Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2021 09:01 - © Срутените кумири
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3325 Коментари: 38 Гласове:
11

Последна промяна: 09.07.2021 02:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.07.2021г.

     Демонстранти събориха статуите на британските кралици Виктория и Елизабет Втора в канадския град Уинипег, столица на провинция Манитоба, съобщава CTV News Winnipeg .
Статуите на двете британски кралици бяха срутени – навръх националния празник – Първи юли Деня на Канада.
Гневът в страната нараства след като бяха открити останки на близо хиляда деца в безименни гробове в района на училища, където в миналото са се обучавали ученици от коренното население на доминиона :
image

Директорът на първият випуск на Cowessess Кадъм Делорме пише, че гробовете са били маркирани едновременно, но Римокатолическата църква, управлявала училището, е премахнала маркерите. Начално жилищно училище в Саскачеван на недатирана снимка :
image

От 19-ти век до 70-те години на миналия век над 150 000 деца от Първите нации са били задължени да посещават финансирани от държавата християнски училища като част от програма за асимилирането им в християнското общество.
Местни момчета от индианското училище през 1934 година :
image

Статуята на кралица Виктория беше нацапана с червена боя :
image

, а основата покрита с червени отпечатъци от ръце :
image

В изявление, публикувано в петък, премиерът на провинцията Брайън Палистър нарече вандализма (?) в законодателната сграда в Манитоба "неприемлив" : "Те са сериозно препятствие за тези, които работят за истинско помирение и не правят нищо, за да постигнат тази важна цел", казал той.
За какво ли помирение говори министър-председателят на Манитоба? Да не би и в тази най-демократична страна пришълците не уважават местното население?
"Тези, които извършват актове на насилие, ще бъдат преследвани активно в съдилищата. Всички политически лидери в Манитоба трябва категорично да осъдят актовете на насилие и вандализъм и в същото време трябва да се обединим, за да постигнем смислово помирение".
Значи справедливият гняв на хората ще бъде съдебно преследван. Това ли е прословутата и прехвалена буржоазна демокрация.
В сцени, напомнящи на протестите на BLM, където е съставен "списък с хитове" на "расистки" статуи в САЩ и Великобритания за унищожаване, след убийството на Джордж Флойд, бронзовите скулптури на настоящия британски монарх и нейната пра-прабаба в Уинипег бяха съборени, намазани с червена боя и дори изглеждаше, че са удушени със знамена на Mohawk, подробно разяснява the Daily Mail :
image


image

image

image

Близо 1000 безименни гроба бяха открити на терените на бивши пансиони в канадските провинции Британска Колумбия и Саскачеван. Повечето от тези училища са били ръководени от Католическата църква и са били финансирани от правителството. В продължение на 165 години – до 90-те години на миналия век – училищата разделяли насила деца от коренното население от техните семейства. В тези учебни заведения децата били недохранвани и тормозени физически и сексуално. През 2015 година специална комисия, създадена от канадските власти, нарече случилото се "културен геноцид".

https://winnipeg.ctvnews.ca/statues-of-queen-elizabeth-ii-queen-victoria-toppled-at-manitoba-legislature-1.5493572/queen-elizabeth-ii-statue-1.5493573
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9749001/Angry-protestors-topple-deface-statues-Queen-great-great-grandmother-Victoria.html

"Sympathy" в памет на Джон Лоутън!






Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. blagovesteliseev - хахаха
07.07.2021 09:36
много яко
цитирай
2. kvg55 - До 1. blagovesteliseev
07.07.2021 10:03
Време е човечеството да се освободи от архаичните короновани особи.
цитирай
3. nedovolen - Комай човечеството първо да се о...
07.07.2021 13:41
Комай човечеството първо да се освободи от себе си. След това е лесно.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
07.07.2021 16:21
От себе си ще се освободи накрая, защото е най трудно.
цитирай
5. mt46 - https://news.bg/world/v-kanada-otkriha-oshte-751-groba-v-bivshe-uchilishte-za-prevazpitavane-na-indiantsi.html
07.07.2021 18:21
Много жестоко, антихуманно!...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
07.07.2021 18:32
Западът е не по-малко жесток от изтока.
цитирай
7. kirk - Вчера В Канада
08.07.2021 10:18
Вчера В Канада беше избрана за губернатор на Indigenous уважаемата представителка на инуитите г-жа Мери Саймън за губернатор. Честито!!! Дойде дългочаканото признание, честито и на моя дългогодишен притятел анголкин - Джон Бата. Канада даде пример как трябва да се отнасяме към кореняците в Америка и онеправданите! Това е и шамар в лицето на британския колониализъм.
Тук обаче по-горе четем съвършено произволни, прокомунистически, измислени тълкувания на един сбърлкан славяноезичен татароид, който никога през живота си няма да признае, че бугарите унижощиха всички заварени небългари продължават асимилацията и дискриминацията на коренното небългарско население! Той си ВЕрва, че те били спасили евреите, арменците, гърците, алжирците, виетнамците, анголцигте, палестинците и кой ли не, нещастният мизерабъл! Погледни в своята кочина, прасе!!! Какво пише в скапаната ти конституция за небългарите и иноверците?!!!
цитирай
8. kvg55 - До 7. kirk
08.07.2021 12:43
Абе, можеш ли да ми кажеш какво автохтонно население са заварили българите при идването си на Балканския полуостров.
цитирай
9. kirk - Не, не мога, защото си чугунена глава
08.07.2021 16:12
Не, не мога, защото си чугунена глава!!! Но всеки ще ти каже, че не е била необитаем!!! На практика е гръцко наследство от р. Дунав до на майната ти!!! През османско ние арменците имахме тука училищна и образователна мрежа, храмове - над 15 и развита икономическа инфраструктура. Всичко разрушихте, всичко гепихте мама ви дева!!! Че и спасители се изкравате, наглеци... Я кАжи чичко Ленин ли те държеше за ръчичката когато писа онова там в курсива за скапаната "буржоазна" демокрация?! сигурно си мислиш, че има нЕква друга, а??? Прелатарска може би??? Селяк-комунист=негър-скиор!!! Е, добре, ще те открехна - имало е римляни тук, тоест там при вас, щото аз съм баш у Канада!!!!!
цитирай
10. kvg55 - До 9. kirk
08.07.2021 16:40
Не можеш, я! Наглосаксите са тези, които са убивали, насилвали и асимилирали местното население. А вие арменците след Освобождението и Девети септември ръгнахте на Запад. Но азерите ви го нафърфориха четвъртит.
цитирай
11. kirk - Радваш се на успехите
08.07.2021 17:14
Радваш се на успехите на братята или братовчедите ти ли?! Отговорих ти в края, че тук е имало римляни, а ти бълнуваш за "наглосакси", щото вече те бие Я Хашимото, я Алцхаймер, абе изобщо маразъм?! Всеки нормален "Ръгна" на Запад, само сульо и чукундур останааа тамка у вазе! Цитирам твоите бисери: "Значи справедливият гняв на хората ще бъде съдебно преследван. Това ли е прословутата и прехвалена буржоазна демокрация." Значи в такъв случай българските турци трябваше да ви изколят след възрод. процес, защото такава е твоята логика, наллли прасе...!!!
цитирай
12. kvg55 - До 11. kirk
08.07.2021 18:10
Нищо не ме бие. А тебе те бие параноя.
Като си добре в Канада, защо се ровиш в българските работи?
А турците да се благодарят, че живеят в България, и арменците също, защото другаде щяха да ги асимилират.
Имало било римляни. Глупак! Римляните са завоеватели. Те не са автохтонно население.
цитирай
13. kirk - Дрънкаш глупости от учебниците ви
08.07.2021 18:51
Дрънкаш глупости от учебниците ви ли?! Става дума за Източната Римска империя, където много скоро гърците си връщат позициите, тоест - нещо, което се наблюдава и при македонското завоюване на Елада. Наследници на ИРИ всъщност са гърците, а не кривокраките татарчета на дребните им кончета. Преподавах българистика 19 г. в университета, а параноя едва ли съзнаваш какво означава!?! Марсианзците също трябва да са ви много благодарни, че не сте канцнали там, изроди нещастни?! Век и половина доказахте пред света, че напразно са ви освободили и са ви подарили тази земя, марак че половината я гепихте по криминален път, ама ви простиха. Изобщо по принуда и от жалост ви приемат навсякъде - факт! Къде са асимилирали арменци, дебил такъв? В Турция, ако тръгне по демократичен път милион и половина арменци веднага ще обявят, че са такива! Вие от тях ли се учите на нацизъм, при вас - аграрфашизъм, див и варварски, според Гоцето, дето държи речи пред съда у Лайпциг. Глупакът си ти - римляните не са само латинци, а и гърци, особено след приемането на християнството! Според глупотевините ви имало е некви траки и македонци, а?! И вие сте се срещали с тях, там пионерчета с цветя и фанфари, девойка с носия и погача с шарена сол е посрещала скитомонголи, а???!!!
цитирай
14. kvg55 - До 13. kirk
09.07.2021 00:19
Ясно е, каква "българистика" си преподавал, след като на запад ни имат за изроди.
Забрави да кажеш, че и египтяните са римляни. И французите, и испанците.
И като пишеш, не хвърляй пяна от устата си, да цапаш блога.
цитирай
15. kirk - Що ли се занимавам с текезесар
09.07.2021 00:54
Що ли се занимавам с текезесар - просто избягвай да драскотиш по теми, които са ти дълбоко, органично чужди, а?! Не питам - констатирам!!! Де факто не си сгрешил само и единствено с това, че си поставил статията в раздел "Забавление", ха-ха-ха!!! Ти си страшен скротум!
цитирай
16. kvg55 - До 15. kirk
09.07.2021 02:00
За категорията си прав. Повечето ми постинги са в тази категория. Не съм обърнал внимание. Ще го поправя. Между другото политиката на канадците и живота на такива като теб за мен е забавление. В познанието си голяма дупка.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Този песоглавец, тук ли е намерил пристан
09.07.2021 08:24
Той е ярък пример на черен неблагодарник, който плюе по ръката, поднесла му милостиня от състрадание Недоволен! Всичко трябва да му даде!
Те, с жълтите книжки са така .......
Канада го е изгонила, такива как да търпи, а той мисли ,че Канада до него е опряла, той да и реши проблемите?!
Смахнат, не може да прецени ,че 100 като него не струват колкото един свестен Българин!
Сто такива, при които добронамерената в основите си лъжа , е заместена с агресивност, наглост и безочие! Само с терористичните си заплахи, ако е в Канада ,ще лежи в затвора до края на дните си!
Те и тук са се разшетали по този параграф! Имам му милите съобщения Дали да не ги пратя на точния адрес?
Да си намери хайванинъг това, което заслужава!
Такива хайвани разбират само от тояга!
Турците за хора не ги броят ,седнал тук , да се големее? Да, с жълта книжка е човечецът И като се вдигве алкохолният му градус, е извън контрол!
Да се големее, където по милост е приет, от няма и къде?

Прав си Краси, черна дупка е! За народите ,чест е било да са с Българите, Вилардуен преди 800 години го е описал като очевидец! А той ни изкарва убийци? Ако беше наистина така, точно вие щяхте да опитате тази измислена ни от тебе черта! Моментално! Не да ви се дава подслон! И незаслужени права!
Нагъл манипулатор!

Но как да се подходи към него, при положение ,че не е в ред!?
цитирай
18. kvg55 - До 17. leonleonovpom2
09.07.2021 08:34
Към такива трябва да се подхожда като към влечуго – внимателно, без резки движения.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Този знам, как да му проведем лечение
09.07.2021 12:25
В смисъл, да намерим подходящи хора, да му проведат необходимата терапия
Ето, ще кажем ,че е шпионин, агент на " Хизбула" ,със задача да слухти какво става в " Мосад"?
Те, които ще слухти, няма да се забавят и за милимунда, да проучат какви интереси има Арам към тях?
И веднага ще му назначат нужното лечение!
В килията от сутрин до вечер да чете татарската история в Български вариант! Със запетайките барабар И вечер-изпит върху прочетеното А е пропуснал нещо и веднага идва манаф, като главен лечител на заведението!
Ще види тогава кон боб яде ли?
цитирай
20. kolevdobri - Животът е...
09.07.2021 13:12
...си е ебало майката. Плюс от мен.
цитирай
21. kvg55 - До 19. leonleonovpom2
09.07.2021 14:39
Наруга ме и в лично съобщение.
цитирай
22. kvg55 - До 20. kolevdobri
09.07.2021 14:40
Така е! Живот ...
цитирай
23. leonleonovpom2 - Само това му остана Краси!
09.07.2021 17:26
21. kvg55 - До 19. leonleonovpom2
14:39
Наруга ме и в лично съобщение.

Дойдат ли от " Мосад" да търсят някой шпионин, веднага ще ги отпратим при Кърк шпионинът! На адреса му! Няма къде да бяга И от въздуха ще го завардят, ако опита с дрон да бяга!
А ние ще му приготвим " История на татарите" от каширана хартия, да не се уврежда, като я припикава!Ще я научи наизуст
Например, като го попиташ какво пише на 28-ма странища ,шести ред отгоре, веднага ще каже:
" Ханът строи арменския корпус и му нареди в бегом да тръгне по обратния път....

Със звездичка отдолу е обясняно защо? Да бягат, защото Българите като подгонят после татарите, те да не ги смачкат в тарапаната!
цитирай
24. kvg55 - До 23. leonleonovpom2
10.07.2021 03:22
Така ще стане!
цитирай
25. kirk - Ахтополската луга винаги стига до "Правец"-а
10.07.2021 13:41
Ахтополската луга винаги стига до "Правец"-а, който не решава задача, ако не му посочат кой пита, защо и пр. Винаги опира до моята националност и нация, защото няма своя - той е нещастен мелез, полугрък, но мразещ гърците, както и всички други небългари. Себе си счита за българин, но имам силни подозрения ,че са некви гагаузи или печенеги! Изпонаписа стотици страници с дърташки дебилизми, напр. за пъстрите му очички - змиите да му ги изпият! По корем да се влачи, чумата да го тръшне - последното убежище на комуниста Е фашизма!!! Да ядеш уя на арменците, мелез!!! Говедаров пък му приглася - приятелюююююююю, шъ пръдна!!! Всъщност отивам да разгтоваря самосвала, каня ги двамцата после там сами - на шоколадова торта!
цитирай
26. kirk - Простак и лъжец, си говедо
10.07.2021 13:54
По-горе Говедаровото говедо излъга, че съм го ругал в Лс, ето го ЛС, четете:
Съболезнования
Най-жалкото и срамното във вашия случай е, че сте напълно ампутирани от съвест, чест и достойнство! Ето защо не признавате и не осъждате Арменския геноцид, продължавате да лижете гъза я на султана – справка наскорошното госке на ББ при Ердоган, я на Големия Брат, я на Брюксел или САЩ. В ината си всъщност не искате да признаете геноцида срещу собствените си сънародници – източните тракийци, защото времето и мястото са същите, когато се провежда и геноцидът над гърци, асирийци и арменци. Светът ви презира, чукундури нещастни! Овсе – управлява ви мафия!!!

Това не е ругатня, защото не ти казвам да ядеш на майка си пиТката!!! Всъщност сега ти го казвам!!! Т е Ч!!!
цитирай
27. kvg55 - До 25. kirk
10.07.2021 22:00
Нищо смислено.
цитирай
28. kvg55 - До 26. kirk
10.07.2021 22:01
Изключително изискан изказ.
цитирай
29. leonleonovpom2 - 25. kirk - Ахтополската луга винаги стига до "Правец"-а
11.07.2021 16:40
Киркор шпионинът?
А бе мекере лудо, къде се слагаш бе, гостенино по милост в България?
По милост, издирвано от " Мосад"!
На сега видях изказа му, преди час двама питаха, къде е шпионинът?
Да го лекуват!
С Ахтополска луга, за консервиране на мозъка му Защото е в газообразно състояние, да го втечнят! Знаеш ли къде е Ахтопол и има ли там луга?За лечението ти!
Къде се пишеш като някакъв чрезвичаен фактор, имащ последната дума ?Изритан и от българския си брат в Торонто!
Кой ти иска мнението и оценката на тебе ,гоненият и от дервишите в Кападокия?
Толкова си тъп, че търсят начин да измерят ъгъла на тъпотиятя ти!

П.П Току що са успели! Ъгълът бил 360 градуса Тъпотиятя ти те правела кръгъл идиот!
цитирай
30. kvg55 - До 29. leonleonovpom2
11.07.2021 16:46
Казва че е арменски канадец, където преподавал българистика, от което Западът ни смята за изроди.
цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
11.07.2021 18:45
Жълтата книжка прави чудеса!
цитирай
32. kvg55 - 31. leonleonovpom2
11.07.2021 19:10
Да де!
цитирай
33. kirk - Варна 1913-1915 г
12.07.2021 17:38
Варна 1913-1915 г, някога в околностите, а днес - в чертите на града, има същото гробище на арменчета, докарани с български и чуждестранни кораби. Загинали са от глад и студ! Родителите им и арменските организации в Турция са заплащали в златни франкове, макар и не винаги, превоза, разчитайки да ги спасят... СПАСИЛИ СТЕ ГИ!!! Добре, че дошла една американка, както и други британски мисионери, французи..., та са ги спасили от вашето "спасяване"!!! В Лондон 1997 г. има издадена "Оранжева книга" на престъпленията срещу арменците в страните от бившия соцлагер. Ама тази литература ви е недостъпна, както и всичко което ви осведомявям, защото сте безнадежно ментално деформирани, може би - генетично...?! По печенежка линия!?!
цитирай
34. kvg55 - До 33. kirk
12.07.2021 19:33
Майната ти! Не сме ви викали. Чергари.
"... престъпленията срещу арменците в страните от бившия соцлагер ..." – какви престъпления, бе глупако? Я изброй колко известни изявени арменци има в България, работили при социализма. Аз няма да ти ги казвам. Ти ще ги кажеш.
цитирай
35. kvg55 - До 35. kirk
13.07.2021 18:40
На коя територия сте автохтони, бе дебил?
Той археологическият музей пак си е на същото място. Това че us-американската амбасада е била в близост да него, не го прави по-незначителен. Напротив. Посолството е спечелило от близостта си с музея, нещастнико.
Римската империя не е стигнала до забитата ви в чукарите на Кавказ сбирщина.
цитирай
36. kirk - Казах: Овсе, управлява ви мафия!
14.07.2021 11:28
Казах: Овсе, управлява ви мафия! И днес истината блЕсна - Бойко Борисов от бандата на автоджамбазите на Иво Карамански е лежал с "колегите си" 8 месеца в затвор в Чехия. После го правят Хенерало, после министър-председател, избират го, целуват скута... Той целува скута на Путин, после на Ердоган... Вие сте скротумът на света!!!
цитирай
37. kvg55 - До 36. kirk
14.07.2021 12:06
Виж най-напред себе си.
цитирай
38. kvg55 - Благодарности!
17.07.2021 06:21
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5855809
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930