Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2022 07:01 - © С всичкия си ли е Путин?
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3290 Коментари: 16 Гласове:
9

Последна промяна: 04.10.2022 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.10.2022г.

     В Георгиевската зала на Кремъл след церемонията по подписване на споразуменията за приемане в състава на Руската федерация на Донецката народна република, Луганската народна република, Запорожка област и Херсонска област и образуването на нови субекти на Руската федерация, президентът на федерацията Владимир Путин произнесе слово :
"Хората направиха своя избор, ясен избор", каза в началото Владимир Владимирович.
Избор, който "демократичния" буржоазен Запад и част от Европейския Изток не признава.
И България "барабар Петко с мъжете".
"Ще има последствия за всички хора, които участват в незаконните, нелегитимни референдуми", каза Петер Стано, говорител на върховния представител на Евроколхоза по външната политика Жозеп Борел, пред журналисти, в последния пети ден от гласуването.
"Бяхме ясни, че тези, които участват в тези така наречени референдуми, ще бъдат подведени под отговорност и това (също) ще бъде предмет на … допълнителните ограничителни мерки", каза той, изнася Radio Free Europe / Radio Liberty.
image

Умникът либераст и демократ Стано, който казва, "че референдумите и другите народни гласувания са престъпление" и отправи заплахи към участниците в тях 

"И това, разбира се, е тяхно право, тяхно неотменимо право, което е залегнало в първия член на Устава на ООН, където директно се говори за принципа на равни права и самоопределение на народите", обяснява на Стано основанието за референдумите Путин.
А точка 2 от член 1 на Хартата на Обединените нации гласи : "Да развива приятелски отношения между нациите, основани на зачитане на принципа на равни права и самоопределение на народите, и да предприема други подходящи мерки за укрепване на универсалния мир".
image

Хората получават бюлетините си в избирателна секция по време на референдума за присъединяването на Донецката народна република (ДНР) към Русия в Донецк, Украйна. 27 септември 2022 година (Ройтерс)

"Няма Съветски съюз, миналото не може да се върне. Да, и Русия днес вече не се нуждае от това, ние не се стремим към това", руши една от опорните точки на путинофобите, че искал да възроди Съветския съюз. Негодник, да лишава хората от вярата им в него.
image

Девойка гласува на референдума в Донецката народна република (ДНР)

"Искам киевските власти и техните истински господари на Запад да ме чуят, така че всички да запомнят това : хората, живеещи в Луганск и Донецк, Херсон и Запорожие, стават наши граждани завинаги", обяснява на фашистката клика и кураторите ѝ президентът.
"Ние призоваваме режима в Киев незабавно да прекрати огъня, всички военни действия, войната, която отприщи през 2014 година, и да се върне на масата за преговори. Ние сме готови за това, неведнъж е казано. Но няма да обсъждаме избора на хората в Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, той е направен, Русия няма да го предаде. (Аплодисменти) И днешните киевски власти трябва да се отнасят с уважение към тази свободна воля на хората и нищо друго. Това е единственият път към мира.
image

Те тия петимата бръкнаха в джигера на Наполеончик 

Ние ще защитим нашата земя с всички сили и средства, с които разполагаме, и ще направим всичко, за да осигурим безопасен живот на нашите хора", категоричен е президентът.
"В същото време Западът търси и продължава да търси нов шанс да ни удари, да отслаби и унищожи Русия, за което винаги са мечтали, да разцепи държавата ни, да настрои народите един срещу друг, да ги обрече на бедност и изчезване. Те просто са преследвани от факта, че в света има такава велика, огромна държава със своята територия, природни богатства, ресурси, с хора, които не знаят как и никога няма да живеят според заповедите на някой друг", прави скомина на наглосаксите Владимир Владимирович.
image

Жена гласува на референдума за присъединяването на Донецката народна република към Русия, вторник. На 23–27 септември в Донецката народна република, Луганската народна република, Херсонската и Запорожката области се провеждат референдумите за присъединяване към Русия. ТАСС–Йонхап 

"Западът е готов да прекрачи всичко, за да запази неоколониалната система, която му позволява да паразитира, всъщност да ограбва света за сметка на силата на долара и технологичния диктат, да събира реален данък от човечеството, за извличане на основния източник на незаслужен просперитет, рентата на хегемона. Поддържането на този наем е техният основен, истински и абсолютно самоцелен мотив. Затова тоталната десуверенизация е в техен интерес. Оттук и тяхната агресия към независими държави, към традиционни ценности и самобитни култури, опити за подкопаване на международни и интеграционни процеси извън техния контрол, нови световни валути и центрове на технологично развитие. За тях е критично всички държави да предадат своя суверенитет на Съединените щати.
Управляващите елити на някои държави доброволно се съгласяват да направят това, доброволно се съгласяват да станат васали; други са подкупени, сплашени. И ако не се получи, унищожават цели държави, оставяйки след себе си хуманитарни катастрофи, бедствия, руини, милиони съсипани, обезобразени човешки съдби, терористични анклави, зони на социално бедствие, протекторати, колонии и полуколонии. Не им пука, стига да получават собствената си изгода.
Искам още веднъж да подчертая : именно в алчността, в стремежа да запази неограничената си власт, се крият истинските причини за хибридната война, която "колективният Запад" води срещу Русия. Те не ни желаят свобода, а искат да ни видят като колония. Те не искат равноправно сътрудничество, а грабеж. Искат да ни видят не като свободно общество, а като тълпа бездушни роби.
За тях пряка заплаха е нашата мисъл и философия и затова те посягат на нашите философи. Нашата култура и изкуство са опасност за тях, затова се опитват да ги забранят. Нашето развитие и просперитет също е заплаха за тях – конкуренцията расте. Русия изобщо не им трябва, тя на нас е нужна.
Всичко, което чуваме от всички страни е, че Западът поддържа ред, основан на правила. Откъде са дошли? Кой изобщо ги видя тези правила? Кой се съгласи? Слушайте, това са просто някакви глупости, чиста измама, двойни или вече тройни стандарти! Просто е предназначено за глупаци.
Този Запад няма морално право да го оценява [изборът за присъединяване към Руската федерация], дори да заеква за свободата на демокрацията.
Западните елити отричат ​​не само националния суверенитет и международното право. Тяхната хегемония има подчертан характер на тоталитаризъм, деспотизъм и апартейд. Те нагло разделят света на свои васали, на така наречените цивилизовани страни и на всички останали, които според плана на днешните западни расисти трябва да добавят към списъка на варварите и диваците. Вече са готови фалшиви етикети – "държава измамник", "авторитарен режим", заклеймяват цели народи и държави и в това няма нищо ново. В това няма нищо ново : западните елити са каквито бяха и си останаха такива – колонизаторски. Те дискриминират, разделят народите на първи и други класове", нашоква репите на либерастията Путин.
"И какво, ако не расизъм, е русофобията, която сега се разпространява в целия свят? Какво, ако не расизъм, е категоричното убеждение на Запада, че неговата цивилизация, неолиберална култура е безспорен модел за целия свят?
Западните държави от векове повтарят, че носят свобода и демокрация на другите народи. Всичко е точно обратното : вместо демокрация – потискане и експлоатация; вместо свобода – поробване и насилие. Целият еднополюсен световен ред по своята същност е антидемократичен и несвободен, той е измамен и лицемерен докрай.
Но санкциите не са достатъчни за англосаксонците, те преминаха към саботаж – невероятно, но факт – организирайки взривове на международните газопроводи на "Северен поток".
Диктатът на САЩ се основава на груба сила, на юмручен закон. Понякога красиво опаковани, понякога без опаковка, но същността е една и съща – закон на юмрука. Оттук и разполагането и поддържането на стотици военни бази във всички краища на света, разширяването на НАТО, опитите за създаване на нови военни съюзи като AUKUS и други подобни.
Подобно самочувствие е пряк продукт не само на прословутата концепция за собствената изключителност – въпреки че това, разбира се, е просто изненадващо – но и на истински глад за информация на Запад. Те удавиха истината в океан от митове, илюзии и фалшификати, използвайки изключително агресивна пропаганда, лъжейки безогледно като Гьобелс.
Сега, за да се измъкнат от поредната плетеница от противоречия, трябва на всяка цена да разбият Русия и други държави, които избират суверенния път на развитие, за да ограбят още повече чуждите богатства и за сметка на това да затворят, да запушат дупките си. Ако това не се случи, не изключвам да се опитат напълно да доведат до колапс системата, на който всичко може да се стовари, или, не дай си Боже, да решат да приложат добре известната формула «Войната ще отпише всичко».
Руската федерация разбира своята отговорност пред световната общност и ще направи всичко, за да вразуми такива горещи глави".
И вече ги вразумява, макар да няма особена ефективност.
"Ясно е, че настоящият неоколониален модел в крайна сметка е обречен. Но повтарям, че истинските му собственици ще се вкопчат в него докрай. Те просто няма какво да предложат на света, освен запазването на същата система от грабежи и рекет.
Светът навлиза в период на революционни трансформации, те имат фундаментален характер. Създават се нови центрове за развитие, те представляват мнозинството – мнозинството! – на световната общност и са готови не само да декларират своите интереси, но и да ги защитават и виждат многополярността като възможност за укрепване на суверенитета си, а следователно и за придобиване на истинска свобода, историческа перспектива, правото им на независимо, творческо, оригинално развитие, до хармоничен процес.
По целия свят, включително в Европа и Съединените щати, както казах, имаме много съмишленици и чувстваме, виждаме тяхната подкрепа. Освободително, антиколониално движение срещу еднополюсната хегемония вече се развива в най–различни страни и общества. Субективността му само ще расте. Именно тази сила ще определи бъдещата геополитическа реалност", уверено и оптимистично говори той за бъдещето на човечеството".

http://kremlin.ru/events/president/news/69465
https://www.rferl.org/a/eu-sanctions-russia-referendums/32054285.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Колкото
04.10.2022 07:42
и да се пенят не могат да спрат хода на историята, всички региони населени с руснаци рано или късно ще се присъединят към Русия.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
04.10.2022 08:36
"Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма", Георги Димитров.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.10.2022 08:40
Както бях писал на един "капцитет" тук, че за глупавия умните са глупави, същото важи и за лудия
За него нормалните са луди!?
цитирай
4. 1997 - И аз към това клоня
04.10.2022 09:28
kvg55 написа:
"Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма", Георги Димитров.

СССР можеше да обедини народи с различни езици и вери, разпростирайки идеята за социализма. Сега Русия обединява "русский мир". Това е по- ненадеждно според мен. Социализмът е по- привлекателната сила.
цитирай
5. dobrodan - Не
04.10.2022 10:39
е.
цитирай
6. morskipesni - Много се кефя,
04.10.2022 10:46
как цялата световна педерастия срамливо, пискливо и в хор заклеймява на Вл. Владимирович: "Ти си льош, ама много, много льош!" Сетихте ли се за виетнамците и съответния виц?
цитирай
7. bojo12345 - Путин мисли за Русия!
04.10.2022 10:57
Всичко е ясно, но ние знаем ли нашите политици на кого се кланят и какво са обещали? Нашата прекрасна земя, подарена дори без договор, природа и хора, превърнати в роби?
Политиканстването е до време!
цитирай
8. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
04.10.2022 11:15
Успехът е мерилото за правилността на действията. Да сме живи и здрави още някоя година, да видим успеха на Владимир Владимирович.
цитирай
9. kvg55 - До 4. 1997
04.10.2022 11:23
Още когато встъпи в последния си мандат, препоръчах на Владимир Владимирович да завие към социализма. Засега се ослушва, но той знае неща, които аз не знам.
Но разбирането му за света е правилно, все пак е изучавал марксизма–ленинизма.
цитирай
10. kvg55 - До 5. dobrodan
04.10.2022 11:24
Разбира се, че за ограничен буржоа като теб няма да е с всичкия си.
цитирай
11. kvg55 - До 6. morskipesni
04.10.2022 11:26
Световната либерастия цвърчи на умряло.
цитирай
12. kvg55 - До 7. bojo12345
04.10.2022 11:28
Нашите политици ... майната им!
цитирай
13. missana - Путин говори по същество верни неща за Запада,
04.10.2022 11:33
но премълчава за Русия. Защото и тя развива неоколониална политика и по тази причина се насочи към евразийството. Истината е, че САЩ, Русия и Китай се боричкат, кой да стане тартора на неоколониализма. И прикриват тази своя цел с демагогски приказки. Вярно е, че хората на Байдън прекрачиха всички граници. При Тръмп това никога нямаше да се случи.
цитирай
14. kvg55 - До 13. missana
04.10.2022 12:28
Руската империя никога не е била колониална, което я различава от наглосаксите, франсетата, холандците и прочие.
цитирай
15. nedovolen - Не знам дали е с всичкия си, но в мо...
04.10.2022 13:25
Не знам дали е с всичкия си, но в момента е по-правилният.
Някои казват, Русия - колониална.
А бе аланкоолу, кажи ми коя такава си продава територия. Аляска имам в предвид, не каляска.
:)))
цитирай
16. kvg55 - До 15. nedovolen
04.10.2022 15:27
Владимир Владимирович определено е по човечен от Прйдливия Забраванко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755972
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031