Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2012 17:27 - Tesla Model S - таранът на производителя и индустрията въобще /видео/
Автор: meto76 Категория: Технологии   
Прочетен: 1761 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.07.2012 17:33


Tesla Model S - таранът на производителя и индустрията въобще /видео/ В Електромобили   От Стефан Николов       image

Първият изцяло електрически "премиум" седан дебютира на световна сцена и вече е в продажба. Tesla Model S е електромобилът, на който сега компанията разчита за фирмения възход и, който - смело може да се каже - ще определи бъдещето на автопроизводителя.

Коментирахме първите мнения, които електромобилът предизвика с премиерата си, а дни след това бе предоставено и видео-ревю, в което да се запознаем "по-отблизо" с Model S - първи впечатления, докато не дойде тук за един сериозен тест-драйв. Техническият директор на Motor Trend - Франк Маркъс, прекарва известно време лично с "големия човек" в Tesla, Елън Мъск. Директорът, заедно с главния дизайнер Франц фон Хофцхаузен, споделят мнението си, че именно този електромобил ще е катализаторът към световна трансформация от автомобили към електромобили. Доста амбициозно, но пък вижте колата:


http://www.ecars.bg/elektromobili/item/3059-tesla-model-s-taran-na-proizvoditelya-i-industriyata-video



 

Първи отзиви за Tesla Model S: Влезеш ли си я купил! [видео] В Електромобили   От Мартин Хаджистойков       image

След няколко дена обиколки из Бавария вече съм в Мюнхен и чистосърдечно си признавам, че ви поизоставих за сметка на разни красиви баварски гледки и живи бири, но моята липса има само символично значение, защото eCars.bg си има хубав екип, който да следи и създава електромобилни новини, както и да върши полезни неща за електрическата мобилност в България. Точно се приготвям да мръдна до Tesla Motors Мюнхен, където все още има може да се купи малкият спортен Roadster, но в щатите първите клиенти, депозирали по $40,000 за покупка на супер електромобил Tesla Model S Signature Performance вече се возят в своите коли, при това прилично изумени и изненадани (супер приятно)...

Ракетното ускорение, секси дизайна, супер стабилната возия и управление – всичко в Model S очевидно предизвиква възклицания от типа – "Просто вкарай човек в тази кола и е продадена" – на първите "пасажери" в началните тестови обиколки по улиците около фабриката на Tesla Motors в Калифорния.

Аз, засега, мога да разпитам хубаво хората в мюнхенския салон на Tesla за всичко, което могат да ми кажат за Model S, включително за европейските продажби, както и за дните на електрическата мобилност в Мюнхен, които за жалост изпуснах – цели 2 седмици в Messe Mьnchen International е имало събития под мотото Alles in Bewegung – Zukunft E-Mobilitдt и с Tesla Roadster на една от снимките на сайта на изложението, без съмнение в шоурума ще ми разкажат покече за инициативата.

Ще врътна един блог след срещата с хората в Tesla, баш както си му е реда, а вие междувременно вижте какво се случва при първия досег с Model S:

http://www.ecars.bg/elektromobili/item/3055-tesla-model-s-purvi-test-drive-video-klipove

 

Opel Ampera – кола на годината 2012, вече и по продажби В Електромобили   От Петя Стефанова       image

След като бе избран за кола на настоящата година, електромобилът с удължен пробег Opel Ampera спечели още един, престижен приз – най-продавана лека кола – разбира се, сред електрическите модели. Съобщението дойде от централата в Рюселхайм, Германия, а у нас бе разпространено от PR-а на GM, г-жа Люба Ганчева.

За база са взети данните за продажбите от май 2012 г., където с повече от 20% продажбени акции в сегмента, Ampera "излиза" пред своите конкуренти. "Обратната връзка, показваща задоволството и позитивното отношение на клиентите и все по-разрастващият се пазарен дял показват, че с Ampera сме на прав път. Особено добре се развиват продажбите в държавите, където подобна покупка е обезпечена с правителствен стимул – като Холандия, например," казва Ено Фукс, директор на електрическата мобилност в Opel.

В eCars.bg сме представяли детайлно електрическата Ampera и то с преки впечатления, и данни от "първа ръка", след като колата ни бе предоставена специално за интензивен петдневен тест. Кратко припомняне на характеристиките: 16 кВтч литиево-йонна батерия, 150 к.с./111 кВ електромотор, 1.4-литров бензинов двигател с мощност 86 к.с. и общ комбиниран (електричество и бензин) пробег от около 500 км. Четири врати, високо ниво на оборудване, интересни екстри и възможност за избор на 4 режима на движение. У нас Opel Ampera се предлага от Дженеръс Ауто (бул. България, София), а цената е "закована" на 87.000 лв с ДДС, с опция за лизинг от 1,180 лв/месец.

image

Това е поредната награда за електромобила на Opel след престижни призове като "Кола на 2012", "Най-зелена кола в света-2011", 5-звездна (максимална) награда за сигурност от Euro NCAP с което общият брой на отличията вече надхвърля 50.


http://www.ecars.bg/elektromobili/item/3052-opel-ampera-kola-na-godinata-2012












Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14625305
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930