Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2009 20:43 - Добре дошли в Cryo-Save - лечение със стволови клетки
Автор: meto76 Категория: Технологии   
Прочетен: 2740 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2010 15:40


  Добре дошли в Cryo-Save

 


image

 

Скъпи бъдещи Родители,

 

Очакванията от бременността скоро ще бъдат заменени с радостта от родителските грижи. През тези последни месеци имате да подготвите много неща. Преди всичко, естествено, Вие желаете най- доброто за Вашето бебе. От няколко години вече е възможно да отидем с една стъпка напред, давайки преднина на детето Ви, с възможността да се съхранят стволови клетки по време на раждането. Тези клетки се намират в кръвта от пъпна връв и могат да бъдат използвани, ако е нужно, по- късно за детето Ви.

 

Медицинската наука откри, че човешкото тяло притежава уникална форма на „резерв”, известна като стволови клетки. Тези клетки сега се използват в медицината за лечение на известен брой заболявания. Детето Ви скоро ще се роди с изобилие от този „резерв”, намиращ се в орган, който е достъпен по време на раждането- пъпната връв. Единствено тогава съществува възможност да се извлекат без много усилия голямо количество от жизнени стволови клетки. Тези клетки могат да бъдат съхранени за дълъг период от време, така че в близкото или далечно бъдеще Вашето дете да има достъп до негов собствен запас от жизнени стволови клетки: клетки, които могат да отворят врати към целия бъдещ диапазон от терапевтични възможности.

 

Разбира се, ще имате много въпроси за целия процес от взимането до съхранението на стволови клетки. Ще намерите отговори за повечето от тях в нашия website. Ако след като прочетете това, което Ви интересува искате да обсъдите някои моменти, не се колебайте да се свържете с нас.

 

За повече яснота: Cryo- Save няма за цел да осигури лечение- това е работа на Вашия лекар. Все пак можете да предоставите на бъдещия лекар на детето Ви достъп до запас от млади и жизнени стволови клетки, всички получени от самия пациент.

 

Желая Ви безпроблемна бременност и леко раждане:

 

Marc Waeterschoot, Директор

  Стволови клетки

 

По време на зачеването яйцеклетката и сперматозоида се сливат, за да се образува оплодената яйцеклетка. Последната се дели, при което се получават две ембрионални клетки. На свой ред тези клетки продължават да се делят, в резултат на което след няколко седмици развитие се оформя плода с ранни белези на органен растеж. Плодът се ражда, пораства дете, за да стане възрастен човек.

 

Трудно е да се повярва, че една единствена оплодена яйцеклетка чрез просто клетъчно делене е способна да даде началото на толкова различни видове клетки. Природата е направила това възможно чрез оползотворяването на стволовите клетки: клетки, които се делят, за да създадат една нова стволова клетка и една специализирана такава, като мозъчна клетка (неврон), кожна или чернодробна например.

 

Има три различни видове стволови клетки:

 

• Ембрионални стволови клетки. След оплождането тези неспециализирани клетки се превръщат във всички видове клетки на човешкия организъм. Преди да се вземат, с цел бъдещо лечение, е необходимо ембриона да бъде унищожен в лаборатория. Такава практика поставя значителни етични проблеми. Поради тази причина Cryo- Save не се занимава с вземане на ембрионални стволови клетки.

 

• Стволови клетки от възрастен човек. Стволовите клетки не изчезват след раждането, те остават в тялото ни и участват във възстановяването на увредени тъкани. Броят на този „резерв” намалява с възрастта. Освен това с времето губят жизнеността си. Стволовите клетки от възрастни също могат да се развият в други клетъчни видове и могат да бъдат набавени главно чрез костно- мозъчна пункция.

 

• Стволови клетки от кръв на пъпна връв са също с възможност да се развият в различни клетъчни видове. Тези клетки са изключително млади и много жизнени, могат да бъдат взети лесно на невисока цена. Могат да бъдат замразени и в бъдеще да се използват за лечение на самия донор на клетки или за друг пациент.

 

Стволовите клетки от кръв на пъпна връв имат известни предимства: те са по- жизнени и лесно се вземат без да има някакви етични проблеми. До скоро кръвта от плацента просто се е изхвърляла.

  Защо Cryo-Save?

 


 

• В областта на съхранението на стволови клетки, Cryo- Save е една от най- големите компании в света. Над 100 000 двойки запазиха при нас  стволови клетки от кръв от пъпната връв.

 

• Cryo-Save има своя собствена лаборатория с криогенно оборудване. По този начин ние контролираме целия процес.  Това ни дава възможност да Ви спестим плащането на допълнителни годишни такси.

 

• Лабораторията ни е акредитирана от Beltest в съответствие със стандарт EN ISO 17025. Тя е регулярно проверявана, което гарантира нашия професионализъм.

 

• Методите ни на работа са свързани с извличане, обработване и съхранение на стволови клетки от кръв на пъпната връв. Cryo-Save притежава сертификати, гарантиращи високо качество и контрол на целия процес. Бъдете сигурни, че на всяка отделна стъпка най-стриктно се спазват научните и производствени стандарти. Технологията по обработването и съхранението на стволовите клетки е подчинена на най-новите постижения в областта.

 

• Cryo-Save е единствената компания, която разделя пробите и ги съхранява в две различни лаборатории. Това е от важно значение и говори за високо ниво на ефективност и сигурност.

 

• Ние не правим компромиси с отговорността. В случай на допускане на грешка от наша страна, клиентът ще получи компенсация от застрахователите ни.

 

• Ние съхраняваме стволовите клетки за първоначален срок от 20 години. След този период Вашето дете само ще реши дали да продължи или прекрати съхранението.

 

• Нашата лаборатория се намира в самото сърце на Европа, близо до Брюксел. Проби кръв от целия свят могат да стигнат до лабораторията ни за много кратък период от време.

  Цени

 


Цената на нашата услуга за стволови клетки Cryo- Cord e 4000 лв. Тя изцяло включва разходите за Cryo- Cord комплект, транспорта, обработването и съхранението на стволови клетки за период от 20 години.



http://www.cryo-save-bulgaria.agcabinet.info/



http://cryo-save-bulgaria.agcabinet.info/?page_id=47

http://cryo-save-bulgaria.agcabinet.info/?page_id=5

http://cryo-save-bulgaria.agcabinet.info/?page_id=48

http://www.cordbank.co.nz/research-developments/remarkable-results-for-cerebral-palsy-cord-blood-treatment/

  Диабет тип 1 лекуван със стволови клетки http://news.ibox.bg/news/id_391412441




Гласувай:
0



1. meto76 - http://www. youtube. com/watc...
06.05.2009 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=bI-yfjymDFY
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579692
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031