Постинг
14.01.2021 11:48 -
Ще си оближете пръстите на закуска с вкусни добруджанки
Автор: blackrose90
Категория: Рецепти
Прочетен: 2196 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 14.01.2021 11:50
Прочетен: 2196 Коментари: 1 Гласове:
5
Последна промяна: 14.01.2021 11:50
Повярвайте, добруджанките са едни от най-лесните и апетитни! За правене на закуска говорим. От старта до хапването са необходими 45 минути. И ще си оближете пръстите на закуска.
брашно – 2.5 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – щипка
сирене – 1 ч.ч
кашкавал – 100 г настърган
масло – 20 г
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
яйца – 1 бр.
брашно – 2.5 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – щипка
сирене – 1 ч.ч
кашкавал – 100 г настърган
масло – 20 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме си купа, където си поставяме пресятото брашно.
В средата на брашното счукваме яйцето и разбиваме, като добавяме киселото мляко с разбита в него сода, щипка сол, натрошеното сирене.
Замесваме меко тесто и с мокри ръце оформяме топчета.
В намаслена тава ги нареждаме, като в средата на всяко топче правим дупка и в нея поставяме малко масло.
Поставяме във фурната и печем сиренките на 180 градуса за 15-20 мин.
Вадим поръсваме всяка със настърган кашкавал и отново поставяме добруджанките във фурната до разтапянето му.
Вълнообразно
Великденските истории според четирите ев...
Русия срещу Запада в надпревара за оцеля...
Балканци - Марш на 34-ти Троянски полк
Русия срещу Запада в надпревара за оцеля...
Балканци - Марш на 34-ти Троянски полк
Търсене
За този блог
Гласове: 58