селското стопанство е примитивно и почти напълно зависимо от вносната търговия. С други думи, Русия е гигант на пясъчни крака, който няма какво да предложи на света, освен природните си ресурси и оръжията си.

www.bulgaria.utre.bg/authors/2016/03/31/2117-zashto_nikoy_ne_emigrira_v_rusia




Гласувай:
4



1. appen13 - Агресивната платена инкомедийна НЕГРАМОТНОСТ на СЛУГИНСКИЯ НПО-офисен планктон е просто ТРОГАТЕЛНА !
30.05.2016 21:23
Глупаче НЕГРАМОТНО, в Русия над 20% от работната ръка е ВЪНШЕН ПРОЛЕТАРИАТ от Таджикистан, Туркменистан, Украйна, балтийските шпроти-държавички, Армения, Грузия и т.н.
НЯМА външен пролетариат и почти никой НЕ имигрира в Китай, Япония, Сингапур, Малайзия и т.н., защото в тези страни , независимо от ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ, има достатъчно ВЪТРЕШЕН ПРОЛЕТАРИАТ !
Анадъмно НЕГРАМОТНИКО ???
цитирай
2. krassko - Е, не е вярно, че никой...
30.05.2016 21:57
Аз познавам един който избяга без документи, работеше като шофьор на такси в Ростов на Дон, завърши право и като се прибра в България го назначиха в разузнаването и беше много ценен кадър в Турция. Но го разкриха и му спретнаха катастрофа. Оцеля, но загина жена му.
Затворените градове са много добре устроени. И тези които работят там нямат грижа за нищо. И се поинтересувай какви са пенсиите в Русия, по големи са отколкото тук и водката е по евтина :)
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления за изказаните точни истини за Русия като държава и народ!
01.06.2016 09:22
По защитниците ще ги познаете... ченгетата. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584117
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031