Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 21:17 - Мечтаната ваканция: Порторож, Словения
Автор: meto76 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1504 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Една от най-предпочитаните дестинации за романтична почивка на Адриатическото крайбрежие е „пристанището на розите” или – Порторож

  Мечтаната ваканция: Порторож, Словения

07 март 2010 | 11:15

Бързи Факти:

Столица – Любляна;
Правителство – Парламентарна демократична република;
Валута – Евро;
Площ – 20,273 кв.км.;
Население – 2,010,347 (Юли 2006);
Официални езици – словенски, италиански.

Една от най-предпочитаните дестинации за романтична почивка на Адриатическото крайбрежие е „пристанището на розите” или – Порторож, община Пиран.

В миналото тази част от Словения е принадлежала към Римската, а по-късно и към Австроунгарската империи. Това е може би един от най-старите и утвърдени курорти в Европа.

Районът предлага богато разнообразие от исторически и архитектурни забележителности във венециански стил.

image

Предразполага с мек, средиземноморски климат и невероятна кухня, предимно рибни деликатеси и паста.

Небето над Порторож през по-голямата част от годината е кристално синьо, а вечер добива златист отблясък от залязващото слънце.

Жилищният район се откроява със средноголеми къщи с шарени фасади, цветни градини и спретнати дворове. Сградите тук си приличат – всичките са средно големи, на не повече от два етажа, с широки, слънчеви веранди и идеално пометени тераси.

Впечатление прави непринудената подреденост на пейзажа. Всичко изглежда е поставено на най-подходящото място, без излишно разточителство и помпозен кич. Хората тук са постигнали идеалния баланс между прагматичност и фриволна красота, пунктоалност и непринудена кокетност, спретнатост, и ведрина.

Картината от жилищната зона се изменя с приближаването до морето. Крайбрежната улица разделя плажа и ресторантите от хотелите и казината. Пешеходната ивица до морето завършва в яхтеното пристанище „Марина”.

image

Всяка година в първата седмица на месец май там се провежда международният фестивал за яхти и яхтено оборудване – Интернаутика, където на площ от общо 28.000кв. м. се представят над 200 европейски компании, над 150 различни мореплавателни съоръжения и повече от 200 ретро и съвременни яхти. Това събитие привлича близо 10 000 посетители годишно.

През лятото много туристи се възползват от възможността да наемат яхта и да влязат навътре в морето, където условията са идеални за риболов.

Ако ви се иска да забравите за малко забързания ритъм на ежедневието и да се потопите в една спокойна, наситена със стил и премерен лукс атмосфера и ако почивка за вас означава разкрасителни процедури, минерални открити и закрити басейни, термални бани и тай масажи, спорт за здраве в луксозна обстановка, сертифицирани терапевти и тренъори– това е точното място.

Хотелите и спа центровете тук са на изключително високо ниво. И обратно прпопрционално на размера на територията и броя на местните жители, хотелските комплекси са внушително много.

Най-добрите комплекси са разположени в непосредствена близост до морето и разполагат с частни плажове. Предлагат разнообразни програми за спорт и всякакви видове масажи на открито.

image

“Кемпински Палас Хотел Порторож” – наскоро реставриран и реизграден напълно в същия стил от времето на Австроунгарската империя този хотел ни връща в разточителния разкош на едни отминали времена на крале и кралици, на дворци и придворни.

До историческата сграда е изградена и чисто нова част, издържана в изцяло минималистичен стил. Освен стилно обзаведените луксозни стаи хотелът предлага и уникално разнообразие от кулинарни изкушения в няколко различни по стил барове и ресторанти.

Гостите могат да се насладят на истинска почивка и в един от най-грандиозните спа центрове в целия курорт – Роуз Спа. На цели 2500кв.м. този уелнес център предлага индивидуални релакс програми, съчетание на хомеопатия и аромотерапия. На гостите се осигурява пълен комплект напълно естествени продукти и препарати, по съвет на специалисти, и терапевти. Хотелът разполага с общо 183 стаи и апартаменти, като това включва един апартамент Марселло – предназначен за партита и един Президенстки Апартамент. Стаите са тематично обзаведени като в старинната част често присъстват детайли с рози.

Какво ще получите срещу 500 евро за нощувка - истниско разпускане с тенис корт, сауна, фитнес център, спа и уелнес център, масаж, фризьорски салон, джакузи, турска баня, гмуркане с учител, външен и вътрешен басейни с морска вода.

Както и неограничени удобства и забавления в казиното, спокойствие и вдъхновиение в библиотеката.

Можете да се възползвате от рум сървиз, хеликоптерна площадка, зала за срещи и съвещания, бизнес център, детегледачи и аниматори, неограничен достъп до интернет, отдаване на коли под наем, обменно бюро.

http://woman.hotnews.bg/n/mechtanata-vakantsiya-portorozh-sloveniya.2210.html




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14627666
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930