Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.12.2016 09:18 - ИДВАТ ИЗБОРИ, ПОД ДИКТОВКАТА НА ГЕРБ!
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 6467 Коментари: 8 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                image


            АРХИВ 2015 г.

БСП предлагат ГЕРБ да изтеглят още 15 млрд. лв. заем - за санирането
България е бедна страна, най-бедната в Европа, заяви Мая Манолова в началото на дискусията.....
...... Хората с минимална заплата питали защо трябвало да плащат санирането на съседа си, който карал мерцедес и имал магазин. Хората на село пък питали защо те трябва да санират жилищата на хората в града......


ЗАЩО се строяха толкова много панелки по време на Т.Живков?
СЕГА тези жилища били проблем?
И.... проблемът бил, че имало хиляди панелки, за което виновна е БКП. Хората, по думите му, били подведени от БКП, която не им обяснила, че животът на панелен блок е ограничен и ако жилищата не се санират, хората щели да останат на улицата....

ТАКА. Парите са изтеглени......и са предназначени за....КОРУПЦИОННИТЕ СДЕЛКИ със съвестта на политици и журналисти? Защо с тези пари не построят нови жилища на пострадалите от инцидента в Хитрино? Верно е че, Брюксел "дава" 20 милиона....а, правителството в " оставка" - 10 милиона....ама кога ще  видим новите жилища е под въпрос....

А, може би ....сега, когато ГЕРБ са в оставка, този, който спечели изборите - той ще харчи парите.....ще има и за управляващите...и за пострадалите.....но, кой ще плаща лихвите?

В България няма нищо безплатно:
Ето как се раздават някои пари -

Кабинетът раздаде като за последно още над 2 млн лева на медии....


АРХИВ: 17:44, 13 декември 2016
Договори , сключени от кабинета по оперативните програми в последните два месеца с избрани без търг и конкурс телевизии и радиа, са на стойност 2 170 371 лева. Това сочат данните от публикувана от правителството справка за сключените договори и раздадените средства. Най-големите суми са... на икономиката, оглавявано от Божидар Лукарски. Неговото ведомство е дало на медии 1 556 646 лв. Министерството на околната среда и водите е раздало 298 329 лева, а земеделското ведомство – 315 396 лева......


ВИЦ
"Разясняват Бойко Борисов и Лиляна Павлова за санирането, гражданите слушали. Приключват обясненията и един гражданин пита: "Разбрах всичко, но г-н Борисов, не разбрах от кой блок ще започнете".
Борисов отговорил: "Очевидно нищо не си разбрал, разбира се, че ще започнем с Реформаторския блок".

И...аз всичко "разбрах" само едно не ми е ясно, коя партия,след изборите, ще си присвои милиони хонорари от парите за "саниране" на комунистическите панелки?



АРХИВ - 2015 година/ в медиите се разпостранява това:
........ А, ето и реалността - "Първо ни казват, че следващата година (2016)ще изтеглят колосалните 5,3 млрд. лв. - от онези 16 млрд, от 2014 г, ..... Които много интересно, като погледнем, къде отиват:

- 1,8 за бюджетния дефицит;

- втората част - малко под 2 млрд., отива за стари дългове...

И остава около милиард и половина, които са ги скрили в капиталови разходи", поясни бившият министър от БСП.
Той определи, че буфер трябва да има, но този, който управляващите си оставят, е прекалено голям, защото при предишни правителства са оставяни около 300 млн. годишно....Според него имало и други „странни капанчета“ в проекто закона за бюджета освен споменатите 5,3 млрд. дълг. Там пише, че минималните фискални резерви в края на годината няма да са по-малки от 4,5 млрд.

"Нали отчитаха, че фискалният резерв е 11 млрд. Значи веднъж крият 1,5 млрд. в капиталови разходи, без да могат да обяснят какви са, втори път от тия 11 млрд. ни казват: забравете за 6,5 млрд. Не пише къде ще отидат тези пари – и при капиталовите, и при намаляването на резерва", прогнозира Румен Гечев...... "До момента не е направена една реформа: има боричкания за реформи, говорене за реформи, стачки срещу уж реформи... Но ние влизаме в 2016 г. без нито една реформа. Увеличаваме дълговете неимоверно, стопяваме резерва, но реформи няма."



И...още лъжи:
Защо премиерът Борисов лъже, а водещите не смеят да го засекат?
С.Антонов: - Вие сте премиер, арестуват ваши подчинени за корупция, или просто народът е настръхнал от простотиите, които не можете да спрете да ръсите. Няма никакъв проблем, ако сте премиер на България. Най-гледаните предавания са задръстени от бездарници, мечтаещи да се отъркат във вас, да ви зададат тъповат въпрос, който да звучи сякаш са остри и сериозни публицисти. След половин час в ефира на някой от тези благородни евнуси, пазители на публичния ви образ, вие ще сте излязъл като интелектуално превъзхождаща, волева личност. Без значение, че половината от нещата, които сте казал, отново са били комбинация от лъжи и пълни глупости.

ГАФ 1

Теза на премиера: Извънредните приходи в бюджета осигуряват средства за великденски пенсии.

Премълчаната реалност: Нищо извънредно няма в приходите. Просто икономиката си расте, а правителството си занижава приходната задача, за да осигури преизпълнение и след това да може да подхвърли по някой лев на най-възрастните.

ГАФ 2

Теза на премиера: Ивайло Московски и Николай Ненчев са съдействали за изобличаването на корумпираните служители в подопечните им министерства. Успоредно с това, с голям успех протичала и операция на ДАНС във Фонд „Земеделие“.

Премълчаната реалност: Как е възможно изведнъж в три институции едновременно да започне акция, след общо пет години управление в двата мандата на ГЕРБ. Толкова време ли бе необходимо, за да се подготви акцията срещу корумпираните? Дали пък не наблюдаваме активизиране на службите да ловят корумпираните, над което активизиране премиерът няма контрол? Може и да разберем в близкото бъдеще, но не благодарение на Цветанка Ризова.

ГАФ 3

Теза на премиера: Това над три милиарда годишно да нанесеш щета на контрабандистите, създава големи врагове.

Премълчаната реалност: След като отдавна е налична информацията, доказваща, че премиерът лъже, когато твърди, че е отнел 3 милиарда от контрабандистите, госпожа Ризова продължава да мълчи тъповато и да официализира лъжите на министър председателя.

и

При въпрос навлиза ли България в дългова спирала и защо ГЕРБ критикуваше правителството на Пламен Орешарски за изтеглянето на един милиард нов дълг, след като днес се теглят над 16 милиарда лева нови дългове, тезата на премиера беше:

Точно пък Орешарски да казва, дето вдигна дълга. Паралелно с това (заемът за един милиард) той (Орешарски) вдигаше дефицити и не се казваше къде отиват парите. Сега ние казваме 150 милиона за учителите 20 милиона за спешна помощ 100 милиона за „Тракия“ и за „Хемус“… Дългът е толкова нисък, че… Освен това вие виждате парите от фискалния резерв стоят там. Ние харчим от повечето приходи. От дълга само връщаме заеми и ги заменяме.....

Реалността: ПЪЛНА И АБСОЛЮТНА ЛЪЖА! Държавният дълг е двойно по-висок в сравнение с размерите си в началото на първия мандат на ГЕРБ и за увеличението му отговорност имат най-много ГЕРБ, които на всичко отгоре разполагаха и с фискални резерви за първите три години от своето управление. След като той бе изчерпан, всички бюджетни дефицити през втория мандат на ГЕРБ се финансират с дългове. Ако разходите се покриваха с текущи приходи бюджетът щеше да е балансиран, или дори с излишък. И след като се налага тегленето на заеми, за покриване на дефицитите, очевидно става въпрос за навлизане в дългова спирала. Това е истина, която премиерът може да отрича, но само безумно слаб журналист ще пропусне възможността да го постави на място в национален ефир. Иска се журналистът да бъде извънредно слаб и за да не припомни, че новият дълг и допълнителните разходи, инициирани от Пламен Орешарски, първо бяха подробно описани в проектозакона за актуализация на бюджет 2013 и второ, коригираха гаф на ГЕРБ с това, че не бяха бюджетирали даденото обещание за ранно изплащане на земеделските субсидии.

Ясно е, че телевизионните водещи често се принуждават да бъдат пенкилери, тоест да знаят всичко и да нямат задълбочена информация за нищо, но това е министър-председателят на държавата и ако той може да лъже в национален ефир, без да има подготвен човек насреща му, да го разобличи, очевидно и журналистът и медията, за която работи се провалят във функцията си да защитават обществения интерес......



и още нещо:

Когато двама млади журналисти – Боб Удуърд и Карл Бърстийн разкриват на света аферата „Уотъргейт“, администрацията на президента Ричард Никсън започва всячески да брани лидера си. Двама души (Боб Холдеман и Джон Ерлихман) влизат в затвора за възпрепятстване на правосъдието, след като са прикривали личното участие на Никсън в организацията по подслушване на опозицията. Усилието е толкова мащабно, че когато се проваля, двамата журналисти издават книга със заглавие „Цялото президентско воинство“ (Аll The President’s Men). Много подобен сюжет наблюдаваме в седмицата между първия и втория тур на президентските избори, когато най-важните хора на премиера Бойко Борисов изговарят неща на ръба на лъжата с цел да спасят управлението на началника си.......



" На стената" от архива "Политика"
http://www.na-stenata.com/category/политика/


            



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. dalida - Антикорупционният закон, също е в оставка
15.12.2016 09:23
не виждам ясен отговор - ще има ли смелост сегашния ПАРЛАМЕНТ да приемат законът, който им реже клонът на който седат вече 27 години, след развода с БКП и замогналите се (олигарси), а уж били бедни комунистически лидери . . . .
цитирай
2. bojinkata - Много контрабанда, много нещо х...
15.12.2016 11:29
Много контрабанда, много нещо хванато, а нито един в затвора! Митничарите, и те забравиха вече, че са били арестувани!
цитирай
3. andri - как да кажеш на мутрата, че греши?
15.12.2016 17:21
За разлика от корумпираният ни бивш (вече) премиер - ген.Борисов, след изборът на народа, вече си имаме ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ, доказал че е най-добър в занаята си, има обществен авторитет и тежи на мястото си - това е новият български президент Генерал Радев. Този път г-н Борисов няма да ви е лесно с недомлъвките и глупостите, които ръсите пред платените ви медии.
Законът - антикорупция няма как да бъде приет от хора, които са свързани с корупцията от преди 89-та година. Някои от тях вече са пред пенсия, но не пускат кокала наречен Парламент.
БЪЛГАРИТЕ искат намесата на Великото Народно Събрание да промени изцяло Конституцията, която вече не ни служи и е само в тежест на народа български. Тази конституция умря, още по времето на Борисовото правителство, което не призна ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДА. ТРИ милиона и половина БЪЛГАРИ искат партиите да вземат по 1 лев субсидии, за бройка глас, а не както е сега 11 лева.
Българският НАРОД иска - референдумите да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА - ИЗЦЯЛО мажоритарен вот !
българският народ иска 120 депутати в НС !
Искаме ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ да реши тези искания да станат задължителни в новата Конституция !
А, аз искам народните представители, премиера и министрите да бъдат задължени да носят Наказателна отговорност за думите които изричат и обещанията, които дават пред Българският народ и пред българските медии, но не изпълняват. Предизборните обещания трябва да бъдат подплатени с дела и изпълнени в срок!Ако не бъдат изпълнени, да се прилага строго закона за измамата и лъжата - тоз, който лъже и мами да си подаде оставката веднага и да напусне поста, който заема. Той не е достоен за доверието, което Българският народ му гласува, като го е избрал на този пост!

Можем ли обаче да вярваме на С.Трифонов безрезервно?
Какво ни показва миналото?
1/ - Слави за Ахмед Доган : архив - 2005 година - „Аз го познавам. Познавам го може би от 15 години. Моето откровено мнение е, че господин Доган е един изключително мъдър човек. Аз не съм нито анти-ДПС, нито за ДПС. Аз съм „анти-“ и за определени личности. Такъв ми е характерът. Нито съм адвокат на Доган, нито нищо. Той казва истината. Единственият политик, който се осмели да каже истината. Дали това е изиграло роля да активизира една голяма част от българите, които са негативно настроени към това, че той е турчин, а не към това, че той е интелигентен – може би е изиграло такава функция. Не ми харесва освен това цялата тази терминология, че еди кой си е турчин. И Бойко Борисов я прие. ...Не го защитавам. Но по принцип ми е симпатичен. Наистина. Защото съм говорил с него. Всичко, което ви казвам, е на базата на лични контакти. Аз не мога да преодолея личното...."
Думите на Трифонов идват, след като Ахмед Доган си е признал в ефира на неговото предаване, че ДПС има обръчи от фирми, каквито имали и другите партии.
2/ - Шест години по-късно, през 2011 година Станислав Трифонов вече преди президентските избори подкрепи открито кандидатурата на Меглена Кунева. Това стана с неин гастрол в предаването му и личното изразяване на подкрепа за бившата еврокомисарка. Днес Меглена Кунева, както между другото и преди това, е нарицателно за нагаждачество, консумация на властови облаги и хлъзгаво говорене....
3/ - Времето минава и през април 2015 година Слави Трифонов посвещава ефирното време на едно свое предаване да интервюира Герман Костин. Човекът, който днес е обвиняем за убийството на едно малко детенце. Да се дадат десетки минути ефирно време на човек да обяснява, че не е извършил конкретно престъпление, предполага че Трифонов трябва да пали свещ за оправдателно отсъждане, или ще трябва да признае пред цяла България е позволил на едно чудовище да обяснява, че е добър човек .
Дотук виждаме, че Станислав Трифонов е човек, който користно, или поради неблагоразумие дава доверието си на личности и каузи, от които след това сам се отрича.

Какво да очакваме, когато С. Трифонов влезе официално в политиката?
Ами например,
- че в определен етап от мандата си ще убеждава обществото, че е добре да сме със САЩ да речем, а в следващ, че трябва да сме с Русия. Или, че ще подкрепя плоския данък, а след това ще се обяви за прогресивен.
- Че ще обещае социална държава, а когато се наложи вдигане на данъците, ще посегне първо на ДДС и то без да компенсира най-бедните за административно създадената инфлация.
- Когато Бойко започне да се износва, национал-популизмът на Трифонов ще встъпи в длъжност с гръм и трясък....и ще бъде от партията на НЕДОСЕГАЕМИТЕ. / черните джипове и луксозните и шикозни политики на Слави Трифонов никак не са малко, но той не си признава, че е под шлема на някой от голямата игра/..../ и как да кажеш на мутрата, че е мутра с черен мерцедес,черни дрехи и черни очила? (черното е цветът на смъртта)/
цитирай
4. dalida - Какво крие Борисов?
15.12.2016 19:30
..............с темата „Обръщане на влакове“. Изучаваше се опитът от ВС война, главно диверсиите срещу влаковете, натоварени с танкове и гориво на Източния фронт.

Влак се изкарва извън релсите с елементарен стоманен клин с определени параметри, поставен по определен начин на определено място….По този способ са унищожени много влакове през ВС война.


Другият най-лесен начин за умишлено предизвикване на авария е бърза смяна на релсовата стрелка, когато вече са преминали 3-4 вагона, поели са по десния релсов път. Внезапната смяна на стрелката може да прати останалите идващи вагони по ЛЕВИЯ РЕЛСОВ ПЪТ. Това води до разчленяване на композицията и сигурно излизане от релсите, скъсване на връзките между вагоните и по-нататъшни последствия, като обръщане и т.н.

Интересна е версията от снощи по „СКАТ“ на журналиста Григор Лилов: дерайлиралата композиция на Хитрино е пътувала към Варна от Русе, а не обратното(каквато е официалната версия);зелената светлина при възпламеняването може да бъде от борна киселина .А, 10 дневния срок определен от Борисов за изолиране на района, подозрително съвпада с периода на полуразпад на ербий 169 от 9.6 дена(и двете вещества се използват в атомните централи включително АЕЦ Козлодуй):отпадъците от АЕЦ-а се транспортират със шлеп до Русе,после с влак до Варна и след това с кораб „море/рекаи“ през Черно море към Русия за преработка и утилизация....
СТРЕЛКИТЕ се сменят и...ръчно!
Такава бърза смяна може да бъде направена както: 1. механично с дълго въже, 2. електрично, както и 3. с контролиран малък взривен фугас. С това би трябвало да започне експертизата: Проверка на релсовата стрелка....Въпросът е как така стрелката се сменя по средата на композицията. На снимки от google maps се вижда ясно, че този превключвател е ръчен и всеки може да го смени ръчно.
ИНЦИДЕНТ или ПРОВОКАЦИЯ
Инцидента в Хитрино не е случаен. Той еумишлено ПРЕДИЗВИКАН, ОТ партията която загуби президентските избори. Затова сега се предизвиква поредната манипулация - заформя се офанзивата да се върне на власт бившия премиер, като настоящ на СЛУжебно правителство, което да се "справи" със ситуацията. Следете новините, новините са важно нещо, но когато се казват по истинските телевизии, не по борисовите медии, които са предварително цензурирани и нагласени!!
Б.Борисов като за последно е на лов в района на Хитрино, лови и стреля по сърните, зайците и патките....затова е на първа линия - сред населението и все пред камерите. Този "човек" май наистина е "нарцис", не може да спи, ако не се види на кадър. След толкова перчене на Борисов по телевизията дали пък не си е направил черен пи-ар за сметка на бедните,нещастни клетници, ?! Имаше и други катастрофи, но толкова „изхвърляния“ на гербери по телевизията не е имало!

ХИТРИНО - център за пиар на пропадналите от властта политици... В клиповете от гара Хитрино се вижда че силна експлозия е направила разрушенията, а няма гръмнала, разрушена цистерна. Къде е гръмналата цистерна?

Беше ли трагедията в Хитрино терористичен акт ? Борисов отказва помощ от чужбина, за да не видят истината за Хитрино?
цитирай
5. djem - ГЕРБ фалира!
15.12.2016 20:35
Никога повече власт за ГЕРБ. Тези хора съвест и морал нямат.

Борисов е нарцис!
ГЕРБ е безвъзратно загувен! Нека се разцепи на две! така ще имат шанс за повече ...субсидии, ако си купят достатъчно гласове.
но, ако субсидията за гласоподател е само 1 лев, няма да имат пари да си купуват гласове.
Затова....
Най - доброто, което герберите могат да направят е - да направят две партии от една: първата да е с име СРоБ (свобода на робска България) , а втората да е с име СРаБ (свобода на различните българи).
цитирай
6. germantiger - ...
15.12.2016 20:56
Какво значение има под чия диктовка?!

Всични управлявали българия са български, руски и комунистически боклуци!

Скоро отново власт ще имат автентичните руско-български мърши от бсп.
цитирай
7. golden - ГЕРБ и Бойко ще направят всичко възможно да се върнат на власт,
15.12.2016 21:10
Сценарият "Хитрино" е повод за размисъл!

МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ! ТИЯ ОТ ГЕРБ СА ГОТОВИ И АТЕНТАТ ДА СПРЕТНАТ, САМО И САМО ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ!!!

ИНЦИДЕНТ ЛИ? "ОПЕРАЦИЯ ХИТРИНО"


И на това разчитат: на първосигналната ви реакция, за да овладеят страховете ви. Това е мерзък сценарий!!!
цитирай
8. rouzy - При въпрос навлиза ли България в дългова спирала и защо ГЕРБ критикуваше правителството на Пламен Орешарски за изтеглянето на един милиард нов дълг, след като д
16.12.2016 08:52
Точно пък Орешарски да казва, дето вдигна дълга. Паралелно с това (заемът за един милиард) той (Орешарски) вдигаше дефицити и не се казваше къде отиват парите. Сега ние казваме 150 милиона за учителите 20 милиона за спешна помощ 100 милиона за „Тракия“ и за „Хемус“… Дългът е толкова нисък, че… Освен това вие виждате парите от фискалния резерв стоят там. Ние харчим от повечето приходи. От дълга само връщаме заеми и ги заменяме.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156051
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031