Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2010 17:29 - Батков, не разваляй всичко!Колко струва един вратар?
Автор: meto76 Категория: Спорт   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.10.2010 21:34


Мигът, в който собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че част от футболистите трябва да седнат на резервната скамейка и на тяхно място да играят други, напълно обезсмисли анализирането на спортно-техническите недостатъци на сините във вчерашния двубой срещу Спортинг. Затова колкото и да е важно да се отбележат грешките, които допусна 26-кратния шампион, предвид евентуалното им предотвратяване, това ще направя в някой от следващите си материали, тъй като с изказването си адвокатът даде ясно да се разбере, че пред Левски стои доста по-сериозен проблем, който не бива да се подминава с лека ръка.

В най-едри щрихи думите на Батков красноречиво говорят, че постът на спортно-техническия директор в клуба е напълно елиминиран и властта на всички нива изцяло се държи от наместника на Чорни. Това означава, че Гонзо е маргинална фигура, която е изкарана на преден план с една единствена цел - да бъде знаме на клуба, за да смекчава гнева на феновете, когато се наложи. По всичко личи обаче, че легендата на клуба е подвил опашка и в името да бъде шеф на тима от "Герена", се е превърнал в кукла на конци.

Бракът по сметка може да е ползотворен за Батков и Гонзо, но тук възниква въпросът колко време ще е нужно на двамата да разберат, че той ще доведе отбора до разруха. Тук е моментът да назовем причината, поради която Левски се намира в подем от началото на шампионата и с това ще завършим. Всъщност тимът от "Герена" подготвяше своя подем по време на тежка криза.

Какво се получи тогава - Тодор Батков бе напълно отчаян и обезверен и близо година единственото нещо, за което мислеше е как да продаде Левски, което неминуемо го отдръпна от делата в клуба. Именно неговото оттегляне позволи на Гонзо да изгражада Левски по собствен тертип и предвид липсата на намеса от страна на Батков, резултатите не закъсняха.

Сега босът на сините отново излезе на преден план, за да разруши граденото през последните шест месеца. В това обаче няма нищо чудно, тъй като балканският манталитет се изразява именно в това - да се криеш, когато нещата не вървят и щом потръгнат, да побързаш да ги разрушиш като се месиш където не ти е работата. А само колко приятни бяха спомените, когато Батков си вършеше перфектно работата като тя се свеждаше до осигуряването на издръжката на клуба...           


http://football.sportal.bg/news.php?news=262401








Колко струва един вратар?   01.10.2010, 14:49
Петър Захариев

Сподели: Във FacebookВ SvejoTwitter

image

Снимка: © Getty images

 

Раис М’Боли бе голямата разлика между Левски и ЦСКА в Лига Европа снощи

И ЦСКА, и Левски паднаха в Европа. Едните за втори пореден път, другите пък за сефте тази есен. Първите получиха само 1 гол във вратата си, докато втори цели пет.

И след мача веднага се почна с обяснения, че „червените" играли „прилично, даже добре и заслужавали поне равен", докато „сините" били „трагични и можело да загубят с повече".

А единствената разлика между двата отбора в четвъртък вечер бе вратарският пост. Райс М"Боли отново направи чудеса от храброст и хвана 6-7 удара, докато Георги Петков не успя.

Ако си бяха разменили местата ЦСКА щеше да падне поне с 0:3, докато Левски вероятно също щеше да падне, но поне щеше да се размине с нова петица в европейската си история.

Уважения към Георги Петков, който наистина е дал много на „Левски". Само, че когато бъркаш, а това му се случва често през последните 1-2 години, вратарят трябва да си носи отговорността.

Жоро Вратарчето, както го нарече Димитър Пенев, явно трябва да отстъпи мястото си на някой друг. На „Герена" имат Божидар Митрев, когото бяха започнали да налагат, но се отказаха. Взеха и Кирил Акалски, който засега е само турист или пък титуляр за юношеската формация на „сините".

И именно тези двамата са бъдещето на този пост на ст. „Георги Аспарухов", докато на Петков вече му е време за трансфер в чужбина. Все някъде пък ще се навият да го вземат дори след 0:5 в Лисабон. Дори за по-малко пари, какъвто бе случая с Елин Топузаков и Димитър Телкийски, които бяха пратени в Израел.

В същото време на „Армията" уж разполагаха с качествени вратари като Иван Караджов и Здравко Чавдаров, но след слабия старт на сезона постъпиха далеч по-умно, като взеха най-добрият на този пост в България - Райс М"Боли.

И това е една от основните причини загубите им напоследък да са минимални. Или пък да бият отбори като Монтана в София. Всъщност това е единственият трансфер, с който в ЦСКА превъзхождат своя вечен съперник Левски. И сега ще направят всичко възможно да го задържат и за следващия полусезон, а не да го връщат на Славия.

А най-доволен в цялата ситуация е президентът на „белите" Венцислав Стефанов, който доволно потрива ръце в момента. Защото той отказа да продаде алжиреца през лятото само, за да постигне трансфер в чужбина.

Остави го в тима и после „го сложи на сергията", като му позволи да отиде в ЦСКА и да пази в мачовете от Европа. И накрая ще му вземе повече пари, отколкото в момента струват всички нови попълнения в „Борисовата градина".

А на „Герена" могат да съжаляват, че не проявиха достатъчно настоятелност и не се пребориха за Мболи през лятото. С него класата на Левски щеше да скочи още повече. А част от головете във вратата на „сините" нямаше да се случат.


http://www.sportcafe.bg/id_1730053043_Kolko_struva_edin_vratar?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584424
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031