Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 16:39 - Американският,норвежкият и британският посланици подкрепиха провеждането на гей парад в София
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2269 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 23.06.2010 21:02


image
    Американският посланик подкрепи
провеждането на гей парад

23 Юни 2010

 

 


 


Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик подкрепи провеждането на гей парада на 26-ти юни в София. В изявление до медиите, озаглавено, "Да прегърнем различията и насърчим толерантността" дипломатът посочва, че нестихващата борба за правата на хомосексуалистите е прераснала в световно движение, което има за цел да гарантира на всеки правото на живот без насилие и страх, независимо от това, кой е той и кого обича.

  

Уорлик посочва, че президентът Обама е обявил юни за Месец на хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността в Съединените щати.

 

 

"Ние отбелязваме това събитие, като отново потвърждаваме своята ангажираност за премахване на дискриминацията въз основа на сексуална ориентация или полова идентичност и за гарантиране на равни права за всички. Също така ние удвояваме усилията си за създаване на свят, в който всеки гражданин се радва на уважение в обществото и на еднакви свободи и равнопоставеност пред закона. Парадът на гордостта в София,представлява възможност за издигане на тази важна кауза. Приемането на различията, насърчаването на толерантността и борбата с предубежденията и дискриминацията са в основата на зачитането на фундаменталните права на човека. Оценявам високо работата на организаторите на третия пореден Парад на гордостта в София в защита на човешките права и отправям най-добри пожелания за успешни и мирни чествания", заявява посланик Уорлик.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=166902

 

 

САЩ и Норвегия приветстват гей парада ни 23.06.2010, 16:24 (обновена 23.06.2010, 16:45)
News.bg
 

imageОще двама посланици изразиха подкрепата си за провеждането на планирания за 26 юни в София Гей парад.

След като вчера това направи
посланикът на Великобритания Стийв Уилиамс, който заяви, че в ЕС няма място за хомофобията, днес към позицията му се присъединяват посланиците на САЩ Джеймс Уорлик и на Норвегия Тове Скарстейн.

Приемането на различията, насърчаването на толерантността и борбата с предубежденията и дискриминацията са в основата на зачитането на фундаменталните права на човека, посочва Уорлик.

Той припомня, че преди четири десетилетия събитията в „Стоунуол" в Ню Йорк са поставили началото на движението за правата на хомосексуалистите в САЩ.

Днес тази нестихваща борба е прераснала в световно движение, което има за цел да гарантира на всеки правото на живот без насилие и страх, независимо от това, кой е той и кого обича, допълва още американският посланик у нас.

Уорлик не пропуска да отбележи, че президентът Обама е обявил юни за Месец на хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността в Съединените американски щати.

Ние отбелязваме това събитие, като отново потвърждаваме своята ангажираност за премахване на дискриминацията въз основа на сексуална ориентация или полова идентичност и за гарантиране на равни права за всички.

Удвояваме усилията си за създаване на свят, в който всеки гражданин се радва на уважение в обществото и на еднакви свободи и равнопоставеност пред закона, продължава Уорлик.

По думите му „парадът на гордостта в София", който ще се проведе на 26-ти юни, представлява възможност за издигане на тази важна кауза.
Оценявам високо работата на организаторите на третия пореден Парад на гордостта в София в защита на човешките права и отправям най-добри пожелания за успешни и мирни чествания, посочва още той.

Третият прай парад в София е повод посолството на Норвегия да изпрати послание на всички, които празнуват различността и многообразието в този ден, посочва от своя страна посланикът на Норвегия Скарстейн.

За съжаление навсякъде по света членовете на ЛБГТ общността са подложени на дискриминация, която често остава безнаказана, заради факта, че те не парадират със своята различност.

Ние отхвърляме и осъждаме всяка форма на дискриминация, основна на сексуална или полова идентичност, се казва още в позицията на норвежкия посланик.
Според него подобно поведение (дискриминация - бел.ред.) е в разрез с принципите, на който се основава Европейският съюз.

Скарстейн допълва, че гарантирането на човешките права на ЛБГТ общността е задължение на централните и местни власти, както и на останалите институции, които са ангажирани с прилагането им.
Да почетеш различността е не само израз на начин на живот и мислене, това е демонстриране на уважение към основните човешки права, посочва още норвежкият посланик.

Той не пропуска да отбележи, че те се отнасят за всяко едно човешко съществото, независимо от неговата сексуална ориентация и пол. Тове Скарстейн също поздравява организаторите на третия парад на хомосексуалистите у нас, като им пожелава денят, в който ще се случи той, да е приятен и да премине без инциденти.

http://news.ibox.bg/material/id_847319636



Тагове:   парад,   посланик,   гей,


Гласувай:
2



1. watchtowerman - Каква излезе тя?!
23.06.2010 17:00
В американската армия достъпът на гейството е забранен, ама в чужбина това не бива да е така. Щото американската армия трябва да е дееспособна, трябва да защитава, отстоява Принципи...Така, нареченото "клане" в Сребреница през 1995г нямаше да се случи, ако вместо гейове, за защита на мюсюлманските цивилни се беше погрижила войска, съставена от нормално сексуално ориентирани мъже. Гейове, облечени във войнишки дрехи като видят "мъже" в противника какво друго, ако не да им се отдадат и то доброволно, и с най-голямо желание.
Така, кога американската армия даде равноправие на гейовете и ги пусне сред редиците на мъжете си, тогава да им търсят равноправие и сред другите общности. Или в "чужбината" трябва да е друго - там общностите трябва да ги научим/обучим на "отдаване"...
цитирай
2. meto76 - В американската армия до скоро бе ...
23.06.2010 18:58
В американската армия до скоро бе забранено откритото парадиране да си гей.Но тази забрана падна.

http://razkritia.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B8-%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6/

А в американските градове може без никакви проблеми да се провеждат гей-паради, защото американската конституция прокламира : свобода на мирните събиранията на граждани, на които те могат да изразяват позициите си".Това го има и в нашата конституция, но има хора които искат да отнемат това право на българите.Днес гейовете не могат да се събират на площада, утре може някой да реши, че и работниците от Нефтохим нямат право да стачкуват, защото това било заплаха за националната сигурност.И ние сме на една крачка от забраната на политически партии и синдикати и до въвеждането на чл.1 от Живковата конституция за ръководната роля на партията.
цитирай
3. lambo - Американския посланник да си гледа работата,
23.06.2010 21:04
и да не си пъха задника навсякъде, щото може да му излезе късмета някъде
цитирай
4. semtomovi - Християнско невежество
25.06.2010 14:53
Библията от отдавна е произнесла присъда върху БЛУДСТВОТО във всичките му форми и разновидности. Ще посъветвам тия невежи господа от САЩ, Норвегия и т н. Западни държави да си отворят Библията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14569962
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031