Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2009 09:41 - Скандалната адвокатка Радост Караиванова: Вече не сме гаджета с Илиян Варсанов!
Автор: meto76 Категория: Забавление   
Прочетен: 3273 Коментари: 2 Гласове:
0



Скандалната адвокатка Радост Караиванова: Вече не сме гаджета с Илиян Варсанов! 13 август 2009, 11:17 Герой на деня
image Скандалната адвокатка Радост Караиванова Снимка: "Марица" Вместо да подписва протокола с показанията, той ми рисуваше сърчица Скандално нашумялата адвокатка Радост Караиванова е родена през 1977 г. в Стара Загора. Висшето си образование завършва във ВИПОНД в Симеоново във факултет "Полиция" през 2000 година. След това започва работа в ІV РПУ в София. Първоначално е била в отдел "Тежки престъпления" на криминалната полиция, впоследствие - в отдел "Наркотици". През това време учи задочно "Право" в Благоевградския университет. Веднага след завършването е назначена за дознател към ІV РПУ. В системата на МВР е от 2000 до 2004 г. "В този период беше установена моя нерегламентирана връзка с лице от контингента, въпросният Илиян Варсанов", казва адвокат Караиванова. Всичко това повлияло негативно на работата й в МВР, поради което се е наложило да напусне.


- Адвокат Караиванова, вие сама ли напуснахте ІV полицейско управление, където са ви упрекнали за връзката ви с Илиян Варсанов?

- Вижте, оттам не са ме точно гонили, но опитаха се... в смисъл такъв, имаше дисциплинарна проверка, която следваше да установи дали има основание за дисциплинарното ми уволнение. Такива данни по време на проверката не се събраха и юридически не съм точно уволнена, но съм напуснала МВР.

Оттогава насам си адвокатствам.

- Какви адвокатски дела сте водили?

- Адвокат съм на бившето ми гадже Илиян Варсанов и към настоящия момент, но държа да отбележа, че от юли месец 2007 г. отношенията ни са само служебни. В съда се явяваме заедно с колегата Марковски. Друг известен мой клиент е Димитър Вучев, с прякор Демби. Имам и други известни клиенти, например Васил Петров - Бахамата, Въльо - Джуджето от Димитровград. Клиенти също са ми собствениците на дискотека "Амнезия".

- Как се запознахте с Илиян Варсанов?

- Запознахме се по повод изпълнение на служебните ми задължения. Срещу него водих разследване за някакъв елементарен случай - за извършено хулиганство. И така с Варсанов се чухме чисто служебно, без преди това да съм го виждала на живо с оглед уточняване кога ще му бъде удобно явяване в ІV РПУ. Бяхме се уговорили на следващия ден в определен час служители на полицията да го докарат в тяхната сграда, където да отида и аз, за да го разпитам. Впоследствие обаче се случиха технически проблеми - нямаше свободни коли, с които Варсанов да бъде докаран от тях до районното управление. И в крайна сметка това наложи аз, в присъствието на двама районни инспектори, да посетя жилището му. Тогава го видях за първи път. Той ми се стори забавен и симпатичен по някакъв начин. Особено много ме очарова с факта, че вместо да подписва протокола, той ми рисуваше сърчица, което ме впечатли много.

- Значи е романтичен човек, след като рисува сърчица?
- Романтичен е, да, когато реши го прави, но по принцип рядко му се случва. Така или иначе ние извършихме процесуалните действия. Аз си тръгнах, но той вече имаше моя мобилен телефон. След това последваха няколко обаждания от негова страна в чисто служебен план във връзка с разследването на престъплението, които

постепенно прераснаха в не толкова служебна насока.

И така малко по малко служебните отношения прераснаха в лични. И това доведе до момента, в който трябваше да избирам - МВР или личния живот. Предпочетох личния живот, тъй като към този етап бяха вече настъпили у мен разочарования към очакванията от работата в МВР и не ми беше твърде важно да се съобразя.

- С какво най-вече ви впечатли Илиян?
- Визуално е симпатичен. От гледна точка на характера ми допадна невероятно много детската му наивна искреност на моменти и може би постоянството му в досажданията.

- Колко време живяхте заедно?
- Три години .

- Имал ли е други бракове?
- Бракове не е имал до момента, в който бяхме заедно и ни приключи връзката. След като се разделихме, аз заминах да работя на Слънчев бряг. Исках така да прекъсна връзката ни освен емоционално и с разстояние. След това той се ожени през юли миналата година, след което аз се върнах да работя в София.

- Каква беше причината за вашата раздяла?
- Може би ни изигра неприятна роля фактът, че през целите три години на нашата връзка Илиян беше под домашен арест. Аз се съобразявах с този момент, но явно ми е тежало. Защото той беше лишен от възможността да излиза по заведения, което правех и аз. Вършех си задачките през деня, но ми липсваха каквито и да било удоволствия и развлечения и може би това повлия на обтягане на отношенията. Чисто елементарни, стандартни, битови проблеми може би доведоха до финала.
Ние преди да сложим край категорично на връзката си,

поне два-три пъти сме се разделяли и след това пак сме се събирали.

Но последния път след юли 2007 г. реших това да бъде краят.

- Знаете ли как се е запознал със сегашната си съпруга?
- Той се запознава с нея, след като го освободиха от мярката домашен арест.

- Познавате ли съпругата му?

- Виждала съм я, защото е идвала с него на дела. И тя се казва Илияна. През януари тази година им се е родило дете - момченце. Виждала съм го само на снимка, която ми е показвала съпругата на Илиян.

- Интересно как са минавали дните ви с него? Доколкото знам, той в момента работи като асансьорен техник, но има и висше образование?
- Завършил е педагогика за деца с умствена недостатъчност, но никога не е работил по специалността си. Баща му е акционер или изпълнителен директор в дружество "Асансьорни монтажи" АД. Всъщност той го назначи на работа при себе си. По време на съвместното ни съжителство той действително работеше и твореше разни асансьорни табла у тях.
<a href="http://ads.blitz.bg/www/delivery/ck.php?n=ab5f8245&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" target="_blank"><img src="http://ads.blitz.bg/www/delivery/avw.php?zoneid=5&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=ab5f8245" border="0" alt="" /></a>
В момента, доколкото знам, пак продължава да работи при баща си. Той споделяше още докато бяхме заедно, че възнамерява да промени начина си на живот и животът му да бъде без рискове, стрес и с общуване с негативни хора, среди и влияние. Но в крайна сметка поне до момента на нашата раздяла това не му се случваше. Надявам се и му пожелавам това да му се случи и за в бъдеще.
Към момента той има получена оправдателна присъда, която е влязла в сила по едно от обвиненията, което е грабеж с опит за убийство срещу Христо Георгиев - Хамстера. По това дело той е оправдан. По делото, с което му беше повдигнато обвинение за приготовление на убийството на Антон Милтенов - Клюна беше оправдан на първа инстанция, но на втора инстанция присъдата беше отменена и всъщност той получи в крайна сметка административно наказание - глоба в размер на 5 хиляди лева.

- Само 5 хиляди лева?!?
- Да. Законът го допуска, тъй като самият състав на престъплението - приготовление към убийство, предвижда наказание лишаване от свобода до три години, ако не се лъжа, поради което може да се замени наказателната отговорност с административна. Към момента все още Варсанов има висящи дела. В съдебна фаза е подсъдим по дело за изнудване срещу Цимбика /Владимир Стоянов - Малкия Цимбик, б. а./ Това дело все още върви трудно и не е приключило. Там Варсанов е подсъдим заедно с Димитър Вучев - Демби и Красимир Иванов - Къро. Във връзка с това дело имаме служебни ангажименти и всъщност по други линии нямам връзка с него.

- Споделял ли е Варсанов с вас подробности за тъмната страна на подземния свят? Разкайвал ли се е, признавал ли ви е нещо лично?

- Разказвал ми е, естествено. Аз останах с впечатление, че малко или много хората от неговата среда, които към онова време са били известни и хитови, но не с толкова положителна слава, сега вече гравитират около различни престъпни групировки. Впоследствие след 2002 -2003 г. те са му оказали едно

доста трагично влияние.

- Богат човек ли е Варсанов?

- Не, в никакъв случай!

- Казахте ми, че Илиян е бил добър работник. А домакинстваше ли вкъщи?
- В интерес на истината, случвало се е понякога да готви, например печено месо на фурна. От гледна точка на чистенето това беше изцяло мое задължение. Там не успях да го мотивирам да окаже каквато и да било помощ.

- Докъде се стигна с делото, в което Варсанов е потърпевш и има подсъдими седем души в опит за убийството му, между които е и Демби?
- Това е старо дело и аз не представлявам Илиян. Това е дело, свързано със стрелбата по Илиян Варсанов в заведението "Двете халби" в кв. Стрелбище. Там са подсъдими няколко човека - Демби, Клюна /всъщност вече не, защото е починал/, Нацев, който също почина, Роко и още някои, които не мога да цитирам така по памет. Това дело на първа инстанция в Софийски градски съд приключи с осъдителна присъда, мисля, че по 15 години получи всеки един от подсъдимите. Те са обвинени, че са направили опит да убият Варсанов.

- Вие сте защитник и на Демби. Какви са взаимоотношенията между Варсанов и него?
- Реално погледнато, двамата са в добри отношения. В конкретния случай затова не се намесвам по горното дело, където Илиян е пострадал, за да не се получи представляване на клиенти с противоречиви интереси. Не намирам, че към настоящия момент има противоречиви интереси. В делото, по което представлявам Демби, Илиян няма участие. Всъщност това дело, което беше за обсебване, наскоро приключи. Прекратено е, защото не се събраха въобще доказателства. Става въпрос за един автомобил, който Демби е взел да тества технически от една автокъща в присъствието на свидетели. По време на тестването вдигнал малко по-висока скорост, но момчето, което е било до него от автокъщата, се уплашило. И това момче според мен

поради някаква необяснима уплаха в един момент е скочило от автомобила.


- Адвокат Караиванова, не изпитвате ли страх от такива клиенти от подземния свят?
- Не. Не ме е страх. В крайна сметка имам опит в контактите си с този контингент. Мога да се впиша в подобна обстановка, тъй като сама знаете, била съм четири години служител в МВР. Особено докато работех в отдел "Наркотици", ми се налагаше твърде често да контактувам с лица от този контингент. Не намирам това обстоятелство за трудно и проблемно, защото професията ми е свързана обикновено със защитаване на не толкова добри хора.

- Доколкото знам, вие участвахте на някакъв етап и в реалити шоуто "Страх". Как се случи това?

- Участвах в това шоу в първия сезон на предаването, което беше снимано през януари в България. За съжаление не успях да се справя добре и отпаднах още на първия етап.

- Накрая да ви попитам защо се появихте в съдебната зала в Пловдив с гол гръб и минижуп?

- Ами, то не ми беше гол само гърбът. В тази посока считам, че облеклото не ми пречи по никакъв начин на мисленето и не считам, че не би могло да навреди да си върша работата качествено. Действително, с оглед на мястото, където се извършват съдебните заседания, би следвало да се носи по-прилично облекло, но все пак трябва да се отбележи и факторът сезон. Сега е лято и не мисля, че „опаковането ми” със забрадка и някаква дълга одежда би могла да помогне по някакъв начин на клиента. Напротив, на мен би ми причинило топлинен удар. Наистина от две години насам е наложена забрана за влизане с неприлично облекло в сградите на съдилищата. Като неприлично облекло се има предвид къси поли, чехли, седем-осми панталонки. Аз се старая да се придържам към етикета, но

това не ми е първият случай, в който се появявам в твърде неподходящо облекло.

И в предишната ми професия ми се е случвало да ме връщат за най-неподходящо облекло. Най-щастлива бях, когато бях командирована през 2003 г. за един месец да работя по линия на отдел "Наркотици" в "Слънчев бряг", тъй като началникът ми обясни, че следва да се сливам с вида на туристите и мога да ходя облечена както си пожелая. Това беше най-райският месец в моята кариера.

- Сега имате ли си приятел?
- Към момента... малко съм разхвърляна в личен план. В това отношение не мога да се похваля с някакво по-сериозно обвързване.


Александрина Роканова


http://www.blitz.bg/article/13331



Гласувай:
0



1. анонимен - laje
09.12.2009 12:30
mnooogo e preuveli4ila Radost,za sajalenie horata i vqrvat,ako ne e bil Iliqn ,koi 6te6e da e 4ul do sega za neq??????????
цитирай
2. анонимен - xm
09.12.2009 12:31
ijasno grozna jena,abe hora ludi li ste da i obra6tate vnimanie
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14621668
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930