Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 15:31 - 6 места по света, на които можете да се потопите в коледна атмосфера
Автор: meto76 Категория: Забавление   
Прочетен: 2436 Коментари: 1 Гласове:
0



Коледа е времето, в което хиляди туристи обикалят света в търсене на нови емоции, интересни традиции и нестандартна атмосфера. Ако искате да забравите за стреса от купуването на подаръци в последния момент или за шумните празненства по домашно му, грабвайте куфарите и си купете билети за някои от най-вълшебните места по света, където можете да се насладите на магически коледни мигове.


1. Лапландия, Финландия

image

Някога мечтали ли сте да прекарате Коледа върху шейна, теглена от северни елени? Няма друго място в света, което да е по-неразривно свързано с празника от Лапландия, която се счита за дом на самия Дядо Коледа и неговите работливи джуджета. Тук можете да разгледате легендарния национален парк Сарек, возейки се на шейна, теглена от хъскита, преминавайки покрай девствени гори, прозрачни езера и величествени планини.

image

image

image

По време на пътешествието ще можете да спите под звездите и дори да срещнете в дивата природа лосове, северни елени и рисове. Друга атракция, която се предлага на много малко места по света е пътешествие със сноумобил и риболов в заледена вода. Тук може д
а се срещнете с традициите и културата на народа саами, коренните жители на Лапландия - въпреки че общността им е добре интегрирана в скандинавските държави, около 40% от саамите продължават да живеят сред ледената пустош по традиционния за културата им начин.


2. Гранада, Испания

image

Колкото и странно да звучи за една толкова южна страна, Испания също предлага възможности да се потопите в коледния дух. Андалуският град Гранада е една от тези възможности – на фона на белоснежните върхове на планината Сиера Невада и магическият палат Алхамбра (някога резиденция на мавърските владетели), градът определено може да създаде подходяща празнична атмосфера за своите посетители. Всяка година на 5 януари тук се чества празникът на тримата крале (El dнa de los Reyes) – най-известният испански фестивал. За испанците 6 януари е датата, с която отбелязват края на коледните празници с паради и всеобщи чествания по улиците на града.


3. Осло, Норвегия

image

image

Като столица на северна държава, Осло няма как да не е подходяща дестинация за коледните празници. Това е едно от най-снежните и обсипани с бяло места в света, чийто искрящ скреж покрива склоновете на курорта Холменколен, разкриващ прекрасна гледка към близкия фиорд. Местното метро води чак до връх Холменколен, където множество хора се събират, за да се насладят на горещ Glшgg (греяно вино) и традиционните коледни курабийки Fattigmann.


4. Ню Йорк, САЩ

image

"Голямата ябълка" е модерно превъплъщение на Коледата – всяка година гигантското коледно дръвче пред Рокфелер Център засиява със стотици разноцветни лампички, а близо до него всички желаещи могат да се насладят на огромната ледена площадка на открито. Ню Йорк е и любимо място на холивудските режисьори за заснемането на филми на коледна тематика.

image


Тук няма как да не се заразите с празнично настроение – за това ще се погрижи богатата декорация на града, зимната атмосфера на Бруклински мост, коледните песни на Таймс Скуеър... Да не забравяме и грандиозния коледен парад на Мейси ( Macy’s parade), на който можете да видите огромни надуваеми фигури, носещи се във въздуха по улиците.


5. Амстердам, Холандия

image

Освен очарователните кафенета и музея, посветен на секса, Амстердам има много какво да предложи на своите туристи. Тесни алеи, огромни канали и красиви къщички – лодки – всички те са символ на прочутия град. Празнично осветените улички с магазинчета и многобройните ледени пързалки допринасят значително за коледното настроение. Тук можете да се надявате на коледен подарък, донесен от Сейнт Николас – холандският Дядо Коледа, който е и покровител на страната.


6. Единбург, Шотландия

image

Коледата в Единбург е като пътуване назад във времето – градът е запазил средновековния чар на традиционната музика с гайди, изпълняващи класически коледни песни. От 29 декември до 2 януари в шотландската столица пък се провежда една от най-грандиозните новогодишни забави – Хогмънай (Hogmanay), в който всички желаещи могат да вземат участие.

image

Да не забравяме и грандиозните фойерверки, осветяващи небето над града, както и възможността да прекарате Коледа в замъка Lauriston Castle, отворен за различни семейни занимания. Ако към това добавим коледните концерти, хоровите изпълнения, кабаретата и благотворителните панаири, то чистосърдечно можем да обявим Единбург за едно от местата в света, в които туристите могат да се насладят на прекрасна коледна атмосфера по време на празниците.

http://idi.bg/blogs/view/blog/977




Гласувай:
0



1. saia - ;;;)))
18.12.2009 13:23
Iskam i az v sheinichkata na diado Koleda.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583246
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031