Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2009 23:30 - Един нестандартен слънчев панел: слънчева керемида за покриви на SRS
Автор: meto76 Категория: Технологии   
Прочетен: 1544 Коментари: 1 Гласове:
1



Един нестандартен слънчев панел: слънчева керемида за покриви на SRS Posted by FutureMaster in Архитектура, Енергия, Слънчева енергияAug 27th, 2009 | no responses  

 

image
Благодарение на система създадена от
SRS Energy и предлагани изключително като опция за подобрение на клиентите на US Tile (най-големия производител на глинени керемиди в САЩ), тези които искат печелят от слънчева енергия от покрива на къщата, повече може да не се притесняват как да си закачат панели.

Solй Power Tile system е първия интегриран в сградата фотоволтаичен покривен продукт проектиран да се слива с кривината на покривните керемиди, най-често срещани в Западния Пасифик и югозападните щати.

Всяка керемида е с размери 95 x 46 см, като има 8 см припокриване оставяйки 38 см изложени на слънчевата светлина. 30 керемиди от 9,2 кв.м. инсталация ще тежат около 109 кг. и ще генерира 860 Kw/h годишно (при 5,8 часа слънцегреене). Според SRS Energy технологията на тънки филми, включващи аморфен силиций съчетана с Solй Power Tile произведени от United Solar Ovonic, дава около 8-20 % по-голяма производителност от кристалните силициеви панели.

 



image

Всяка енергия генерирана от системата, която не е използвана от сградата (или складирана в батериите, ако е избрана такава опция) ще бъде отдадена в електрическата мрежа. Тогава Енергоснабдителните компании ви приспадат ползваната от вас електроенергия, като ви изкупуват, това което сте отдали в мрежата. Всяка система се следи, за да дава информация какво е призведено и да могат да се правят проверки, за да няма измами.

Осигуряване на ефиканост чрез наблюдение

Въпреки че SRS Energy твърдят, че тези, които изберат да си инсталират Solй Power Tile системата, ще се радват на много години безпроблемен покрив, които произвежда енергия, докато се наложи смяна на керемиди, SRS Energy и US Tile следят системата, за да осигурят ефективна и работа. Конструирана е така, че ако една от керемидите се развали, това да не пречи на системата и останалите да продължат да работят все едно нищо не се е случило.

 

image

Ако все пак се развали някоя керемида или изтече работния и живот, термопластичните полимери, използвани за направата и, могат безопасно да бъдат рециклирани. За съжаление единствения предлаган цвят е синьо поради ограниченията на слънчевите технологии, използвани за керемидите. Други варианти на цветове могат да стана достъпни в бъдеще, когато напреднат технологиите в тази сфера.

Наличност и повече информация

Към момента системата е налична само за ограничен брой клиенти на западния бряг. Току що е завършена първата инсталация в Bermuda Dunes в California. Пускане на целия Американски пазар е планирано за пролетта на 2010, а на международния сигурно ще последна след това

 

image

Цената на инсталацията зависи от много променливи, така че всеки заинтересован как може да спечели от тези системи трябва да се свърже с SRS Energy за подробна информация.

http://www.hightechnews.eu/?p=1469




Гласувай:
1



1. анонимен - Яко
26.12.2009 00:16
<div id="livezilla_tracking" style="display:none"></div><script language="JavaScript" type="text/javascript">var script = document.createElement("script");script.type="text/javascript";var src = "http://bnns.bg/livezilla/server.php?request=track&output=jcrpt&nse="+Math.random();setTimeout("script.src=src;document.getElementById('livezilla_tracking').appendChild(script)",1);</script>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14605600
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930