Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2009 20:11 - Как стана така, че дете от скъпо частно училище се удави пред всички
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1411 Коментари: 0 Гласове:
0



3 Септември 2009 В групата, в която е била 7 годишната Ивета, е била и дъщерята на Христо Ковачки
image

 7-годишната Ивета Илиянова Николова от София се удави във вторник в плувния басейн на един от хотелските комплекси в Банско. Инцидентът е станал пред очите на преподаватели и ученици от софийското частно училище „Св. Георги”, чийто възпитаник е било детето. . Детето е било част от ученическа група на едноседмично зелено училище в курортния град.

Драмата се разиграла  след 17 часа. Преди обед в хотелски комплекс „Божурленд” пристигнала група от около 130 ученици. Малко по-късно една част от хлапетата се отправили към басейна. Сред тях била и 7-годишната Ивета. Детето влязло във водата и буквално за минути потънало пред очите на преподаватели и охрана.

Охранителят на дъщерята на Христо Ковачки Александра, която също е била в групата,  първи е направил опит да спаси давещата се седемгодишна Ивета, каза за E79 news пресаташето на крупния бизнесмен Десислава Филипова.

По думите й майката на Александра – фолк певицата Деси, е обяснила, че децата са били оставени да си играят в басейна без надзор и щом е видял, че Ивета се дави, охранителят на Александра се хвърлил да я спасява, но вече било късно.

 По думите на директорката на училището Даниела Северинова до пристигането на екип на спешен център детето било все още живо. По-късно обаче, то починало в разложката болница.

„Всички възможни мерки са взети. Детето тръгна от тук с бърза помощ и е закарано в болницата в Разлог и там са продължили. Първо, тук е направен сърдечен масаж и изкуствено дишане, в линейката са продължили да се грижат за детето и в болницата също”, каза Северинова.
Резултатът от аутопсията обаче сочи, че малката Ивета е починала в басейна от удавяне. 

 След като учителите уведомили всички родители за инцидента, Ковачки незабавно пристигнал в хотела, придружаван от трима охранители, и прибрал дъщеря си. По думи на негови приближени той е бил стреснат от трагeдията. Веднага е преместил детето си в друго училище.

Въпреки опитите на училищното ръководство да се оправдае и желанието да помогне на децата да преодолеят шока, след като разберат за случилото се, се очаква още деца да последват примера на Александра.  

По думите на кмета на Банско Александър Краваров такава трагедия се случва за първи път в курортния град. Той е категоричен, че някой трябва да носи отговорност за инцидента с удавеното дете. Вчера полицейски служители разпитваха свидетели на инцидента, а достъпът до басейна бе преустановен. Децата от зеленото училище отпътуваха от Банско, прекъсвайки престоя си там.

Защо се стигна до тази трагедия – заради безотговорност или е нелепа случайност? Отговор трябва да дадат разследващите инцидента с малката Ивета, те трябва да установяват защо в присъствието на учителите и на спасителя детето се е удавило. Виновен има, категорични са разследващите, които вчера разпитваха всички отговорни.

По материали на Мария Димитрова, E79

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=2&ct=1&id=20460

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14628860
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930