Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2007 17:01 - Opel представи икономичният хибрид Flextreme
Автор: meto76 Категория: Технологии   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2007 17:23


Името на концепцуалният автомобил поставящ основата в развитието на електромобила е Opel Flextreme.С напълно новата екологична технология E-Flex за задвижване с електричество, основният двигател на автомобила се нуждае само да бъде зареден за кратко време след като измине 55 километра.Благодарение на малкия допълнителен дизелов двигател Флекстрем може да измине до 715 км без да спира за зареждане с електричество или с гориво.Спазвайки европейския тестови цикъл за електрически автомобили се предвижда колата да отделя по-малко от 40 г C02 на километър. С динамиката на иновативният си купе-автомобил, показан на автосалона във Франкфурт, Opel иска да подчертае и някои други нови решения, включително електрическите персонални транспортери, разположени под пода на багажното отделение.Opel Flextreme представлява решението на General Motors за изработване на автомобили с ниски емисии на CO2 и намаляване зависимостта на индустрията от петрола.В това число се включва и ползването на битовата електрическа мрежа като източник на енергия. Основният двигател на концепцията е електромотор с литиево-йонна акумулаторна батерия.Разликата от хибридните системи е,че 1.3-литровият дизелов двигател на E-Flex не е обвързан със задвижването на колелата.Той има за задача само да осигурява допълнителна енергия за зареждането на акумулаторната батерия и осигуряването на по-голям пробег на автомобила, като винаги работи при оптимален диапазон на оборотите.С изцяло заредена батерия Opel Flextreme може да измине до 55 км задвижван само от електричество и изисква единствено стандартна 220 V електрическа мрежа за зареждането на батерията в продължение на около три часа.В Европа повечето хора пътуват всекидневно до работните си места под 50 км,така че ако те зареждат колата си през нощта в къщи и през деня в работата ще могат да изминават около 100 км дневно без да замърсяват околната среда. E-Flex системата дава възможност на различни системи за задвижване да се приспособят в една универсална конструкция с електрозадвижване.image Задвижването с горивни клетки или с биоетанол/дизелов двигател може да бъде също приспособено като вторичен начин на задвижване при оглед на наличността на съответния източник на енергия в региона на шофиране.Най-голямата изненада в возилото са двата електрически единични скутера, практично скрити в пода на багажното отделение. Те могат да се използват там където не може да влезе автомобил и по този начин осигуряват допълнителна възможност за придвижване. Електрическите скутери осигуряват до 38 км екологичен пробег.

http://avtovelo.blogspot.com/2007/09/opel-flextreme-electric-car-convenience.html



Opel представи икономичният хибрид Flextreme дата : 26 септември 2007 г. 17:01 ч. image
При необходимост Flextreme може да измине до 715 км без да спира за зареждане с електричество или с гориво

     
 

Opel Flextreme е името на концептуалният автомобил, който поставя крайъгълен камък в развитието на електромобила.

Благодарение на напълно новата си екологична концепция E-Flex за задвижване с електричество, основният агрегат на автомобила има нужда единствено да бъде зареден за сравнително кратко време след изминаването на 55 километра, предаде auto-press.net.

При необходимост Flextreme може да измине до 715 км без да спира за зареждане с електричество или с гориво, благодарение на допълнителен малък турбодизелов двигател.

Opel Flextreme е разработен на основата на т.н. "E-Flex архитектура" на GM и представя стратегията на компанията за разработването на автомобили с ниски емисии на CO2 и намаляване зависимостта на индустрията от петрола. Това включва и използването на основната /битова/ електрическа мрежа като източник на енергия.

Основният агрегат на концепцията е електромотор с литиево-йонна акумулаторна батерия. За разлика от конвенционалните хибридни системи 1.3-литровият дизелов двигател на E-Flex не е свързан със задвижването на колелата. Той има задачата само да осигурява допълнителна енергия за зареждането на акумулаторната батерия и осигуряването на по-голям пробег на автомобила, като винаги работи при оптимален диапазон на оборотите.

С напълно заредена батерия Opel Flextremeможе да измине до 55 км пробег, задвижван само от електричество и изисква единствено стандартна 220 V електрическа мрежа за зареждането на батерията в продължение на около три часа.

Голямата изненада в колата са двата високотехнологични електрически персонални транспортьора, хитро прибрани в пода на багажното отделение. Те могат да се използват в райони, в които не може да влезе автомобил и по този начин осигуряват допълнителна възможност за придвижване. Електрическите скутери осигуряват до 38 км екологичен пробег.




http://cars.actualno.com/news_125198.html


http://www.kola.bg/show_novini.php?id=2099



Тагове:   Opel,   хибрид,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616180
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930