Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2009 11:51 - Корупция в затвора в Казичене
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1586 Коментари: 0 Гласове:
0



Митьо Очите е пребил пернишкия наркобос Стоян Кръстев, известен с прозвището Драгановеца, в затворническото общежитие в Казичене.

Побоят е станал в края на миналата седмица.

Dnes.bg научи за счепкването между двамата, след като в редакцията бе получено писмо от Кръстев, в което той описва премеждията си с Димитър Желязков.

Драгановеца стига и по-далеч, като разкрива тайни „дарения“ за затворническия шеф на Казичене, които служили за уреждане на кримиконтингента на работа.

Кръстев твърди, че в началото на годината и той дал 5000 лева под масата, за да започне работа, уж обещана от шефа на общежитието, но и до днес такава не му е осигурена.

Нароченият за пернишки наркобос пише, че знае за подобни дарения и от други негови съкилийници – пари без фактури, които служели за „облагородяването на затвора“.

В полученото в редакцията писмо затворникът твърди, че от седмица, откакто е при тях, Митьо Очите вече се труди, за да намали присъдата си.

„Очевидно, че той се ползва с доверието и има много близък контакт с началника на затворническото общежитие“, пише Стоян Кръстев.

Още по темата Рахат за Митьо Очите – от Белене в затворническото общежитие в Казичене Очите: Наркобос съм Издирват 40-годишен, трябвало да влезе в затвора на 13 август Запалили пернишките ”Каваци” за отмъщение?

 

Именно бързо осигурената работа на несебърския наркобос подразнила Драгановеца и той се оплакал на шефа на общежитието, подал и жалба до прокуратурата.

Разбрал за намерението му, на 6 август в килията му дошъл близкият до Очите Новак Купенов, който му заявил, че Желязков го вика спешно в 5-а килия.

„Аз се изплаших и му казах, че няма да отида“, пише Кръстев.

Вечерта Драгановеца излязъл на разходка в „карето“.

„Чух, че някой ме извика по име. Обърнах се и видях, че Митьо Очите ми маха с ръка. Бяхме отвън, имаше много хора и затова реших да отида, за да разбера защо ме вика.

Когато стигнах при него, той ме попита: "Абе, ти какво искаш от началника и какво си говорил за мен?"

Влязохме във фитнеса и докато се опомня, бях избутан отзад от Новак Купенов. В този момент Митьо Очите се обърна и ми нанесе няколко удара в главата. Усетих удари и отзад, които мисля, че ми нанасяше Купенов. Развиках се за помощ.

За кратко Кръстев изгубил съзнание, а като се свестил, вече били дошли полицаите. Отвели го при началника на затворническото общежитие, където разказал за сблъсъка си с Очите.

Желязков също бил повикан, като още с влизането си, без да се церемони, започнал да се заканва, че ще го убие като куче.

„К"во ревеш, бе, ти сега ще видиш какво ще ти се случи, само като изляза от кабинета. Животът ти струва 2,50“, ръмжал Очите и категорично отрекъл да е удрял Драгановеца.

Затворникът пише още до Dnes.bg, че побоят бил подминат с насмешка от затворническия шеф, който през цялото време защитавал „като адвокат“ постъпката на Очите.

„,Изпитвам основателен страх за живота си, тъй като Очите е известен с това, че може да стигне до крайности и да посегне на здравето, дори да убие някой, който се е осмелил да му се противопостави“, пише още Кръстев.

От 19 април 2008 година Стоян Кръстев е зад решетките. Осъден е на 3 години за притежаване на наркотици.

Драгановеца е по-известен като „бизнесмена“, отвлякъл чалга певицата Тони Дачева.

Митьо Очите пък се призна за виновен в организирана престъпна група и разпространение на наркотици.

Той бе осъден на 4 и половина години затвор в Белене, но преди дни за добро поведение бе преместен в Казичене.


http://www.dnes.bg/crime/2009/08/11/mitio-ochite-mlati-draganoveca-v-kazichene.75863




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14633269
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930