Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 13:02 - Феодали като Юри Галев правят държавата смешна
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2529 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2010 13:02


Феодали като Юри Галев правят държавата смешна 03.02.2010 09:16 Бившият борец е заключван в ареста поне 8 пъти, но това е допринесло за покачването на неговия авторитет в Самоков и в политиката, пише в "Стандарт" Руслан Йорданов   image Юри Галев

Волен Сидеров призна, че не е опознал добре общинския си съветник от "Атака" в Самоков. Юри Галев обаче е печално известен поне от петнайсетина години на органите на МВР и на читателите на криминалните хроники.

Тези дни собственикът на футболен клуб "Рилски спортист" отново изтръска от пепелта старата си слава, като преби двама охранители на лифтената станция в
Боровец.

Гардовете си навлекли гнева на подземния бос, като не разпознали неговия син и поискали той да си плати таксата като всички останали.

Повиканите на местопроизшествието полицаи пък, след като разбрали с кого си имат работа, хванали гората.

Юри, който не е третият брат на Галеви от Дупница, досега е натрупал дълга поредица от геройства - стрелби с автомат "Калашников" из нощни заведения в Боровец, отвличания на бизнесмени и танцьорки, побоища и рекет.

Бившият борец е заключван в ареста поне 8 пъти, но това е допринесло най-вече за покачването на неговия авторитет сред местната общественост и в политиката.
 Самоковци са респектирани от юнашкия му нрав, спонсорството на футболния отбор и пословичната му недосегаемост.

След онзиденшния побой край лифта преклонението към него временно отстъпи на заден план - местната структура на "Атака" в специална декларация се разграничи от деянията му.

"Призоваваме многобройните си привърженици да не допускат подобни прояви и да работят за изграждане на авторитета на партията", се посочва в изявлението.

В същото време премиерът Бойко Борисов се закани да разпердушини местното полицейско управление, което очевидно се е примирило с периодичните екшъни на Галев.

Причините за необуздания криминален феодализъм в рилското градче се крият надълбоко и назад във времето. Нашият герой е преживял какво ли не - разцвета на рекетьорските банди на ВИС и СИК в началото на 90-те, разпадането на държавността и превръщането на спортистите в криминални типове, хотелиерския бум на Боровец и овладяването на туристическия бранш от подземните босове.

Равносметката сочи, че Юри Галев е богат (без да е ясно как е натрупал капиталите си), известен и със силни позиции във властта. Затова е разбираемо, че дори полицаите в града се страхуват да настъпят дори неговата сянка и като го видят на улицата, минават на другия тротоар.

Опитът от досегашните слагания на белезници им е доказал, че обикновено потърпевши от спречкванията са служителите на МВР. На този фон е обяснимо и чувството на шок и ужас, което изпитват към него обикновените граждани.

Изобщо не е чудно и това, че босът на "Рилецо" си позволява, когато е в настроение, да пребива без особена причина хора и не се притеснява от нищо. Мутрите в малките градчета са изключително топло посрещнати и в политиката.

Дори и да не беше "Атака", отдавна щеше да го е прилапала и друга от големите ни партии. Все пак Галев е от заможните хора, които знаят как да набавят гласове за изборите.

Отделен е въпросът дали градчета като Дупница и Самоков, където законовият ред е подменен с личната воля на криминалнопроявени феодали, могат да бъдат част от една европейска страна. Премиерът Борисов трябва да знае, че сега е моментът за отвоюването на малките градчета от мутрите, които са ги окупирали благодарение на будната кома, в която са изпаднали държавните институции.

Ако Галев бъде поставен на полагащото му се място, това ще бъде ясен знак, че България започва да се променя към добро.

    http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2747471
още по темата image Арестуваха Юри Галев, пребил двама в Боровец image 273 | image65576



Гласувай:
0



1. tutankhamon661 - meto76
03.02.2010 13:17
сложна е тази работа. дори жоро илиев се страхуваше от юри галев и е бягал от него с подвита опашка. какво остава за някое ударено отвсякъде местно полицайче или охранителче!
цитирай
2. meto76 - Нали за това избрахме Бате Бойко да ...
03.02.2010 13:32
Нали за това избрахме Бате Бойко да промени нещата.А пък Атака не е зле да си изключи общинския съветник.
цитирай
3. meto76 - http://bulgaria. actualno. co...
03.02.2010 13:35
http://bulgaria.actualno.com/news_282890.html
цитирай
4. tutankhamon661 - meto76
03.02.2010 13:46
за бойко времето ще покаже.
волен мислеше, че може и без пари да направи партия, но разбра, че се е излъгал. липсата на финанси го принуди да се свърже с хора като юри галев и слави бинев. последствията ги видяхме.
пък и много педофили в тази партия. един даже влезе в затвора, но кака владка е още на свобода.
абе, тъжна е картинката! трябва си голямата тояга, но от нея винаги пищят и невинни.
цитирай
5. анонимен - Сандо - Вярно е, не е проста тази работа, Мето
03.02.2010 13:47
Сутринта гледах по Телевизията разговор с бившата съпруга на Галев. Охранителите били били синчето Юри, бащата се притекъл на помощ и пр. На насилието отговаря с насилие, но отбранявал синчето.
И този път ще се измъкне.
Ще обвинят горките охранители, ще си намерят свидетели, ще се проточи работата, ще се затегне, наглият Галев има достатъчно пари, ще позлати когото трябва, ще си купи "справедливост". Ще се замота работата, даже може да му се извиняват някои.
Съдът още не може да осъди тройният убиец от Осиково, дето закла като пилета децата си, свидетел
е цела България и целия свет и какво: една година се точи дело?!
Господ да ни е на помощ, но и той е дигнал ръце от нас.
алине, сине, докажи, че всеки си намира майстора накрая, даже и наглите Галевци.
цитирай
6. анонимен - tutankamon661
22.02.2011 18:53
Ти чуваш ли се бе вии напрато сте смешни!
Жоро Илиев никога не е бягал от Галев, защото тои неможе да му направи нещо
а и Жоро Илиев само да искаше и с Галев щеше да е свършено.
Сранение с него Галев е мишка
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14630395
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930