Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2009 10:27 - Сменяй Меркел или те чака бомба!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Германия трябва да смени правителството си, защото иначе я очакват атентати на Ал Кайда.

Това е посланието, което известен терорист отправя към немския народ във видеозапис, разпространен в петък, точно десет дни преди парламентарните избори в страната следващата неделя, предаде АФП.

Ако искат да се чувстват отново в безопасност, немците трябва да изберат правителство, което ще изтегли 4200 германски войници, които в момента се намират в Афганистан, казва във видеото на чист немски младеж, известен на немското разузнаване като Абу Талха.

„Ако Ангела Меркел бъде преизбрана за канцлер, Германия я очакват горчиви времена. Госпожо Меркел, какъв беше резултатът за британските и испанските консерватори от това, че подкрепяха войната в Ирак?," пита реторично той, явно намеквайки за бомбените атентати в Лондон и Мадрид през 2004 и 2005 година.

Младият терорист, чието истинско име е Бекай Харах, е роден в Мароко, малко над трийсетгодишен е и е живял в Бон. Вярва се, че той е от средните редици в йерархията на Ал Кайда и в момента се укрива някъде по границата между Афганистан и Пакистан.

В записа той говори на фона на червена завеса, облечен в костюм и със синя вратовръзка. Абу Талха моли младите мюсюлмани в Германия да оставят Ал Кайда да действа първа, в рамките на две седмици, а после ще им бъде известено дали са необходими допълнителни терористични действия.

„Ако германците обаче са готови на мир, то муджахидините също ще приемат мира. С премахването на последния немски войник от Афганистан, последният муджахидин от Германия също ще бъде изтеглен."

„Време е Германия да знае, че Афганистан не е шестнайсетата й провинция, нито „бирена палатка", където немските войници да пият бирата си по време на Октоберфест," добавя Абу Талха.

Автентичността на 26-минутият запис не може да бъде потвърдена засега, но това не е първият случай, в който младият немскоговорящ терорист е отправял послания към Германия.

На 17 януари той участва във видео на име „Спасителният план на Германия", в което казва, че немците са „наивни и лековерни", ако си мислят, че „ще се отърват без наказание, при положение, че са третата най-голяма окупационна сила в Афганистан" след американците и британците.

На 26 февруари пък с неговия глас е записано аудиосъобщение, наречено „Ислямът и финансовата криза".

image
Ангела Меркел е
на път да бъде преизбрана като канцлер на изборите на 27 септември. Нейната Християндемократическа партия води с двуцифрени проценти пред Социалдемократите на досегашния външен министър Франк Щайнмайер.

Това не е първият път, в който Ал Кайда се опитва да влияе върху изхода на избори в голяма окупационна държава в Ирак или Афганистан. През 2004 година Джордж Буш беше избран за втори мандат като президент на САЩ, след като четири дни преди изборите се появи видеозапис на Осама бин Ладен със заплахи за нови терористични атаки на американска територия.

Допреди това демократическият кандидат Джон Кери водеше в проучванията, но тъй като Буш и републиканците бяха считани за по-добрият избор по отношение на националната сигурност на САЩ, намесата на Бин Ладен според много специалисти се е оказала решителна.

Година по-късно пък в Мадрид едновременно избухнаха четири бомби, като 191 души загинаха, а над хиляда и осемстотин бяха ранени, три дни преди парламентарните избори в страната.

До този момент управляващата Народна партия се очакваше да спечели убедително, но опитите на лидера й и премиер Хосе Мария Аснар да обвини баските сепаратисти от ЕТА за атентатите, въпреки информацията на властите, че отговорна е Ал Кайда, доведе до внезапно обръщане на вота и победа на социалистите на настоящия министър-председател Хосе Луис Родригес Сапатеро.

Едно от първите действия на Сапатеро като премиер на Сапатеро беше да изтегли испанските войски от Ирак

http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37218:2009-09-19-09-18-02&catid=44:2008-09-17-19-42-52&Itemid=101




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14631484
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930