Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2007 23:27 - Сексуалният тормоз в Република България
Автор: meto76 Категория: Тя и той   
Прочетен: 11640 Коментари: 37 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2007 23:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имаше един лаф от соц - времето.Цялата култура се върти около  к....а и още един от може би по-ново време, че парите и секса движат света напред.
Напоследък т.е.. последната седмица Темата за секс тормоза, за сексуалния тормоз е модна.Ако може така да се каже.Какво имам предвид.Ами две служителки в Министерството на земеделието и продоволствието, така мисля че му е новото название.Нали нямаше български думи та трябваше да взаимстваме руски по въпроса.Но това е друга тема, се оплакаха тези две служителки, че били подложени на сексуален тормоз от началника си.Едната от служителките са оказа сестра на на Аня Пенчева не безизвестната родна актриса.Това като интересен факт, явно на началството като не може да добара Аня Пенчева е решило че може да го сложи на сестра й, но какво да се прави :( не може да си избираме роднините за съжаление.
От началото на седмицата благодарение на Нова ТВ и едно Висше с главно В учебно заведение, най-старото у нас СУ"Кл.Охридски" стана обект на интересен латино сериал. Дърт асистент от забележете Журналистическия факултет скланя студентка да му пусне срещу това той да я пусне на изпита.Иначе можело и да не го вземе.
Преди има няма и месец Едно пък друго министерства стана обект на присмех със секси страниците на своя служителка.
Така защо го пиша това за да задам няколко въпроса. и да направя една констатация.Констатацията е че горните лафове от соц-времето и от по-ново време явно още важат.
А въпросите са следните:
1.С такава високо отговорна дейност ли се занимават държавните служители в РБългария в служебното си време.Явно имат доста неуплатнено работно време т.е. доста свободна време след като могат да изнудват служителки за секс услуги вместо да си вземат една магистралка.Те явно искат да подбият цената на свободния пазар на любовта с тези свои действия.
2.Министерство на земеделието и онази руска дума, а да ПРОДОВОЛСТВИЕТО излезе с изявление, че ще коментира случая по-късно през деня.Аз такъв коментар не чух и не видях.А, между другото да чухте и видяхте някоя Журналистическа медия печатна или електронна да се заинтересува по въпроса; от този невъобразим скандал за всяко цивилизовано общество.Нееееееее явно в ТВ, и вестниците в България работят журналистки минали през оооонзииии асистент.
3. Почвам да се ядосвам.На скоро СУ си избра нов ректор.Нов  явно само на думи.Иначе си е човек на старата соц-школа.На старото мислене.Да си зариеме главата в пясъка, но да не забравяме, че гащите ни са свалени и гъза ни го брули вятъра. Какво искам кажа, как може това чучело, което се нарича преподавател на младите бълагрски журналисти, което иска да ги учи на разум; морал в журналистиката и в живота не е още УВОЛНЕНО. Как може да Няма още никакъв коментар от Ректора на Универститета, с главно У, който постоянно иска пари и преподавателите му се бият в гърдите.Как може Деканът на Факултета по журналистика да не е взел отношение по въпроса.Да му е ебал мамата на тоя асистент без извинение. Каква държава сме в същност и държава ли сме изобщо.
Има ли морал в нашето общество е последният ми въпрос?Отговорът го оставям на вас.


Тагове:   България,   тормоз,


Гласувай:
0



1. eldorado07 - а младите журналистки ги имате за ...
07.12.2007 23:35
а младите журналистки ги имате за монахини, за вода ненапита, така ли да разбираме?
цитирай
2. iamallthatiam - Дайте първо, да изясним едно:
07.12.2007 23:59
Вие, къде видяхте госпожице автор, в тази държава - общество?
цитирай
3. анонимен - Брато, по леко!
08.12.2007 10:46
Аре по леко! Тези мацки сами си търсят майстора често, виж ги само как са издокарани предизвикателно, направо като служителки в публичен дом, и то такъв, с доста лоша репутация....
цитирай
4. viovioi - изкефи ме "скритата и камера"...и анонимността и
08.12.2007 11:48
Но това няма да спре...никога. Не е жертва, от по-скъпите е. Това и е дало кураж. Вервайте ми!!!
цитирай
5. estrella - от СУ
08.12.2007 12:41
мълчат, защото "доизасняват" случая. В конкретната ситуация съм съгласна, особено откакто Господари на ефира нарушиха всички норми в предаването с Николай Колев.
Не всичко, което се дава по телевизора, е истина и точно в журналистическия го знаят най-добре. А за секс-тормоза в Мин. на земеделието беше крайно време да се разбере.
цитирай
6. meto76 - Не разбирам позицията на повечето ...
08.12.2007 13:08
Не разбирам позицията на повечето коментирали тук.Каквито и да са начинаещите журналистки в България това не оправдава такова поведение; най-малкото защото не е това ничана да се взимат изпити в най-реномираното уж учебно заведение в България.Същото се отнася и до Министерствата; тия хора нямат ли друга работа; това ли работят по цял ден, да се чудят коя да докопат и откъде по САПАРД да падне малко келепир.Трябва да има някаква реакция от Университета; от Министерство на Земеделието и т.н.
цитирай
7. artanis - за държавните институции е ясно
08.12.2007 13:17
Там правят това по цял ден. Любовници, интриги, но и си знаят заплатата всеки месец - от моите данъци. Мнението ми е, че трябва да се уволнят всички участници в скандала в онова министерство дето основната му функция, ако съдя по името, е да следи дали съм се нахранил.

За уни-то, при условие, че има видеоматериал, преподавятелят трябва да си отиде. Той искал не знам какво да направи. Всички видяха на записа какво е искал да направи, дори и аз, дето почти не гледам телевизия. Пък този преподавател също харчи парите ми. Да си отива.

Като обощение, ще използвам една реплика на Доналд Тръмп: "You're fired!". :)

Иначе сексуалният тормоз е много серизоно нещо и трябва да се вдига много шум, за да разберат всички имената им. Обаче всички знаем, че нищо няма да се случи: нито в министерството, нито в уни-то.

А вчера си мислех как България е дръпнала напред за една година в евросъюза.

приятен уикенд:
цитирай
8. tera - Това е откъс от един мой коментар при hinki
08.12.2007 14:29
"И сега нещо лично ще ти споделя - въпреки че открай време съм готина мацка :))), никога не съм била жертва на сексуален тормоз.
Знаеш ли защо? Ключовата дума тук е "жертва" - ако не се чувстваш такъв, никой не може да те накара да бъдеш!"

Повече какво да обяснявам - който си го търси, просто си го намира :)))))
цитирай
9. анонимен - До тук ли я докарахме
08.12.2007 15:43
До тук лия докарахме бе братя българи.
СУ и министерството на земеделието да си ГИ мерят.
Ашколсун.
КАРАСЪНЪ СИКТИМИНИ! СЕКЕДЖЕМ БАБАНЪ!
цитирай
10. watchtowerman - Приятелю, знаеш ли защо няма отговор
08.12.2007 18:24
от височайшите? Ами защото същите, от които чакаме овъзмездяване са изпозебали маса студентки и колежки ! Как да търсят отговорност от закъсалия си "ближен", "блажил" се като тях! За пет години следване и двайсет трудов стаж във висше учебно заведения мога да кажа, че НАЙ-МАЛКО половината от студентките са изебани за да продължат следването си, а и за да го заваршат, независимо от това, че не малко от тях могат да си изкарат изпитите и въз основа на знанията си. Но "блажещите" се преподаватели ги късат, докато не получат исканото. Това беше масова практика по Живковото време - ебане, добри заплати, измислени рационализации, командировки, семинари за осеменяване на колежки, и т.н. Живот, рахат! Смятам, че нищо не се е променило и сега.
Затова, да не се чудим защо нашенките са най-ебаните в Европа. Факт, нескрито аплодиран от медиите( бъкани и те с ебачи и ебани) - да се похвалим и ний, че нещо даваме на Европата с интегрирането се в нея. Нали разбираш? Национална гордост!
А някои очакват морални терзания и дерзания за най-масовата практика. И се чудят защо се мълчи?! Приятелю, разровиш ли я, знаеш ли как ще замирише?!...
цитирай
11. tera - Айде стига глупости, умрях от смях! :)))))
08.12.2007 19:11
По принцип не се изразявам по този начин, затова предварително се извинявам, но в стила на предния коментар мога да кажа:

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЕБАН, БЕЗ ДА ГО Е ИСКАЛ!
(не говоря за изнасилвания, тука темата е друга)

Няма такова чудо да те изебат заради един шибан изпит! Или заради работа! Или заради заплата! Или заради каквото и ще да е, ако не си подал индикации, че може да те изебат!

Така че, моля, да си имаме уважението - човек, ако няма достойнство всеки и навсякъде ще го...
Да не се повтарям, ясно е за какво става дума :)))))
цитирай
12. watchtowerman - Айде стига банкерски умности, tera.
08.12.2007 20:38
Ако плащаш откуп на похитители за да освободят сина ти, това, че действаш доброволно, значи ли, че ти харесва?
цитирай
13. tera - Много се забави, откога те чакам :)))
08.12.2007 20:51
8-ми декември ще го празнувам утре и сега съм изцяло на твое разположение :)
Нещо внимателно си ме проучил - чак се поласках - обаче не отклоняваш ли темата?
За друго ставаше дума май ???
цитирай
14. анонимен - Ей, сиктир, стига сте се заяждали с ...
08.12.2007 20:54
Ей, сиктир, стига сте се заяждали с преподавателите, женорята са изтрещяли и сами си го търсят това, не разбрахте ли??? Вижте само кво става по кръчмите, сами се предлагат мацураните , и почти без пари! Да живее секса, във всичките му форми и измерения!
цитирай
15. varg1 - без
08.12.2007 21:06
коментар
цитирай
16. izvorche - не знам
08.12.2007 21:06
Дали това не са поредните лъжи, за да се продадат вестниците, да се гледа телевизия, да имаме усещането за бдяща Четвърта власт.

Ако и двете страни имат полза от въпросното деяние, трудно е да бъдеш арбитър. Пък и да се възмущаваме - керванът си върви. Още от времето, когато аз бях студентка, една колежка си беше получила оценката преди да почне сесията, за което професорът си изтърпя наказание...поне така се твърдеше:))))

А тя си беше достатъчно наказана, че е правила любов с дядо си:)))
цитирай
17. apollon - сексуален тормоз - такова животно ...
08.12.2007 22:29
сексуален тормоз - такова животно по нашите граници няма
цитирай
18. artanis - хора, вие не сте добре
08.12.2007 23:47
Никой ли не разбира, че това, което е станало, поне със случката с уни-то е много скапано. Една моя колежка ми разказваше за някакъв професор в Ню-Йорк, който не гледал студентките в очите, за да не го осъди някоя за сексуален тормоз. Да не говорим за нещо повече.

Този преподавател е прекалил, а вие го изкарахте някакъв национален герой. Не ме интересува как е било преди години. Само знам, че момичето трябва да го съди тоя, за да си плати. Ако трябва до последна инстанция, напук на скапаната българска съдебна система, и недораслото обществено мнение.

това е:
цитирай
19. meto76 - Съгласен съм с Артанис. Не може т...
09.12.2007 01:33
Съгласен съм с Артанис.Не може така.Явно в България няма морал и няма да има.Макар по празници Аген Гоце и другите атеисти да ходят в черкви и да се кръстят.Вижте не може така да се вземат изпити И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА СЕ ВЪЗПИТАВАТ МЛАДИТЕ ПОКОЛЕНИЯ.Утре това момиче ще пусне на шефа в ТВ за да я вземе на работа, после на ... и така до къде ще я докараме.Така ли се гради цивилизовано общество.Възмущаваме се че в Саудитска арабия изнасилено момиче било наказано наред с изнасилвачите затова че се возило в колата на непознат или нещо подобно.Когато е за другите виждаме проблема, когато нашето общество пропада си затваряме очите.Вие видяхте ли го тоя дърт Пергел какво представлява, къде е тръгнал; какво си мисли че прави.Ега си обществото сме след като приемаме нещата така спокойно.
цитирай
20. kukupaloma - Хмхмхм
09.12.2007 01:56
Чета си ги аз тия коментари и направо съм без думи/рядко ми се случва/ Самата аз изпитвам интерес към подобни случки и събития и не напразно ми направиха блог, за да ги публикувам с разбира се известна доза художествена измислица. Самата аз съм завършила този факултет-ФЖМК, а после и ФКНФ като видях, че от първия нищо не излиза...На мен и мои колежки са прилагани подобни опити за манипулациая с репликата "Елате на купон в Канал 3, а после ще правим оргия!" От небезизвестния бивш съпруг на небезизвестната Аня Пенчева, чиято сестра била насилвана сексуално. Ние не отидохме на купон, нито в Канал 3, нито на оргията. Оценки получихме по друг начин, а въпросният преподавател остана такъв само за един семестър.Опитвам се да кажа, че има жени които намират кураж да се опълчат срещу сексуалния тормоз, има други, които намират за привлекателно да влизат в ролята на жертви с помощта на "независимите" български медии.И всичко е въпрос на личен избор-не в коя роля ще се вживееш, а каква всъщност си. Не убивайте с камъни начинаещите журналиистки, те са същите като професионалистките...
цитирай
21. анонимен - хаиде стига с този тормоз!винаги ...
09.12.2007 10:13
хаиде стига с този тормоз!винаги има 2 изхода от такава ситуация и е избор на "девойката".ако преподавателя беше "симпатяга",щеше да е поредния флирт в нашето мило общество,който понякога завършва и с фанфари,т.е с обещание за любов до гроб-примери дал господ.само е нужно да се огледаш наоколо.стига с тези двойни аршини!
цитирай
22. анонимен - Мацката е била изгубила студентски ...
09.12.2007 10:29
Мацката е била изгубила студентски права щото е била на бригада в САЩ и затова сама се е предложила на преподавателя, то е ясно кат бял ден! Нахалница и безсрамница! А кви ги е вършила в САЩ, ум да ти зайде!
цитирай
23. artanis - на мен не ми е много ясно
09.12.2007 13:46
Знам само каквото съм видял в клипчето, а то ми е достатъчно. За 1 година не могат да се изгубят студентски права. Инспекторът, а не преподавателите решават кой е изгубил студентските си права. А какви ги е вършила в САЩ си е нейна работа и на никой друг.

Не съм като meto76 да обяснявам всичко с някакъв морал или липсата му. Все пак, има някакви норми, които трябва да се спазват. Бил съм студент и съм преподавал на студенти. Има нещо, което се нарича професионализъм. Дори съм против връзки между студенти и преподаватели, освен в много, много редки случаи.

В общи линии съм разочарован от повечето мнения тук, защото при наличието на факти, хората защитават не този, който има право, а този, който има по-добра позиция в обществото. Страхливци!
цитирай
24. purpleflower - не бързайте да съдите
09.12.2007 14:09
Съгласна съм с мнението на горните коментиращи, че винаги има поне два изхода от подобни положения. Но нека не забравяме, че въпросната девойка води разговора по този начин, знаейки че има скрита камера и целейки да той да си направи предложенията за "гости" пред камерата.И той го прави много добре, изтъквайки, че за момичето другаалтернатива вече няма.
Освен това, наистина не се губят студентски права за един изпит, но знаете ли че в Софийския кандидатите да живеят в стая в Студентски град трябва да имат определен(доста висок) успех и кандидатстването за общежтие с невзет изпит е невъзможно. И да някои хора все още живеят в Студнестки град.
Трето,анонимен 22, имаш ли представа, че близо 30% (по мои наблюдения) от студентите заминават на студентски бригади в САЩ всяко лято и се връщат след започването на есенния семестър? А ако не знаеш какво се прави там, мога да ти обясня по-подробно но то със сигурност не включва флиртове , секс и забавления, а изкарване на пари с които да си финансираш следващата година в университета, и да си платиш за привилегията да живееш в Студентски град.
И последно, колкото и фриволно да се едържала студентката смятам че е абсолютно недопъстимо държането на този асистент, той е човекът който е в позицията да възпитава мисленето на младите хора.
цитирай
25. анонимен - Аман от моралисти
09.12.2007 14:26
Бахти моралистите и монаси сте се изкарали всички тука! А всъщност гледате яко порно и си мечтаете да опънете първата срещната на задна прашка, то е ясно като бял ден!
цитирай
26. artanis - най-накрая
09.12.2007 14:27
една позиция близка до моята (purpleflower). Не съм съгласен само, че девойката е виновна, че му е направила капан за глупаци. Самото име говори: капан за глупаци. Ако не се беше самозабравил щеше ли да се поддаде на тази долна манипулация? Висшист, хоноруван асистент, патриот ;)

И още нещо, този човек не трябва да възпитава мисленето на младите хора, а да им помогне те сами да развият професионални качества. Това за възпитанието нa мисленето дори не го разбрах много добре, защото мисленето не може да бъде възпитано.

приятен следобед:
цитирай
27. purpleflower - artanis -
09.12.2007 15:55
artanis - струва ми се че нещо изпускам.
Не съм казала, че девойката е виновна че му е направила капан напротив, ЕВАЛА, както се казва на чист български език! А относно последното изречение, имах предвид, че той се предполага като неин преподавател и човек, занимаваш се с образование да я насочва към взимането на правилни решения (най-общо казано). И за това също става въпрос в началото на записа, "Мисли идеите, развивай ги в главата си. - Идеите как да успея в живота ли?.- И това също" Цитирам по памет.
За човек, на когото се е наложило да прекара 5-6 месеца в работа в САЩ за да си изкара"някой лев" с който да преживее следващата учебна година, и след връщането си в БГ да види че не може да я запише заради един изпит, алтернативата за "гости" може накрая да се стори и не дотам отблъскваща. Още повече, че не запише ли гоидната, няма общежитие, няма и работа в САЩ през следващото лято, следователно няма и пари.
Ами много момичета, на нейно място може и да започнат "да развиват идеи в главите си".....
цитирай
28. purpleflower - Относно студентските бригади
09.12.2007 16:12
Самата тема със студентските бригади, от своя страна също заслужава голямо внимание. Доста голяма, и все по-голяма със всяка година част от студентите ходи на летни бригади в САЩ или Англия. Тези хора са принудени да си "изтеглят" изпитите от лятната сесия доста преди края на семестъра и да се връщат приблизително 1 месец след като е започнала следващата учебна година. С други думи, проблемът с невзети изпити, записване на година, и настаняване на общежитие не е единичен случай,а е масово явление. Пред тези хора всяко лято стои проблемът да наблегнат на образованието си в престижен университет, като например СУ или да заминат за да изкарат някой лев докато могат. Т.е. доакто са студенти и имат право да ходят на студентски бригади.
Хората, които заминават всяка година са много, парите които донасят в България след това - също.
Може би е време да се обърне пвече внимание и на тази тема.
цитирай
29. artanis - purpleflower
09.12.2007 17:00
Да, права си. Никъде не си казала, че е виновна. Обърках се от "но нека не забравяме". На чист български език аз бих казал: БРАВО!

поздрави:
цитирай
30. анонимен - Към №25
09.12.2007 19:18
Що се правиш на анонимен? Да не би да си монах, че ако се идентифицираш, се опасяваш,че ще те опъванат?!
цитирай
31. анонимен - квоя я жалите тука тази шпионка, със ...
09.12.2007 19:46
квоя я жалите тука тази шпионка, със скритата й камера? аман от измамнички! Та тя сама се предлагаше, като ромките на лъвов мост!
цитирай
32. анонимен - Новиат ректор на СУ е решил да накара ...
09.12.2007 20:05
Новиат ректор на СУ е решил да накара тези, които ходат на бригада в САЩ, да прекъсват за една година. И правилно. Така няма да има повече шантаж и откровени секс оферти от страна на разгонили се студентки, дето ги сърби оная работа.
цитирай
33. nakom - Освен преподавателя и целия университет
09.12.2007 20:22
ще иска една чистка.Малко неща мразя повече от тази класическа корумпираност на мръсните добичета на държавна ясла.
цитирай
34. buboleche - Това е една много гнусна истирия
10.12.2007 12:14
и реакцията на повечето тук "анонимни" е направо показателна за състоянието на държавата ни.
Няма значение според мен какво е това момиче и какво прави в свободното си време. Ако ще и на първа плочка на лъвов мост да е , това си е нейн проблем. Въпроса е ,че има един преподавател ,който толкова се е самозабравил че е пропуснал и най-елементарни мерки да вземе за защита от подобни неща. В смисъл ,че толкова насериозно се е взел ,че дори не очаква някой да си потърси правата. И как ще си ги потърси като тук сто идиота се изцепиха каква била тая и как си го била търсила. Айде стига глупости , вие се заплеснахте.
цитирай
35. анонимен - Лели мали, кво сте се загрижили тука ...
10.12.2007 14:47
Лели мали, кво сте се загрижили тука всинца за тази мила двойкаджийка, дето я мързи да учи, а си изкарва изпитите по ония начин? Сладурана!
цитирай
36. анонимен - ha taka
22.12.2007 02:51
случайно минавайки оттук, забелязах нещо много странно в авторския мисловен ред, почна се с сериозна тема - сексуалния тормоз(руска дума), минава се през 2 случая и се стига до абсурда : ''Каква държава сме в същност и държава ли сме изобщо. Има ли морал в нашето общество е последният ми въпрос?'' Уважаеми meto76,ако сексуалните подвизи на един минжитурен началник и на един нещастен декан определяха морала и държавноста на странта ни, то по добре да затваряме кепенците и да вадим кремаклийките! За щастие има държавност и морал, който определя законите. Те от своя страна трябва да се спазват, можем да си писхем колко е лошо в страната ни, но едва ли ще се намери някой да сезира необходимите органи. Весела Коледа и Нова Година
цитирай
37. анонимен - liani
20.02.2008 00:11
Dosta primeri za dvoen standart ima tuk,ako mygete iskat sex-imat pravo, vinagi.a genite -ima nqkakva veroqtnost da sa pravili sex-kakvi mrysnici samo.Kolkoto do tormoza-neka da vi se padne 50god babka za prepodavatel i da vi pokani na "4astni urocu" u tqh.(t'va e za mygkarite)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580029
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031