Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 14:07 - Кеворк Кеворкян: Калпак на свободата
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 794 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.07.2010 14:08


Кеворк Кеворкян: Калпак на свободата 01.07.2010 12:12 Наблюдавам някои хора, иначе не са лишени от качества, които обаче несъмнено принадлежат към породата на телевизионните пенкилери, пише журналистът в своята рубрика във в. "Труд" image 

Кеворк Кеворкян


"Възнамерявам скоро да напиша одата "Основи на пенкилерството". Наблюдавам някои хора, иначе не са лишени от качества, които обаче несъмнено принадлежат към породата на телевизионните пенкилери.

Посочете ми един независим, и при това сигурен в бъдещето си водещ в частните телевизии, където положението му би трябвало да бъде професионално гарантирано - с договори, неустойки и пр. Нищо подобно, те имат сигурността на цветарки - и затова се държат като цветарки и тичат с гербери нагоре-надолу.

Парадоксалното е, че по-голяма сигурност има за някои в държавната телевизия - за Бойко Василев например, и не само за него. Трудно можеш да ги разкараш, понеже там имало дори Кодекс на труда, представяте ли си.

Хората са си изградили някаква професионална независимост и образ, не танцуват в разни представления, не са алчни за участия в тъпи шоута.

Дали Саръиванов например си дава сметка, че ще има съдбата на Милен Цветков, който не беше по-малко ентусиазирана танцьорка на различни дансинги едновременно, докато загуби напълно самоличността си. Пенкилерството винаги изяжда главата ти.

А и няма кой да защити пенкилерите днес в неизбежните перипетии на нашия занаят и те затова с такава охота стават всеядни и послушни. Някакви женички, довеяни от вятъра, и по природа вятърничави, по волята на случая стават началнички, след някакво светско пиене или игра на карти - ох, получих асо!, и между хвърлянето на две ръце - хайде да те направим шеф в онази телевизия.
 

Подобни хора няма да защитят пенкилерите, самите те също са пенкилери, и добре знаят, че са временно в килерите си, в резултат на някаква игра. Няма кой да защити телевизионното простолюдие - ако самото то не се защити.

Един пример ни даде "Календар" на Нова, когато Даниела Тр. и Николай Дойнов защитиха малката Мария от големия Б. Б. Ден преди това бяхме чули най-фамозната реплика напоследък на нашия Бойко, отправена тъкмо към горката Мария.

Небето беше безоблачно, дори кротък ветрец не смущаваше покоя на премиера, изобщо нищо не предвещаваше този трясък от устата на гръмовержеца: "Точно на тебе знаеш кога ще ти отговоря!" Това прозвуча като писъка на вувузела в спокойна нощ в малко провинциално градче.

А само два дни преди това и ръководството на Нова телевизия бе заявило смело, че няма никакъв натиск от страна на правителството върху влюбените им главици.

И уууу - вувузела. Но в "Календар" водещите не се поколебаха, вероятно самосиндикално, да разчоплят вувузела. Сториха го тънко, но и достатъчно категорично. За останалите медии тази реплика мина почти незабелязана.

Мария (Цънцарова), от своя страна, кротко поясни, че "нямат история с премиера". Може би пък точно това да е причината.

Очаквам следващия път премиерът да напише писмо до редовите журналисти дали са били подлагани на някакъв натиск. Шегувам се, разбира се - по начало идеята и за първото писмо е направо гламава, Бойко да срита онзи, който му я е дал.

Иначе той умее да създава приятелства с журналистите, понеже с началниците им по принцип няма никакви проблеми. Така че няма никакво свястно обяснение защо една репортерка отприщи гнева му. Трябва да внимава, все пак някой може и да се парализира публично...

Прочетете целия коментар на Кеворк Кеворкян във в. "Труд" -
trud.bg


http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3095811


Тагове:   калпак,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14633983
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930