Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 22:35 - КОВЕ СЕ НОВА ПЕРЕСТРОЙКА
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1230 Коментари: 1 Гласове:
2



КОВЕ СЕ НОВА ПЕРЕСТРОЙКА

 


Миналата седмица с първите за 2011 СРС-та започна предизборната кампания за редовния избор на кметове и президент. Тази седмица – с поредните СРС-та – започна предизборната кампания за предсрочни избори за парламент. Три в едно - неочаквано добра комбинация!

Миналата седмица президентът коментира лобистко-корупционните разговори между митническия шеф Танов и парламентарните шефки Фидосова и Стоянова със зле прикрито злорадство: „Какво да коментирам! Мъка!” Пак миналата седмица премиерът обясни, че е напълно нормално службите да подслушват всички министри, и че е още по-нормално министрите да се „конкурират” (разбирай – подозират и злепоставят) помежду си. Тази седмица, когато чухме как преди година самият Борисов е лобирал за Мишо Бирата пред Танов, а въпросната Бира на нарочно свикана пресконференция призна, че „може и да се е оплакал” на самия Първанов, който пък се обадил да ходатайства за него...на Борисов (очевидно резултатно, след като след няколко месеца връщат на „Леденика” отнетия лиценз), нищо вече не е нормално. И мъката е всеобща.

Няма съмнение, че поне зад част от рукналите като порой настоящи и бъдещи аудио-компромати стои Алексей Петров. Няма съмнение, че ще има и други, още по-скандални. Вече е ясно и че този път бурята няма да е в чаша с вода. Освен че доказаха публичната тайна, че всички правителства през последните 21 години контролират и покровителстват контрабандните канали, създадени от ДС, СРС-тата осветиха доскоро недосегаемите Лукойл , ТИМ, Винпром Пещера (за пореден път!), Билла. .. Така де – за една кампания трябва бензин, скара, бира, за любителите на високия градус - и ракия и мастика. Кой да е спонсор, Народната библиотека ли???

Разкритията на Петров, манипулативни, но очевидно достоверни, се разпространяват със странен ентусиазъм от обикновено обслужващи правителството медии. Придворните социолози и политолози чинно отчитат отрицателното им влияние върху рейтинга на управляващите. Даже правителственият пи ар, най-добре работещото министерство в това отчайващо некомпетентно правителство, е свалил гарда пред Петров.

Поведението на изброените като че ли е следствие от зле прикрито страхопочитание към източника на „компроматите”, демонстрирано от самите управляващи. Включително от премиера, иначе медиен мачо, който на 14 януари 2011 с изменено лице призова от парламентарната трибуна да не подценяваме „управлявалият 4 години ДАНС” Петров. Прокуратурата мъдрува вече половин месец как да изкара записите на Танов, Дянков, Фидосова и Стоянова хем компромати, хем СРС-та , хем никой да не носи отговорност за несъстоялото се унищожение и последвалото им изтичане. Дори Цветанов, върл личен душманин на доскоро мафиотския бос №1, оглушително мълчи. Защо?

Май Трактора оре и преорава нивата на управляващите със съюзническо рало – европейско и американско. Не че е най-подходящият орач, но както през 30-те години казваше Франклин Делано Рузвелт за никарагуанския диктатор Анастасио Сомоса-първи : „Той, разбира се, е кучи син. Но наш кучи син!” Което автоматично означава, че повечето български политици вече не са „наши кучи синове”.

Нормално – те свършиха каквото можаха и трябва да се оттеглят. След 1989 западните експерти –по правило розовеещи, ни наложиха преход, концентриран върху изпълнение на критерии: първо за да ни приемат в Съвета на Европа, после в Световната търговска организация, в Европейския съюз, в НАТО... Родните политици пишеха домашни и чертаеха пътни карти, а западните си затваряха очите преди некомпетентността и крадливостта им, защото последните слушаха, папкаха и нанкаха когато трябва. Реституираха и приватизираха по комунистически, заглушавайки свободното слово и пречейки на появата на всякаква автентична алтернатива и опозиция, и най-вече на появата на средна класа. Затъпиха образованието и опростачиха културата. Сринаха здравеопазването и обрекоха на вечен дефицит социалното осигуряване. Това мина за „демонтиране на комунизма”. Западът им заплати с чадър над мръсните червени пари. Част от тези пари прибираха и западни политици...

Но светът беше богат, имаше достатъчно за всички. Сега е криза, няколко страни-членки са пред фалит, еврозоната е пред колапс...Брюксел вече не може да си затваря очите – червените ченгета и препраните им милиони работят срещу него. В енергийната сфера, в сферата на сигурността и отбраната, в образованието и културата – навсякъде. Нелоялните конкуренти вече не са „наши кучи синове”. Те са просто кучи синове. И трябва да си отидат, особено от Балканите и Южна Европа, където по традиция са най-нагли, защото са най-безнаказани. Кучето играе според тоягата.

Чистката вече отпочна. В началото на декември 2010 хърватски съд осъди бившия вицепремиер Дамир Поланчец на 15 месеца затвор за злоупотреба със служебно положение и с държавни средства. Дни по-късно 4 години затвор получи бившия хърватски министър на отбраната Берислав Рончевич, който бе намерен за виновен по обвинения в корупция. По Коледа подаде оставка премиерът на Черна гора Мило Джуканович – най-големият контрабандист на цигари в Европа. Това се случи под натиска на ЕС: Хърватия иска да завърши предприсъединителните преговори по време на унгарското председателство, тоест до средата на 2011. Малко преди оставката на Джуканович пък Черна гора официално получи статут на кандидат-член за ЕС. Доверието трябва да се заслужи. Брюксел вече не раздава пътни карти на кандидат-членовете си. Иска дела. Май ще ги получи даже и в някои страни-членки като Италия – на 13 януари 2011 италианският конституционен съд отмени части от противоречив закон, който даваше имунитет на премиера Силвио Берлускони срещу наказателно преследване. Сега италианските съдии ще решават дали милиардерът да се изправи пред съда. Или по-скоро – кога.

Борисов ще е следващият. Дори да е имал подкрепата на Запада, вече я няма. Кой идва обаче след него? И пак ли ще е назначен?

Следващите СРС-та ще повдигнат още малко завесата на чуждия сценарий. Ако обаче не искаме за пореден път да бъдем само клакьори, ние трябва да изберем финала на пиесата. И да въздадем справедливостта, в името на която ГЕРБ дойде на власт, но която потъпка с милиционерски ботуш.


http://kalin-manolov.blog.co.uk/2011/01/15/1050-1054-1042-1045-1057-1045-1053-1054-1042-1040-1055-1045-1056-1045-1057-1058-1056-1054-1049-1050-10370425/




Гласувай:
2



1. анонимен - ПРАВ СИ АВТОРА...!!!!!!!!!!
27.01.2011 00:05
ИСКА СЕ ЯК БОТУШ--ЗА ДА СТЪПЧЕ И РАЗМАЖЕ ТАКИВА КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАТОРИ ,КАТО ТЕБ И ЦЯЛОТО ДС/ДАНС С ГОЦЕ И КАПИТАЛОВИТЕ ВИ КРЪГЧЕТА!
БОЙКО, ....ИЛИ НЕ РАЗБИРА, ИЛИ ....НЕ МУ СТИСКА ДА СИ ИЗПЪРЖИ САМ ......"ОКТОПОДА"!
ЕСТЕСТВЕНО Е,.... АКО НЕ ГО ИЗПЪРЖИ......"ОКТОПОДА" ДА ИЗПЪРЖИ НЕГО....!

САМО НЕ НИ ГОВОРИ ВИЦОВЕ ,.....ЧЕ ЗАПАДА ,ХАРЕСВА ХЕРСОНСКИЯ ПЕДАЛ ИЛИ ......."ГОЦЕ ТРИПЕРА"!!!!
ГУБИШ ДОСТОВЕРНОСТ ,....НА МИНУТАТА....!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14629018
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930