Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2017 00:26 - АТОНСКАТА СОЛ ГУБИ СИЛА. http://3rm.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5639 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.08.2017 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРАВОСЛАВНИ СВЕТОГОРЦИ ОТГОВАРЯТ НА РЕШЕНИЕТО НА СВЕТИЯ КИНОТИС НА АТОН ЗА КРИТСКИЯ ЛЪЖЕСЪБОР. 3rm.info

Старецът Анатолий Оптински още 1927 г. казал за днешните времена: «Тежко ще е в онези дни на монасите, които са се обзавели с имущество и богатство и заради любв към покоя, ще са готови да се подчинят на еретиците. Те ще приспиват съвестта си,говорейки: "Ако ние опазим и спасим манастира, Господ ще ни прости”.

Нещастници заслепени, те и не помислят, че с ерестта, в обителта ще влезе бесът, и тогава светата обител ще е само каменни стени, от които ще отстъпи благодатта…»



 

Цитат от документа приет на двойния Събор на Кинотиса на Света Гора:

“Ние постоянно наблюдаваме тлеещо вълнение,предизвикано от протести против решенията на Светия и Велик Събор (Крит, 2016). Предлага се отделяне и прекратяване поменаването на нашия архиерей...

И понеже до нас стига това безпокойство, намирайки се в Църквата, ние се обръщаме към всички с думите на Възкръсналия Христос: Мир вам. Няма повод за беспокойство, защото с нас е Самият Възкръснал Господ“...



ПРАВОСЛАВНИ СВЕТОГОРЦИ ОТГОВАРЯТ НА РЕШЕНИЕТО НАКИНОТИСА, ЗА КРИТСКИЯ ЛЪЖЕСЪБОР

Света Гора Атон, 24 юни / 7 юли 2017 г.

Ние изчерпахме висчките си човешки възможности да ви покажем грешния път на ереста, който следвате заедно с игумените на манастирите на Света Гора, манипулирани от патриарха Вартоломей. Ние неопровержимо и изцяло ви показахме ролята на Фенер и неговите жители, като поддържници на екуменическата всеерес на антихриста. Нас ни заплашваха, притесняваха и изгонваха, за дето сме против холерата и душепагубната й всеерес, разпространявана сред православното стадо, със съдействието на непростимото мълчание.

Сега вие излязохте с еретичен текст, за да успокоите вярващите и собствената си съвест, като казвате, че уж Критският събор бил изцяло православен и че, като следвате неговите решения, вие уж пребивавате в Църквата...


 

Следва голяма извадка от третата част на „Атонската сол губи сила“:

...Когато узнахме за «Горещото изповедание на вярата, против екуменизма», и че в неговото съставяне и подписване са взели участие много Светогорци, аз грешния Онуфрий взех благословение от своя духовен учител отец Рафаил, и тръгнах към Светогорските игумени и монаси, които са подписали «Горещото изповедание на вярата», за да им задам лично следващите въпроси:

1.Вие против екуменизма ли сте?
2. Вие подписали ли сте «Горещото изповедание на вярата - против екуменизма»?
3. Какво значи Вашия подпис под документа «Горещо изповедание на вярата - против екуменизма»?
4. Как е възможно, да сте против екуменизма, а да поменавате екумениста Вартоломей, който поменава«папата» и посети синага?


Ето това исках да попитам Светогорците. В пътуването си взех и малък видеоплеър с видеозаписи от поменаването на «папата»от Вартоломей и посещението му в синагогата. По време на това целенасочено пътуване, аз при всеки удобен случай повеждах разговор за екуменизма и питах Светогорците, знаят ли те за тези екуменически беззакония? И тук привеждам неколко отговора:


По пътя разговарях с гръцки монах, разказах му за тези отстъпления, а той уверено ми казва: «Това не може да бъде!».Вадя видеоплеъра, за да му покажа всичко,нагледно, а той отвърща глава на другата страна, а с ръце закрива плеъра и казва: «не, не, не)!».

Той изобщо не искаше, и се боеше, да види с очите си това, което току що му разказах.Той изобщо не искаше да разбере, че това е истина... Той нищо не знаеше за тези беззакония на Вартоломей, но и изобщо не искаше да знае.

Обръщам внимание на тази позиция на монаха от Атон, понеже тя е много разпространена тук на Света Гора, а и по света: «Това не е моя работа,моята работа е да се моля», «Нека епископите сами се разберат, а аз не искам да се занимавам с политика», «Нима вие сте по-умни от всички?! Всичките манастири поменават патриарха, само вие (от Есфигмено) не го поменавате, само вие ли сте прави, а всичките ли манастири се заблуждават?!».


Разговарях с Игумена на манастира Дохиар, архимандрит Григорий, понеже знаех, че той е смел и нелицемерен в отговорите си. Показах му двата видеоклипа и го попитах, - той лично против екуменизма ли е? Дедо Григорий подтвърди, че е против екуменизма. Аз му казах, че ние не поменаваме Вартоломей, и го питах, как се отнася той към това? Отец Григорий се отнесе одобрително и каза, че Вартоломей отдавна вече не би трябвало да го поменаваме, но самият той, не може да не го пменава, понеже «на Атон няма доверие между отците, и за едно такова негово действие веднага ще донесат на патриарха Вартоломей, и ще го свалят от игуменството на манастира».


Зарадвах се, тогава, на неговия отговор, защото беше първия от Светогорските игумени, при когото отидох с моите въпроси. Дедо Григорий не е подписвал «Изповедание на вярата», но е против екуменизма и одобрява нашето изповедничество по15-тот правило. Слава Богу! Продължавам нататък.


Срещнахгръцки схимонах пустинник, който живее сам в келия на Катунаки. Споделих с него и той с разбиране и с вълнение се отнесе към тези отстъпления. Отнесе се одобрително и към нашата позиция за непоменаване на Вартоломей.


Отидох при Стареца Гавриил Карейски. Той отговори на въпросите ми така: 1. Да, той е против екуменизма. 2. Да, подписал е«Изповеданието на вярата». 3. Той не е свещенник, за да прекрати поменаването на Вартоломей, и от него това не зависи.

Дедо Гавриил каза, че днес го няма преподобния Максим Изповедник. Той подкрепи и нашия път за непоменаване на Вартоломей. Аз бях радостен и доволен от общението със Стареца схимонах Гавриил и продължих нататък.


Стигнах в манастира Кутлумуш, където исках да поговоря с игумена на манастира архим. Христодул. Игуменът Христодул беше един от Светогорските игумени, подписали «Изповеданието на вярата».Освен него «Изповеданието на вярата» са подписали игумените на Ксиропотам – архим. Иосиф, на Каракал – архим. Филотей, на Констамонит – архим. Агатон,на Зограф – архим. Амвросий. В архондарика на Констамонит ме срещна йеромонах Николай, икономът на манастира, и аз му зададох моите въпроси. Той отговори: 1.Да, ние сме против екуменизма. 2. Да,игуменът подписа «Изповеданието». 3.Подписът му означава, че ние сме против екуменизма.


На моя четвърти въпрос: «А как е възможно,да сте против екуменизма и при това, да поменавате Вартоломей, който поменава«папата» и посещава синагоги?». Отец Николай се учуди и каза, че това е клевета срещу патриарха, и че нищо такова няма. Тогава аз му показах видеофактите. Той се смути и каза, че сега ще отиде при Игумена, да поговори с него, и да дойда след неколко часа, пак да поговорим.

Връщам се след два часа, както ми каза о. Николай, а той ме среща с думите: «Хайде, хайде, отивай си, отивай си». Аз не разбрах каква е работата и го попитах:«Говорихте ли с Игумена?». И той отвърна: «Да, говорихме и не приемаме това, което ти ни показваш, понеже е взето от телевизора. Отивай си».
Какво да кажеш на такова обяснение, - обърнах се и си тръгнах.


Тръгнах към Андреевския скит, при архимандрит Ефрем, ученик на Стареца Ефрема Аризонски). Той каза, че е против екуменизма, и че «поменава Вартоломей, със стиснати зъби», и въпреки че го поменавали, ако не се покаел, нямало да се спаси». И аз продължих нататък.


В Карея срещнах отец Евтимий – антипросоп, официален представител на Българския Зографски манастир в светия Кинотис на Света Гора. Разказвам му всичко, показвам му за синагогата, а той ми казва: «За поменаването на «папата» в Кинотиса знаем, вече сме обсъждали тази тема и написахме писмо до Вартоломей. А за синагогата не е важно, но ако има още нещо за католиците, тогава може би в Кинотиса биха обърнали внимание, а това (за синсгогата) не е интересно».

Отговорът му ме ужаси и изгубих всякакво желание да ида където и да е повече. Щом в Кинотиса знаят това, и така се отнасят към провежданата апостасия (остъпление от вярата), какво да очакваме от монасите в манастирите, които във всичко са послушни на своите Игумени?! Два пъти в годината задължително се провежда т.н. двоен Събор на Кинотиса, в който, освен постоянните представители – антипросопи (по един от всеки манастир), участват и Игумените на всичките 19 Светогорски манастира, без манастира Есфигмен, който не общува с манастирите, които поменават Вартоломей.

Щом Игумените и антипросопите знаят за всичките екуменически беззакония на Вартоломей, но никакви действия, освен писма, не предприемат, и продължават да го поменават, то, как да пробудиш някого, и как да го убедиш, че не трябва да поменават този отстъпник и предател на Православието?! И си рекох, - ще се върна обратно в нашата келия и заедно с нашия отец ще стоим там и ще се молим, без да поменаваме еретиците, никъде няма да ходим и търпеливо ще чакаме, докато нещо не се промени.


Но докато се връщах към келията, не издържах и се отбих в манастира Констамонит, понеже ми казваха, че игуменът архим. Агатон много ревностно се изказва против екуменизма. Дедо Агатон го нямаше в манастира и аз започнах разговор с манастирските отци. Те подтвърдиха, че и Игуменът, и те са против екуменизма. Но много ме учуди това, че те знаят и за поменаването на «папата», и за синагогата, но понеже Старецът Ефрем Аризонски не им бил казал, да не поменават патриарха,затова те продължават да го поменават. Аз много се учудих на тази им позиция, но понеже обичам Стареца Ефрем, премълчах и си тръгнах обратно към нашата пустиня.

Да, на Атон има манастири, които се наричат - манастири на Стареца Ефрем. Това са манастирите: Филотей, Каракал, Андреевския скит, Ксиропотам и Констамонит. В тези манастири, ако нямат благословение от Стареца Ефрем, вероятно, монасите така и няма да престанат да поменават лъжепатриарха Вартоломей, каквито и още беззакония да извърши?!


Макар че на Атон отците да са измислили и поставили за себе си един вид граница на търпението, за поменаването на този архи-отстъпник: «Ако има обща чаша с еретиците, тогава ще престанем да поменаваме Вартоломей». А Апостолските и Съборните определения вече не се вземат предвид, по отношение на архиеретика-отстъпник Вартоломей, а само «единна чаша с еретиците»?! И какво излиза?!


Уважаеми отци – живеещи в Света Гора, поменаващи Вартоломей, «единна чаша» дълго няма да ви покажат на снимки и на видео! И докато вие чакате тази «единна чаша с еретиците», йезуитът-масон Вартоломей, с доволство и сладост, служи с папистите и монофизитите, моли се с жидовете-евреи, с мюсулмани, с разни там, нехристяни и езичници, и провде своя нечестив Критски лъжесъбор, на който легализира религията на антихриста - екуменизма, и готови заедно с йезуита Франциск, лъжецърквата на антихриста и сатаната.

Вие още дълго може да чакате «единната чаша с еретиците», а те вече успяха да извършат бесовските си дела, и вие с нищо не му попречихте, а напротив, с престъпното си мълчание вие даже много, много му помогнахте!!!


Разговарях с един архимандрит на Света Гора, келиот, който беше преподавател в Атониадата (духовно учебно заведение на Света Гора за деца, в училищна възраст). Той прекрасно разбира, че се върши отстъпление от Истината, че трябва да се говори и да се прави нещо против това зло.

Той даже правеше забележки на некои отци от Кинотиса за нарушенията им, но ето какво ми каза самият той: «Мен ме предупредиха от Кинотиса, че ако говоря, ще ми вземат келията и ще ме изгонят от Света Гора. А къде да ида? Аз дойдох на Света Гора, на 13 години, в света нямам нищо, друг живот не зная».

Така ми говореше той, със сълзи в очите. Сега е на 55, от които повече от 40 години е прекарал на Атон. Той Спря да преподава, сам напусна Атониадата, замълча и седи тихо в своята келия.

Разбирате ли?! Това е страшно! И трагично! И неприемливо! В такова подтиснато от страх състояние пред Кинотиса на Света Гора са, не само отделни келиоти, но и цели манастири и скитове?!


Ние сме кореспонденти на (сайта) Третият Рим, така се шегуваме понякога с нашия отец, понеже често пишем и препращаме статии и видео в редакцията на Третия Рим. Понякога нося в раницата си видеокамера и веднъж ходя по улица в Солун, а насреща ми Игуменът на един от Атонските манастири, върви с тояшка, съвсем сам. Приближавам го, вземам благословение и го питам: «Дедо (Геронда), какво мислите за екуменизма и за събора, който готвят екуменистите?». И той отвърна: «Как какво?! Това е ерес, те там ще се съберат, за да предават Православието». Аз се зарадвах на отговора и казах: «Слава Богу! Дедо, Вие така мислите и не се плашите да го кажете?».

Игуменът: «А защо да се плаша, това е истината!». - «А готови ли сте да го кажете за всички Православни, пред камера? Каква радост ще е, поне един от Светогорските игумени, преди еретическия събор, да каже тези Истини, и какво укрепление за Православните ще е това!». - «Да, готов съм да го кажа».

Тогава аз с бързо движение на ръката свалих раницата и започнах да я отварям, за да извадя камерата и да запиша Православнто изповедание на Атонския игумен. Но когато той разбра това, веднага даде заднен ход: «Само не сега, а някой друг път, на Атон». Но «Дедо…?!». - «Не, не, не сега,- друг път…».

И всеки продължи по своя път. После пак ще разкажа за нова среща с този игумен, но вече след Критския лъжесъбор. Само знайте, братя и сестри, че това е един от смелите Светогорски игумени, чиито думи четете понякога в “Третия Рим“.


Чудно е състоянието на съвременните отци на Света Гора. На думи и в документите им, те стоят твърдо за чистотата на Православието, имат прекрасно духовно образование и молитвен опит, прекрасно разбират Богословието, съставят прекрасни документи за «Изповедание на вярата», но на дело продължават да поменават най-големия еретик за всички времена – Вартоломей.

Когато трябва да се подготви документ в Кинотиса, той се изготвя така, че и овцете да са цели (да поуспокоят Православните, та да не шумят) и вълците (Вартоломей и другите еретици) да са сити, т.е. писма против отстъпленията на Вартоломей се пишат много и разни, но така, че с нищо да не обидят Вартоломей, за да не си развалят отношенията с него.

За Вартоломей тази позиция на Кинотиса е много изгодна. Той си върши тъмните антихристови дела, но е под покровителството на «светогорците», понеже на Атон го поменават (с което фактически го легализират! бел. - Г.С.), и то със всичките му патриаршески почести и достоинство, и даже изпълняват неговите нехристиянски нареждания.


Так, например, Вартоломей поиска 2002 година да изгонят отец Рафаил от Атон, и отците Светогорци изпълниха искането му!


Вартоломей поиска, в столицата на Света Гора –Карея, да не разрешават да се заселват Руски монаси и други Славяни, за да не ги подстригват за монашество! И отците се стараят да му угодят и в това.


Вартоломей поиска, Руснаци, Сърби, Българи и Румънци, да не се приемат в Гръцки манастири, а всеки манастир да приема свои (по народност) монаси, т.е. Вартоломей създаде разделение на монасите, по национален признак! И в това отците също му угаждат, отчасти.


Един смел игумен се опита някак да се противопостави на Вартоломей, и каза,че няма да пусне този масон, и до прага на манастира. Даже изглежда, известно време в този манастир престанали да го поменават. Но масоните му спряха финансовия поток – т.н. «помощ» от Евросъюза за този манастир, и се наложи игуменът да се «примири»...

Тази заплаха за спиране на финансите виси над всеки манастир, освен Есфигмено и Констамонит, които не получават евросребърници.


Отци на Света Гора, какво правите?! На къде и след кого вървите?! От кого се боите?! Кому служите?!


Келиотите се плашат от манастира, на който са подчинени; Славянските Игумени се плашат от гърците в Кинотиса (понеже гърците са абсолютно мнозинство); всеки игумен на манастир също се бои от Кинотиса, а Кинотисът раболепства пред Вартоломей. А самият Вартоломей служи на йезуитите, масоните, жидовете, антихриста и сатаната!!!


Открито, явно и пред очите ни се създава религията на антихриста, строи се лъжецърква на сатаната!!! Кинотисът и манастирите престъпно мълчат за тези неща и прикриват враговете на Православието, а с изповедниците на вярата, не се церемонят!!!


Отци Светогорци, стига сте се плашели от слугите на дявола! Та нали сте Светогорци! Нали сте Игумени и йеромонаси! Нали сте Монаси-Схимници! Нали сте воини Христови! Нали сте Православни Християни! Нали сте раби на Бога Всевишен! Отхвърлете страха дяволски! Стойте за вярата Православна!

Исповядвайте Христа! Изобличете екуменистите-отстъпници! Зарадвайте Божията Майка - Атонската Игумения! Укрепете с примера си, ревността към Бога на Православните братя и сестри в света! Запалете в Атонския Маяк светлината на Изповедничеството!


Може би за всичко това трябваше да пиша по-рано, много по-рано. Простете, но не се реших, а чаках Православното решение на Православните монаси. Сега не мога да го повярвам, а преди, не можех и да си помисля, че Светогорските манастири могат да се отнесат така, към еретическия Критски лъжесъбор.

Мълчанието на Кинотиса след Критския лъжесъбор продължи повече от година, а всъщност, продължава повече от половин век, понеже именно мълчанието и бездействието на Кинотиса, по отношение архиеретиците и отстъпниците-екуменисти, развърза ръцете на враговете на Православието, и те обнагляха и се разпоясаха поради безнаказаността.

Кинотисът призна нечестивото сборище на екуменистите, за което св. преп. Кукша Одески казал, че ще е «сборище на безбожници»! Сборище, на което бе легализирана религията на антихриста – екуменизма. А Кинотисът го нарече «Свят и Велик събор» Това е неразбираемо и неприемливо! Как стана така???!!! Нали в двойния Събор на Кинотиса влизат и игумени, които са съставили и подписали «Изповеданието на вярата, против екуменизма».

Игумените на Кутлумуш – о.Хризостом, на Ксиропотам– о.Йосиф, на Каракал – о.Филотей, на Констамонит – о.Агатон, на Зограф –о.Амвросий. Как е въозможно това?! Отделен монах, отделен игумен може да сгреши, да се изплаши, да се подаде на влияние, на пари или каквото и да е още, но не и всичките игумени, на куп, не всичките антипросопи, не всичките жители на манастирите!

Отци на Света Гора, вие не виждате ли, че екуменистите са слуги на сатаната?! Нима не виждате, че лъжепатриарсите Вартоломей и Кирил, лъжемитрполитите Йоан Зизиулас и Иларион Алфеев са машинисти и огняри на бесовския екуменически локомотив?! С лъжерешението си, Кинотисът кани Православните да се качват в този антихристов влак, чиято крайна спирка е – геенната огнена!


Православни, не вървете след тях! Светогорци, покайте се! Братя и сестри в Христа, слизайте от влака за преизподнията!


(Чакайте и превода на отзива на Пирейската митрополия на Гръция, за решението на Кинотиса за Критския лъжесъбор!)



 

http://3rm.info/main/68372-afonskaya-sol-teryaet-silu-chast-pervaya.html


Трета част: http://3rm.info/main/68467-afonskaya-sol-teryaet-silu-chast-3-o-dvoystvennosti-v-ispovedanii-very.html


Превод, Григор Симов


 



 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315113
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031